MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: Renik, MichalM.Mac, Macforum_Admin, Unreed

MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 06 srp 2016 15:23

Ahoj,

vlastním Macka Pro 2009 4.1 se 4 jádrovým CPU, chci vyměnit CPU za šestijádrové (mám w3680), ale k tomu je nutné nahrát novější verzi EFI tj. 5.1, nicméně systém mi ji nechce dovolit nahrát, SIP vypnout neumím (respektive nevím jak spustit terminál, přes commad-R mi volba terminálu nenaběhne, jen reinstal systému a disk utilita).
Nedělal jste tento upgrade někdo, v časopisu o tom byly dva články, ale s totálním minimem informací, takže někdo z redakce to dělal... ?

Další dotaz by byl kterou grafiku od nvidie, origo ovladače jsou dostupné max na 680, vyšší řady budou fungovat?

A ještě dotaz k ramce ecc, ale kterou? (mam 16 GB 1066), jeden modul odchází, chci 32...


dík
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 08 srp 2016 12:22

Ahoj,

přesně tuhle přestavbu jsem dělal asi před rokem, poradím ti step by step jak na to.
Napiš mi na adresu brahman(zavináč)post.cz nebo zanech svůj mail a můžeme komunikovat tam :)
U téhle mašiny to nic složitého není (horší je přestavba z 8-core––>12-core).

Zdraví
Michal
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod MichalM.Mac » 08 srp 2016 15:16

A proč to nechceš popsat tady ve vlákně? Třeba by to pomohlo i dalším uživatelům.
Uživatelský avatar
MichalM.Mac
 
Příspěvky: 3172
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Poděkoval: 89 x
Poděkovali mu: 380 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 08 srp 2016 17:42

Tak jsem to dneska nevydržel a Macka odvezl do servisu na P7 :(
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 09 srp 2016 18:33

Yes, takže 6ti jádro on board :)

ještě pořešit grafiku a máme hotovo :D
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 10 srp 2016 15:33

A houby, paměti mi jedou jen na 1066, kua ze by zle flachnute EFI, či Mackovi nešmakují RAMky? (CPU W3680)
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 10 srp 2016 15:44

Hm, divné, měly by fachat na 1333 MHz, procesor to podporuje (http://ark.intel.com/products/47917/Int ... -Intel-QPI).
V jakém je máš pořadí? Slot 1,2,3? Pošli otisk obrazovky ze system profileru, mrknu se.
Popř. zkusils' resetovat PRAM?
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 10 srp 2016 18:38

1,2,3

to se dělá jak s tím PRAM

dnes už Macka zapínat nebudu měl jsem docela malo thermal pasty tak jej zkusim zitra přemáznout..

Taky když nabíhá, celkem dlouho svítí jen bílá obrazovka a až za chvílí se objeví jablko a začne loadovat a přitom problikne monitor do černa, toho jsem si také dříve nevšiml :(

A GPU jsem nakonec koupil EVGA GTX 670 flaschnutou pro mac. za cca 250$ všetně poštovného, snad bude ok
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 10 srp 2016 19:31

Takze restart pram cmd+opt+P+R je ok! Meesha -> jsi fakt machr machr MACHR, díky :) 1333 je tam :D

Takze zatim v jedinnem mne pristupnem benchmarku (novabench), jsem z puvodni konfigurace (4 jadra 16 GB RAM 1066) na Mackovi z 934 bodu na 1387 (6 jader a 24 GB RAM 3-kanal, 1333)

apropos intel NUC i3, 8GB RAM, SSD... 506 bodu

já vím benchmarky nehrajeme, ale je to fajn za tak málo peněz tolik síly navíc :D

už se těším až přijde GPU :D
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod MAF » 11 srp 2016 14:34

Zdravím,
dnes mi přišla GTX 680 flashnutá pro Macka.
Vše funguje skvěle, ale Mac trochu déle startuje něž zazní tón startu. Pravděpodobně je ti tím Flashnutím, ale osobně mi to moc nevadí, protože Maca mam většinou uspaného a vypínám ho úplně málo kdy.
Mac Pro mid 2010 2 x 2.93 GHz, 32 GB RAM, GTX 680
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 2.4 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD
MacBook Pro 15" Retina mid 2015 i7 2.2 GHz, 16 GB RAM, 256 GB SSD
iPhone 6s Plus 128 GB
iPad 3 WIFI 64 GB
Uživatelský avatar
MAF
 
Příspěvky: 135
Registrován: 08 lis 2013 19:21
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 12 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 11 srp 2016 14:46

Jsem rád, že se to povedlo. PRAM je někdy zázrak a léčba na mnohé :)

Add startování Maca: příčin může být více, např. více osazených HDD, SSD s OS X apod. Ale platí, že i po osazení nové grafárny a vlastně jakéhokoliv nového HW může pomoc znovu reset PRAM.

Pokud to nepomůže, zkus nádledující: V preferencích vyber startovací disk, ze kterého bootuješ a následně zamkni zámečkem v dolním levém rohu okna. Prkotina, ale nevěřil bys, jak to Macu pomůže. On totiž pak hned ví, odkud bootovat a často tebou popsaný problém odpadne! Pokud to tak není udělané, sahá si Mac při startu po různých discích = trvá mu, než ví, odkud bootovat.

Jak jsem ale psal, příčin může být víc, mně to např. dělala HD7950 grafika, kamarádovi pak boot z PCI-e SSD disku apod. Je to sice maličkost, Macu trvá boot déle, ale potěšilo by, kdyby to bylo hned, viď? Njn, jsou to holt zásahy od nás, uživatelů, se kterým Apple a jeho ekosystém nepočítal, takže delší start je holt daň za více výkonu.

Zajímalo by mě, kolik máš bodů v Geekbench 3? Sosni zde: https://www.primatelabs.com/geekbench
Jinak na grafárnu je nej benchmark Valley, vymáčkne z ní maximum: https://unigine.com/products/benchmarks/valley
a nebo Cinebench: http://www.maxon.net/es/products/cinebench

Pak sem písni score, jsem zvědavý na CPU a FPS na GPU při max detajlech :D
Jinak ta GTX680 je dobrá grafárna, snad bude dobře flashnutá, i to se dá spravit :)

PS: jaké máš teploty procesoru při zatěži a v idle? Tím si ověříš, jak si aplikoval pastu :)
Zkus na to app zde: https://www.macupdate.com/app/mac/12381 ... re-monitor
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod MAF » 11 srp 2016 15:29

Tyhle věci jsem již zkoušel, protože jsem se při školní praxi dostal do jednoho Apple servisu a od té doby tam občasně dělám brigádu. Vzhledem k tomu, že jako ajťák toužím po maximálním výkonu, ale jako student si nemohu dovolit Maca Pro 2013 nebo nejvyšší iMac 27 5K, tak jsem zvolil Mac Pro mid 2010, který jsem někdy v koncem března a začátkem dubna koupil zde přes MacForum. Nyní je upgrade hotov a plánuji napsat recenzi jsem na fórum plus nějaké poznatky z upgradu ke mě na web. Do recenze přihodím všechny testy, které jsem dělal.

Rovnou řeknu, že je velmi důležité použít nvidia web driver, který muží přidat až 10 FPS.

PS: Zátěž jsme ještě nezkoušel, ale v idle je teplota kolem 35 stupňů.
Mac Pro mid 2010 2 x 2.93 GHz, 32 GB RAM, GTX 680
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 2.4 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD
MacBook Pro 15" Retina mid 2015 i7 2.2 GHz, 16 GB RAM, 256 GB SSD
iPhone 6s Plus 128 GB
iPad 3 WIFI 64 GB
Uživatelský avatar
MAF
 
Příspěvky: 135
Registrován: 08 lis 2013 19:21
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 12 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 11 srp 2016 19:28

Ahoj vsichni,


tak dnes jsem nahodil nový a pro Macky doporučovaný USB 3.0 řadičem Inateck + hub od beik (jen se mi válel doma], a že by to mému mackovi nějak šmakovalo to se říct nedá, několikrát se restartoval, i přes kernel, a uklidnil se až když jsem hub vytáhl, nicméně asi i řadič půjde pryč a zvolím nějaký se SATA z těch co mi Meesha doporučuje.

Jo Vážně mám víc disku, v trayi 1 je v redukci od OWC SSDcko a v dalších trayích jsou 3 1TB WD Green (filmy, foto, time machine).... Časem to vidím na přehození SSD do redukce nad Superdrive (Už mám pěknou redukci z 5,25 na 3,5 i 2,5 Akasa, a napojení na PCI-E) zvládne pak Mac 1 SSD + 4 HDD v trayích?

Ad Timemachine, mám TimeCapsuli s 3TB, to by mělo jít nějak synchronizovat ne? nezkoušel jsem to ješte, mám to jen jako router a zálohu filmů...

No v idlu/load mám na diodě (W3680) 43st./49st. a na chladiči 39st./45st., pasty jsem měl Vážně málo, takže čekám na novou a přemáznu.
NovaBench 1293 včera 1387 :/ divné
CineBench: 13,16 fps/ 795 cb
Valley jsem nevydržel čekat, jelo to po 4 framech :/ to je na snad na přes noc test..
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 11 srp 2016 21:28

Ahoj,

to, co jsem doporučoval, byla PCI-e karta, do které vložíš SSD disk, kterému tak zpřístupníš rychlost SATA III [zápis/čtení 500/500 MB/s, v RAID 0 pak až 720/700 MB/s (vyzkoušeno)]. Do karty PCI-e jsou osadit dva SSD nebo 2,5" HDD disky, napájení rovnou z PCI-e slotu, žádné dodatečné kabely. Čili tahle PCI-e karta nijak nesouvisí s řadičem USB 3.0... Toto řešení bych doporučil pro SSD disk, je škoda ho mít na SATA II (čtení/zápis limit 250MB/s), když z toho lze vymáčknout víc. Existují i karty Sonnet, ale pekelně drahé, dotáhnou to až někam 1250MB/s (popravdě nevím, jak to dělají, když limit SATA III je nějakých 550MB/s)...

Jinak s připojením SSD na 3,5" tray namísto DVD no problem, SSD skoro neodebírá proud, takže ti to poběží klidně 6x HDD.

Mac Pro má wi-fi. Na stejné síti bys tedy měl vidět Time Capsuly. Mělo by stačit ji jen vybrat v předvolbách Time Machine a pak na ni budeš zálohovat (podle mě je ale rychlejší zálohovat na interní disk).

Teploty nejsou špatné, málo pasty zas až tak nevadí, stačí v podstatě "jen" bobek pasty díky přímému kontaktu heatsinku, v tom bych potíž neviděl, ale jen čas od času cvičně zkontroloval, zda teploty neujíždí někam výš, pak bych se až dělal s přepastováním...

Valley je masakr, vymáčkne z GPU maximum. 4 FPS je na GTX680 bída, čekal jsem víc. Na fullHD Extreme a 8xAA jela HD7950 na 25fps, to samé iMac 5K s GPU M295X, ale to už jsme trochu jinde. I tak je GTX680 dobrá karta a tyhle benchmarky nemusí nic znamenat, jsou relativní a záleží, jak je psaný software. Na druhou stranu, jak jsem psal, snad je ok flash GPU, musíš otestovat v praxi (hry, photoshop apod.)

Tak ať to šlape a někdy časem 12-core, tam už je to celkem makačka, neboť tam chybí kryt procesoru a můžeš je utahováním chladích věží rozdrtit (drahá sranda). Měl jsem 2x X5675 (2x 3.06GHz 6-core).
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 11 srp 2016 21:34

nene, zatim mam puvodni 120tku, gtx670 mi prijde az za dva tydny :) a wifi vypada ze nemam on board :/
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 11 srp 2016 21:37

Meesha píše:Ahoj,

....12-core, tam už je to celkem makačka, neboť tam chybí kryt procesoru a můžeš je utahováním chladích věží rozdrtit (drahá sranda). Měl jsem 2x X5675 (2x 3.06GHz 6-core), jj to jsem videl na yoytube, je ktomu i takový rámeček.
, nene budu rad kdyz doladim toto :) dik
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 12 srp 2016 08:42

mokusCZ píše:nene, zatim mam puvodni 120tku, gtx670 mi prijde az za dva tydny :) a wifi vypada ze nemam on board :/


Aha, tak to jo. GT120 je plečka, s GTX to bude jiné kafe :) Wi-Fi bylo ve 4,1 volitelné, mám se ti po kartě poptat u kamaráda? Nevyjde to draho a instalace je snadná...
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod rudo.ba » 14 srp 2016 15:19

Primiesam sa do debaty... Pred casom som tu mal temu ohladom problemov MacPro 3,1 s upgradom grafiky (3,1 su aj podla inych tem na webe niekedy problematicke - rozchodil som na nom napokon GTX 650 Ti, ale len s webdrivermi, bez nich sa casto pri starte dostaval do bootloopov, aj ked by mu mali stacit ovladace priamo v osx).

Medzicasom som ziskal po kolegovi MacPro 5,1 (mid 2010 s quad-core 2,8 GHz, 16 GB RAM) - tento uz v pohode vezme 650 ti, aj 680 aj bez webdriverov (povodna ATI HD 5770 z neho funguje v inom MacPro 4,1, z ktoreho GT 120 zase funguje v dalsom MacPro 3,1... trochu kolotoc s grafikami mame).

Mokus, mohli by ste prosim otestovat vasu GTX 680 v aplikacii OpenGL Extensions Viewer (dostupna na Mac AppStore), v nej v casti Tests / Cube (nie vo fullscreene, ale zakladne nastavenie)? Dava mi tam podivne vysledky oproti vysledkom co som nasiel v inych diskusiach (mojich cca 500 FPS oproti 1800, radovo niekde inde..., dokonca so 650 Ti mi dava cez 600 FPS, divne). Vysledky isto mierne ovplyvnuje aj pouzite CPU, ale nemyslim ze cca 4-nasobny rozdiel je OK. Inde som cital ze pri takychto vysokych FPS tieto vysledky nie su smerodajne, ale neviem.

Vysledky inych testov mam porovnatelne s inymi dostupnymi vysledkami (Valley, Heaven, CompuBenchCL, LuxMark), len test v OpenGL Extensions Viewer mam velmi mimo.

GTX 680 som si sam oflesoval, na dva krat, hadam jej to neublizilo (chlapik co ju predaval ju ponukal ako EVGA superclocked, som ju u neho flashol s ROM upravenou pre superclocked - ale ked sme ju vybrali z jeho PC, bola to standardna referencna 680ka od Gainward, s dvoma napajacimi 6pinmi - sam predavajuci bol prekvapeny co ma - tak isla spat do PC a preflashol som ju s ROM pre standardnu GTX 680 a ukecal som zlavu). Mac s GTX 680 inak funguje stabilne, s dvomi monitormi skrze DVI (planujem v buducnosti vyskusat 4K cez DisplayPort), bootscreen OK, v pohode akceleracia vo Photoshope aj Illustratore (pre oba programy by asi bola vhodnejsia karta od AMD, ale budiz nVidia).
Přílohy
openglextensionsviewer_cube.png
UnigineHeaven_gtx689.png
UnigineValley_gtx680.png
rudo.ba
 
Příspěvky: 89
Registrován: 10 srp 2012 12:04
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 15 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 16 srp 2016 19:41

Ahoj,

takže konečně přemazáno (noctua nt-h1), namísto s CPU dodane silver pasty, -> a krásné 2st. dole i v idlu i v loadu.

Stále čekám na GPU (čp jedna pjbna, nevědí to donést?)

čekám na gtx 670 uložené na čp

no a jen aby řeč nestála nezkoušel někdo na 4.1, 5.1, gtx 780ku?


Meesha píše:Mac Pro má wi-fi
dik, wifi mi netreba

rudo.ba píše: Myslim ze tu si muzeme tykat ;) .. jakmile mi přijde otestuji, nicmene EVGA budu mit jen 670ku..
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 16 srp 2016 19:44

a jeste jedna otazka, co zvuk? lezi mi tu jedna Audigy SB1394...
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 17 srp 2016 08:40

mokusCZ píše:a jeste jedna otazka, co zvuk? lezi mi tu jedna Audigy SB1394...


Zkus ji osadit, zda se chytne. Kdyby ne, nějaký thread jsem našel zde
http://www.tonymacx86.com/threads/need-kext-for-sound-blaster-audigy-2-zs.156305/
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 17 srp 2016 12:55

Takze GTX 670 je doma, zatím bez nahození driverů, projdou nějaké testy a uvidí se. Jo přišlo k tomu i CD..

Nahozeny drivery co mi přišli s CD:
CUDA: 5.0.37
GPU drv: 10.10.13 310.42.25f01

jsou nějaké novější?

Jo ještě celkem zádrhel: Pod BootCampem mám 64bit Win7, a nejde mi dokončit install geforce driverů, zkoušel jsem 3 poslední a vždy to v nějaké časti nahrávání zamrzne :(
Naposledy upravil mokusCZ dne 18 srp 2016 17:25, celkově upraveno 1
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 18 srp 2016 17:21

rudo.ba píše:P
Mokus, mohli by ste prosim otestovat vasu GTX 680 v aplikacii OpenGL Extensions Viewer (dostupna na Mac AppStore), v nej v casti Tests / Cube (nie vo fullscreene, ale zakladne nastavenie)? Dava mi tam podivne vysledky oproti vysledkom co som nasiel v inych diskusiach (mojich cca 500 FPS oproti 1800, radovo niekde inde..., dokonca so 650 Ti mi dava cez 600 FPS, divne). Vysledky isto mierne ovplyvnuje aj pouzite CPU, ale nemyslim ze cca 4-nasobny rozdiel je OK. Inde som cital ze pri takychto vysokych FPS tieto vysledky nie su smerodajne, ale neviem.


Takže mne to na 670 dává: 631,639,645,638,643
Naposledy upravil mokusCZ dne 18 srp 2016 19:11, celkově upraveno 1
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 18 srp 2016 17:53

Meesha píše:
mokusCZ píše:a jeste jedna otazka, co zvuk? lezi mi tu jedna Audigy SB1394...


Zkus ji osadit, zda se chytne. Kdyby ne, nějaký thread jsem našel zde
http://www.tonymacx86.com/threads/need-kext-for-sound-blaster-audigy-2-zs.156305/


Shame on me: ta stará audigy není PCI-e :oops:
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod rudo.ba » 18 srp 2016 18:51

mokusCZ píše:Takže mne to mně to na 670 dává: 631,639,645,638,643


Dik. Takze to bude asi OK, zrejme ten soft medzicasom upravili a funguje inak ako som nasiel stare vysledky niekedy z 2013. Podobne vysledky som mal so 650 Ti, netusim preco 680 klesla o 100 (ked ma komponenty cca dvojnasobne). Ale aspon radovo obdobne cisla, takze dalej neriesim, ostatne benchmarky mam v norme (650ku mam v zalohe keby nieco).
rudo.ba
 
Příspěvky: 89
Registrován: 10 srp 2012 12:04
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 15 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 20 srp 2016 18:26

rudo.ba píše:
mokusCZ píše:Takže mne to mně to na 670 dává: 631,639,645,638,643


Dik. Takze to bude asi OK, zrejme ten soft medzicasom upravili a funguje inak ako som nasiel stare vysledky niekedy z 2013. Podobne vysledky som mal so 650 Ti, netusim preco 680 klesla o 100 (ked ma komponenty cca dvojnasobne). Ale aspon radovo obdobne cisla, takze dalej neriesim, ostatne benchmarky mam v norme (650ku mam v zalohe keby nieco).



Unigine Valley:
FPS: 34,0
Score: 1425
FPS: 7,7-72
FullHD, AA 8x
Q: Ultra

bez AA je to podstatně lepší

P.S: stále nevím dokončit instalaci driverů GK pod Win7 v BootCampu :(
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 20 srp 2016 19:41

mokusCZ píše:
rudo.ba píše:
mokusCZ píše:Takže mne to mně to na 670 dává: 631,639,645,638,643


Dik. Takze to bude asi OK, zrejme ten soft medzicasom upravili a funguje inak ako som nasiel stare vysledky niekedy z 2013. Podobne vysledky som mal so 650 Ti, netusim preco 680 klesla o 100 (ked ma komponenty cca dvojnasobne). Ale aspon radovo obdobne cisla, takze dalej neriesim, ostatne benchmarky mam v norme (650ku mam v zalohe keby nieco).



Unigine Valley:
FPS: 34,0
Score: 1425
FPS: 7,7-72
FullHD, AA 8x
Q: Ultra

bez AA je to podstatně lepší

P.S: stále nevím dokončit instalaci driverů GK pod Win7 v BootCampu :(


Při jakém rozlišení??
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 20 srp 2016 19:44

FullHD
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 20 srp 2016 20:07

mokusCZ píše:FullHD


To je hodně pěkné score!
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 23 srp 2016 20:00

Ahoj, mam za to ze kdyz jsem vytvarel BootCamp pro Win7 64b, a to bylo se starou grafikou a se staryma ovladacema, tak to zvladalo jen tu 120ku, a proto mi to ted nechce dokoncit nahozeni novejsich drv pro 760ku... :( nemate nekdo zkusenosti co s tim? ... a to je na ceste 780ka :/
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 23 srp 2016 20:04

mokusCZ píše:Ahoj, mam za to ze kdyz jsem vytvarel BootCamp pro Win7 64b, a to bylo se starou grafikou a se staryma ovladacema, tak to zvladalo jen tu 120ku, a proto mi to ted nechce dokoncit nahozeni novejsich drv pro 760ku... :( nemate nekdo zkusenosti co s tim? ... a to je na ceste 780ka :/


A nemůžeš tam znovu frknout bootcamp s aktuálníma ovladačema? Popř. je aktualizovat přímo z Win7? Nebo co zkusit Win10?
A chceš být na Win? Kvůli hrám, nebo proč? Spíš jestli ta karta má dobře napsané EFI. Další možnost je jí přeflashovat...
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 23 srp 2016 20:36

Origo ovladace z bootcampu tam jsou, ale ty to nebere... Aktualizace nedobehne... A W10 ani nahodou nechci, to je peklo, byl to jeden z duvodu proc jsem zacal premyslet nad Mackem.. Ano hlavne kvuli hram a sw co potrebuju..
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod MichalM.Mac » 23 srp 2016 20:40

Na tu grafiku potřebuje ovladače o výrobce, ne?
Apple ji nikde ve svých Macích nemá (nepočítám mobilní verze), proto nemusí být obsažena v BootCamp balíku ovladačů.
Uživatelský avatar
MichalM.Mac
 
Příspěvky: 3172
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Poděkoval: 89 x
Poděkovali mu: 380 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod Meesha » 23 srp 2016 20:44

MichalM.Mac píše:Na tu grafiku potřebuje ovladače o výrobce, ne?
Apple ji nikde ve svých Macích nemá (nepočítám mobilní verze), proto nemusí být obsažena v BootCamp balíku ovladačů.


To je obecně problém flashnutých PC grafik pro Mac. Najít kartu s dokonalým EFI není snadné, moc takových karet není...
Hoši z MacVidCard ale vědí, jak na to, jen se člověk pěkně plácne :(
Uživatelský avatar
Meesha
 
Příspěvky: 149
Registrován: 31 črc 2012 09:16
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: MAC PRO EFI 4.1 -> 5.1?

Příspěvekod mokusCZ » 24 srp 2016 09:51

no ja si stale myslim ,ze je to zalezitost bootcampu, pockam az mi prijde GTX780, rozchodim ji na MacOS a udelam na tom bootcamp znovu :( ....thats my idea
mokusCZ
 
Příspěvky: 33
Registrován: 06 srp 2016 15:13
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Další

Zpět na iMac, Mac Pro, MacBook