Nejde mi změnit font

Používáte Mac, iPad či iPhone pro kancelářskou práci? Potřebujete pomoct? Zde je to pravé místo

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, lukas5, Carlooser, ondrejsotek

Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 07:33

Ahoj, jsem trochu zoufalá, mám Microsoft office na Macu, ca půl roku vše v pohodě, poslední týden se mi děje, že píšu (píšu hodně) a když si něco zkopíruju z jiného dokumentu/webové stránky, rozhodí se mu formátování celého dokumentu, a to tak, že to nejde změnit. Z Calibri 11p. se mi to přehodí na Helveticu, něco občas i na TNR 12 p. a ať klikám jak klikám, nevrátí se mi to na Calibri 11. Zkoušela jsem možnost Paste Special, nic, jsem trochu zoufalá, děkuju moc všem za rady!
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod ra3662 » 05 pro 2017 08:54

Dle mého se zkopíruje něco co nejde převést do daného písma.
Takto z hlavy doporučuji zkopírovaný text který nejde změnit vložit do Texteditu a převést na prostý texrt a poté vložit do MSW.
To by mělo tyto problémy odstranit.
Jen tak na okraj pokud použiji paste special a dám tam unformatted text tak je to to samé, to opravdu nefunguje?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2814
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 09:00

Bohužel je to to samé, nejhorší je, že se mi změní třeba všechny uvozovky v textu na Helveticu... Takže kopírovat na dvakrát? Děkuju!
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 09:04

Tak jsem to zkusila přes TextEdit, pořád to nefunguje, zase když to chci přehodit na Calibri, tak mi to spadne do Helveticy. Pak i kdybych si otevřela nový dokument, tak se mi to furt bude takhle divně měnit. Upgradeovala jsem před nedávnem na High Sierra, je možný, že to je tím?
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod ra3662 » 05 pro 2017 09:20

První postup přes text edit by byl kopírovat na dvakrát.
Poprvé do text editu a pak z text editu do MSW.
To byl ale pouze pokus. Jak jsem psal.
Uplně na stejno vyjde použít v MSW paste special a dám tam unformatted text.
Musí to být zrovna ten uvedený font Calibri? Nejde si nastavit jiný?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2814
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 10:12

Asi budu muset změnit font no, už to dělalo i to, že když jsem napsala např. ó nebo ď, tak mi to automaticky skočilo na Helveticu... Takže si musím zvykat na jiný font než na Calibri...
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod ra3662 » 05 pro 2017 10:14

A nebude to tím že Calibri není po aktualizaci systému "česky"?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2814
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 10:54

Asi je to možný... Dá se to nějak jednoduše opravit?
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Nejde mi změnit font

Příspěvekod SteveJSF » 05 pro 2017 11:44

Taky občas zápasím s podobnými změnami a ani to nemusí být na Macu. Což si otevřít prázdný wordový dokument, ten kopírovaný text vložit nejdřív do něj, tam tomu přiklepnout ten správný formát, pak ho označit a teprve kopírovat do cílového dokumentu? Jen prozatímní řešení, ale kdyby fungovalo...
Uživatelský avatar
SteveJSF
 
Příspěvky: 1204
Registrován: 22 bře 2013 07:41
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 110 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 11:47

Bohužel, nefunguje...
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod ra3662 » 05 pro 2017 11:59

Tak na to půjdeme od lesa.
Pokud mám prázdný dokument a zvolené písmo Calibri, můžů psát česky?
Pokud ano tak bude potřeba najít ktarý znak to dělá.
Pokud ne ta seřženeme český font.

Pokud najdu písmo Calibri a kliknu na něk 2x zobrazí se mi sada znaků, ta je s češtinou nebo bez?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2814
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod SteveJSF » 05 pro 2017 12:00

Tak to chápu tu zoufalost. Někdy mám pocit, že mi to přidělá víc práce než užitku a občas radši něco dopíšu ručně, než abych s tím několikanásobně delší dobu zápasil. Jasně, ne vždycky to jde.
Uživatelský avatar
SteveJSF
 
Příspěvky: 1204
Registrován: 22 bře 2013 07:41
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 110 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 12:07

Můžu psát česky, nechytá mi to některé ty znaky jako ě, ó, ď, ť, po nich mi to změní i části dokumentu (ne celý dokument) na Helveticu. Když dvakrát na písmo kliknu, tak se mi nezobrazí nic...
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod ra3662 » 05 pro 2017 12:14

No nejsem si jist správností provedení dvojkliku na písmo. Upřesním.
Najdu soubor s písmem Calibri, asi někde v systému podle verze MSO.
Pak dvakrát kliknu a uvím buď český nebo český zmršený text.
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2814
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvekod Kateff » 05 pro 2017 12:49

Tak už vyřešeno, děkuju moc za pomoc, ale jsem kráva a vypla jsem automatické aktualizace wordu, takže když jsem pak aktualizovala OS, ten Word se mi měl zaktualizovat taky... Takže už můžu psát ď a všechny ostatní písmenka. Jsem blbá, fakt. Díky!
Kateff
 
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Zpět na Apple a kancelář