Tlačítko Power na plochu iPAD

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, emkei, RadimSvidrnoch, Renik, Streeter, MichalM.Mac

Tlačítko Power na plochu iPAD

Příspěvekod JirkaT » 13 říj 2017 06:11

Existuje obdoba aplikace LockScreen (Android) pro iOS, která přidá na plochu tlačítko, které simuluje stisk hw tlačítka Power ? Díky za info. :)
Naposledy upravil JirkaT dne 13 říj 2017 15:18, celkově upraveno 1
iPad mini 2, 16GB WiFi
Uživatelský avatar
JirkaT
 
Příspěvky: 41
Registrován: 24 zář 2013 08:21
Poděkoval: 8 x
Poděkovali mu: 0 x


Re: Tlačítko Power na plochu

Příspěvekod Okacko » 13 říj 2017 06:15

Dobré ráno,
jděte do Nastavení > Obecné > Zpřístupnění > AssistiveTouch a to zapněte. Zde si pak můžete nastavit tlačítka podle libosti [emoji6]


Sent from my iPhone using Tapatalk
Okacko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 12 srp 2012 10:59
Poděkoval: 19 x
Poděkovali mu: 2 x

Re: Tlačítko Power na plochu

Příspěvekod JirkaT » 13 říj 2017 06:32

Díky za odpověď. Já jsem to možná popsal špatně. Potřebuji na plochu tlačítko, na které když tapnu tak to udělá to samé, jako když prstem zmáčknu tlačítko Power na boku iPADu - tedy vypne obrazovku.

edit: to assistive... vyžaduje dva stisky na zhasnutí obrazovky. Zatím jsem si s tím moc nehrál, tak to ještě zkusím...
iPad mini 2, 16GB WiFi
Uživatelský avatar
JirkaT
 
Příspěvky: 41
Registrován: 24 zář 2013 08:21
Poděkoval: 8 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Tlačítko Power na plochu

Příspěvekod Okacko » 13 říj 2017 14:23

Pokud potřebujete tímto tlačítkem zamknout obrazovku, pak v nastavení AssistiveTouch zvolte ve vlastních akcích možnost zamknout obrazovku a je to.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Okacko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 12 srp 2012 10:59
Poděkoval: 19 x
Poděkovali mu: 2 x

Re: Tlačítko Power na plochu

Příspěvekod JirkaT » 13 říj 2017 15:07

Ano, to jsem udělal. Ale na uzamčení obrazovky je třeba tvou tapů: první na vyvolání nabídky AssistiveTouch a druhé na stisk tlačítka "Zamknout obrazovku".
Na Androidím tabletu používám aplikaci LockScreen. Tu když spustím, provede se zamknutí obrazovky. Tady stačí tedy jeden tap na ikonu programu LockScreen na ploše... :)

Takže jsem se ptal (možná trochu kostrbatě) jestli existuje aplikace v iOS, která by dělala to samé. Hledal jsem ji, ale zatím nenašel... :cry:
iPad mini 2, 16GB WiFi
Uživatelský avatar
JirkaT
 
Příspěvky: 41
Registrován: 24 zář 2013 08:21
Poděkoval: 8 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Tlačítko Power na plochu iPAD

Příspěvekod Okacko » 13 říj 2017 16:29

Možná se nechápeme, ale je tam nabídka "Klepnutí" a v ní je možnost "Zamknout obrazovku". Pak stačí jen jedno tapnutí.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Okacko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 12 srp 2012 10:59
Poděkoval: 19 x
Poděkovali mu: 2 x

Re: Tlačítko Power na plochu iPAD

Příspěvekod JirkaT » 13 říj 2017 17:12

To co popisuješ je vytvoření toho AssistiveTouch na plochu. S tím není problém, to mi vytvoří na ploše tlačítko.
A pak už zbývá jen to, co já popisuji. Při práci chci zamknout obrazovku a tedy musím: vyvolat stiskem toho vytvořeného tlačítka menu AssistiveTouch a v něm zvolit "Zamknutí obrazovky". To jsou dva tapy...
iPad mini 2, 16GB WiFi
Uživatelský avatar
JirkaT
 
Příspěvky: 41
Registrován: 24 zář 2013 08:21
Poděkoval: 8 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Tlačítko Power na plochu iPAD

Příspěvekod Okacko » 13 říj 2017 18:54

Přesně tak, ale když si v nastavení telefonu toto tlačítko definujete, tak je tam i možnost pouze jednoho tapnutí přímo na toto tlačítko (záložka "Klepnutí"), které má za následek vypnutí displeje - bez dalšího dodatečného tapnutí [emoji6]... Lépe už to nepopíšu.


Sent from my iPad using Tapatalk
Okacko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 12 srp 2012 10:59
Poděkoval: 19 x
Poděkovali mu: 2 x

Re: Tlačítko Power na plochu iPAD

Příspěvekod JirkaT » 13 říj 2017 19:16

V tom AssitiveTouch se implicitně objeví 6 ikon. Na jednu z nich jsem klepl a vybral mu funkci Zamknout obrazovku. No a pak byly potřeba ty dva tapy.
Teď jsem tam snížil počet ikon na jednu, té přiřadil Zamknout obrazovku a hurá, už to jde na jedno tapnutí.

Zakopaný pes byl v počtu ikon. Teď má ale samozřejmě AssitiveTouch možnost jen jedné funkce- Zamknout obrazovku. Ale nevadí, stejně jsem to nepoužíval. Moc díky za nakopnutí a trpělivost... :)
iPad mini 2, 16GB WiFi
Uživatelský avatar
JirkaT
 
Příspěvky: 41
Registrován: 24 zář 2013 08:21
Poděkoval: 8 x
Poděkovali mu: 0 x


Zpět na Pomoc Apple začátečníkům