Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Apple vždy věnoval velkou pozornost školství a MacOS X a iOS nabízí tisíce aplikací pro studenty i učitele. Zde se na ně můžete zeptat.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Carlooser

Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod pruzinska » 24 úno 2014 15:34

Ahoj,

ráda bych se zeptala, jak můžu zabránit vytvoření velikých mezer mezi slovy při zarovnání do bloku?

Děkuji za odpověď :)
pruzinska
 
Příspěvky: 1
Registrován: 24 úno 2014 15:31
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Re: Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod lanny » 24 úno 2014 16:20

Pokud vím, tak nemůžete. Velikosti mezer se používá k zarovnání textu. Čím více písmen schází do plného řádku, tím větší mezery. (Ve skutečnosti je to o něco komplikovanější - u proporcionálnćh fonrů) ale v podstatě je to tak.
Uživatelský avatar
lanny
 
Příspěvky: 1837
Registrován: 01 srp 2012 08:51
Poděkoval: 118 x
Poděkovali mu: 128 x

Re: Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod Demonicus » 24 úno 2014 17:45

Jedinou možností je nekončit řádek celým slovem, ale dělit ho. Třeba pou-
žijete toto :)
Apple Watch 2 42mm - black Sport
iPhone SE 128GB- dost bylo beta iOS
Time Capsule už jen jako router
Macbook Air 13" - i5 Haswell, 4GB RAM, 256GB SSD
Synology NAS -412+ -> nejlepší kamarád Apple hraček
Uživatelský avatar
Demonicus
 
Příspěvky: 1684
Registrován: 10 úno 2013 22:56
Bydliště: Morava
Poděkoval: 62 x
Poděkovali mu: 128 x

Re: Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod lipon » 24 úno 2014 20:31

Ty mezery jsou prave dynamicke, aby byl text zarovnan do bloku
Zkuste si dat zobrazit i netisknutelne znaky (ikona podobna reckemu pi), jestli nemate vice jak jednu mezeru mezi slovy
Pokud nepouzivate extra dlouha slova, tak mi nikdy neprislo, ze jsou mezery velke, jinak jen asi to rucni deleni, jak pise Demonicus
lipon
 
Příspěvky: 1170
Registrován: 03 srp 2012 21:35
Poděkoval: 31 x
Poděkovali mu: 79 x

Re: Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod Bianchi » 22 kvě 2014 17:08

Dobrý den,

sice je to už starý dotaz, ale přidám svoji zkušenost. S MS Word for Mac mám různé zkušenosti. Co se zarovnání do bloku týče, tak tento problém s mezerami mezi slovy nemá cenu řešit. Také jsem psal kolikrát v bloku a mezery mezi slovy nikdy nikomu nevadily.

Případně je možné zkusit Pages od Applu. Pokud pracujete jen s běžným textem a nepotřebujete dělat speciální grafy a tabulky, tak je práce v Pages přehlednější a rychlejší. Jen chvíli trvá přechod z MS Word.

Problémem MS Office for Mac je fakt, že Microsoft verzi pro Mac "zanedbává" oproti verzi PC. Řešil jsem některé chyby při psaní v MS Word for Mac a naštěstí už něco Microsoftem bylo opraveno. Každopádně největším problémem je export do PDF, pokud máte ve Wordu text, tabulky i grafy a některé stránky na šířku. Dalším velkým neduhem je propojení grafů z Excelu s Wordem. Po vložení grafu do Wordu se stává, že nějak dojde k poškození návaznosti grafu na Excel a pak je problémové cokoliv v grafu dodatečně upravit.

To jsem se chtěl podělit o zkušenosti trošku nad rámec tématu. Pokud člověk potřebuje jen jednoduché úkony, stačí iWork. Pokud je nutné dělat větší úpravy, tak je pravděpodobné, že každý narazí v MS Office for Mac na nejrůznější bugy.

Myslel jsem, že je pro MS software priorita, ale obávám se, že už to není ten starý dobrý Microsoft.
Bianchi
 
Příspěvky: 169
Registrován: 28 zář 2012 09:52
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 13 x

Re: Word (pro mac) - zarovnání do bloku

Příspěvekod Mironet » 22 kvě 2014 17:37

Dovolím si menší off-topic rýpnutí: nedávno jsem byl nucen po dlouhé době použít Word a pobavilo mě, že textový editor má problém se základní funkcí - zobrazením textu. Ano, na obrázku je opravdu slovo "modern".
Přílohy
IMG_2995.jpg
Uživatelský avatar
Mironet
 
Příspěvky: 867
Registrován: 02 říj 2012 13:22
Poděkoval: 48 x
Poděkovali mu: 98 x


Zpět na Apple a škola

cron