jaky router ci switch?

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 09 lis 2016 09:01

Ahojte, mam modem od upc nejakou tu 7200 kde je usb port ale neda se na nic pouzit, protoze je pry udajne jen pro servisni ucely. Pitome UPC, ale oc uz.
Schanim a nevim jeslti by mi na to stacil jen switch s usb portem nebo musim koupit dalsi routrik s usb?
Muj pozadavek, jestli je neco realneho je aby to pokud mozno nemuselo byt do zasuvky tj. pichl bych to jen do routeru resp. modemu od upc a k tomu dal 2,5 disk jako ext. zarizeni na fotky, videa atd.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x


Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod ra3662 » 09 lis 2016 10:10

Není lepší si pořídit NAS?
Zdá se mi to jednodušejší než router za router, aby nebylo přeroutrováno.
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2602
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 24 x
Poděkovali mu: 187 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod casey » 09 lis 2016 10:39

SWITCH s USB jsem ještě neviděl (neříkám, že neexistují, ale nikdy jsem se s tím nepotkal).
"Něco", co by fungovalo bez napájení budeš taky asi těžko shánět. To by musel umět napájet ten UPC modem a to bych se taky dost divil.
Dát za UPC modem vlastní router nevidím jako nesmysl. Ten modem je ve správě UPC a teprve na routeru ve vlastní správě si můžeš sám nastavovat přístupy a zabezpečení.

Osobně bych tvůj problém řešil taky NASem (tedy UPC modem - router - NAS), ale pokud to chceš přímo na router, podívej se na nějaký TP-LINK. Jsou levné a vydrží roky. Jen jsem k nim nikdy nepřipojoval disk.
Nemám dobrou zkušenost s ASUS routerem a diskem. Možná náhoda, ale přístup na disk přestal fungovat zrovna, když jsem ho potřeboval... :-(
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 215 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 09 lis 2016 10:53

to asi jo, ale nevim jeslti to vse splni najak me pozadavky:
1. Zaloha vsech pocitacu v siti vcetne macu a 2x windows asi splnuje.
2. Automaticke ulozeni souboru z pocitacu na nas splnuje.
3. IP zaloha fotek asi tez splnuje max asi nejake script.
ale bojim se aby to melo vyznam apson 2x stejne disky o stejne kapacite doma mam nekolik disku o ruznych kapacitach a velikostech od 2,5 400 gigovych 256 gigovych a 2x 3,5 1 tb, 320 giga coz nevim jeslti jak by se to mezi sebou sneslo.
V neposledni jaky teda zvolit no?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod calven » 09 lis 2016 10:56

Za mňa taktiež TP Link v pohode. Fungujem takto (router + 2,5" USB HDD) už viac ako rok a pol a žiaden problém. Ale musím povedať, že sa na tom disku nedosahujú žiadne enormné rýchlosti. Ale v pohode stíha posielať dáta FullHD filmu do Kodi, takže ja som s rýchlosťou spokojný.
Uživatelský avatar
calven
 
Příspěvky: 280
Registrován: 30 črc 2012 17:42
Poděkoval: 15 x
Poděkovali mu: 29 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod casey » 09 lis 2016 11:25

Tím "to" už se bavíme o NASu? :-)
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 215 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 09 lis 2016 14:15

No a jak to funguje se zalohama nastavi se script a on si dokaze kazdy nbapr. tyden udelat zalohy nejakeho compu resp. kdyz to nastavim na pocitacich dokazou to tam sami posilat?
Teoreticky moznost este rozjet stary notas kam bych bud hodil win server nebo nejaky Linux distribuci. Jak je to s tema nasama kdyz uz tak nejaky 2, 3 diskovy no.
S tim routerem proc se mi to nechce cim vice je tam routeru a pak az to bere Wi-Fi tak dle me tam musi logicky dochazet k urcitym latencim.
Switch s USB sem tez nevidel,, ale nerikam, ze nemuze existovat.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

jaky router ci switch?

Příspěvekod Honza.Mac » 09 lis 2016 14:40

https://www.synology.com/cs-cz/solution/filesync

EDIT
Mám DS216play, 2x4TB WD Red v RAID 1
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2118
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 206 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod casey » 09 lis 2016 15:06

Zálohování Maců je v pohodě, protože Synology NAS podporuje Time Machine.
U Linuxu můžeš použít třeba rsync z cronu
U Windows třeba robocopy v baťáku v cronu.

To ale jenom, pokud jsi admin a hračička... Jsi-li "běžný uživatel" naklikáš si to viz link od Honza.Mac a nebuš nic řešit. :-)

Jinak tady https://www.synology.com/cs-cz/dsm/live_demo si můžeš pustit demo prostředí Synology NASu a podívat se, co to umí.
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 215 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 09 lis 2016 15:18

nice to zkusim.
Nasel sem tohle, ale je tu jedna velka nevyhoda proto bych tma musel dat Ubuntu server protoze predpokladam, ze tohle ozvucene jejich prostredi nebude.
http://pcworld.cz/hardware/tip-udelejte ... -dil-44577
Takze minimalne na nakonfigurovnai bych potreboval vidiciho.
Zkusim jinak vim co mi prinese jezisek no.
BTW jak je to s hlucnosti toho nasu? Musi byt primo pripojen do routeru nebo teoreticky muze byt I v jinem pokoji? To uz tak mimo snad to tam budou popisovat.
Diky Honzo za odkaz.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod casey » 09 lis 2016 15:30

FreeNAS jsem zkoušel. Funguje to, ale Synology to má všechno hotové a připravené. Ale jak je to se zvukovou podporou, to bohužel netuším :-(
NAS může být kdekoliv. Je to samostatný síťový prvek. Potřebuje jenom elektriku a síť (data).
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 215 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod tlacenka » 09 lis 2016 15:54

ubuntu server je vykradeno z debianu, takze urcite debian to bude taky umet... jen namatkove tu jsou pak dalsi distribuce jako treba sonar linux, pripadne talkingarch a urcite i dalsi...
NAS to ma v nazvu - to znamena Network attached storage tzn uloziste pripojene na sit - nemusi byt hned za routrem, staci na stejne siti...
v porovnani synology vs domaci freenas vede jasne synology - spotreba/uzivatelsky prijemne prostredi (klikaci), celkem dost nastroju... jako vidomy clovek to nedokazu posoudit, ale jakmile to jednou nakonfigurujete, tak pak uz se v tom hrabat nebudete (dle meho), takze s instalaci vam muze nekdo pomoci i na dalku, synology ma ruzne moznosti vetraku - od "porad vetrej na maximum kvuli zivotnosti" po "pust se jenom, kdyz cidla nahlasi teplotu x (coz nedoporucuji - precijen to bude bezet 24/7) - osobne to mam na vetrej porad a kdyz je nejhur, tak pridej...
zase na druhou stranu je to jako apple - pokud to pouzivate tak, jak predurcil vyrobce nemate problem, problem nastava v okamziku, kdy chcete neco jinak - ale to je u vsech vyrobku...

edit: synology nejakou podporu ma, ale vyuziva u toho NVDA http://www.nvaccess.org/download/ a ta je jen pro windows (ctecka textu) - takze byste to musel delat pod windows, jinak u synology pro mac asi smula :(


pisou tam toto:

Usnadnění přístupu

Pomocí vestavěné funkce usnadnění přístupu nabízí systém DiskStation Manager zvukové podněty, které pomáhají uživatelům se zrakovým postižením při navigaci a správě služeb a nastavení systému DSM.
Nastavení usnadnění přístupu systému DSM

Při maximalizaci usnadnění přístupu doporučujeme nastavit provozní prostředí takto:

Nainstalujte do místního počítače čtečku obrazovky NVDA (dostupná pouze pro prostředí systému Windows).
Nainstalujte nejnovější verzi prohlížeče Mozilla Firefox.
Použijte sluchátka nebo reproduktory a nastavte vhodnou hlasitost.
Použijte aplikaci NVDA v režimu zaostření (režimy je možné přepínat stisknutím klávesy NVDA + mezerník). Výchozí klávesou NVDA je Insert.
Ovládání systému DSM pomocí následujících klávesových zkratek:
Klávesová zkratka Popis
Tab Přepnutí do jiných částí uživatelského rozhraní
Klávesy se šipkami Přepnutí na položky v rámci stejné části uživatelského rozhraní
Enter Otevření aplikací nebo oken
Esc Zavření aplikací nebo oken

Funkce usnadnění přístupu v současnosti funguje v následujících oblastech systému DSM:

Stránka přihlášení systému DSM, plocha a hlavní panel
Hlavní nabídka
Ovládací panel
File Station

Poznámka:

Podrobnosti o používání aplikace NVDA naleznete v její uživatelské příručce.
Průvodce klávesovými zkratkami systému DSM

Společně s funkcí usnadnění přístupu nabízí systém DSM bohatou sadu klávesových zkratek umožňujících implementaci jednoduché a přímočaré správy. Klávesové zkratky vyhledáte stisknutím klávesy Shift + ?:

Klávesové zkratky plochy: Klávesové zkratky pro ovládání oken a dalších prvků
Klávesové zkratky součástí: Klávesové zkratky pro ovládání součástí uživatelského rozhraní (např. seznamů, tlačítek a polí hledání)

Chcete-li pozastavit klávesové zkratky související s plochou, zrušte volbu Povolit klávesové zkratky plochy.
tlacenka
 
Příspěvky: 7784
Registrován: 09 zář 2012 17:48
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 804 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 10 lis 2016 08:07

Hem to zni zajimave zkusim to.
ten server z notebooku by sel asi tez, ale si myslim ze jednak bude rvat, jednak ho do roka asi upalim a jednak to bude asi vice zrat.
jen este k te 216 kdyz mam napr. disky o ruzne kapacite a I 3,5 a 2,5 nemelo by to vadit jen to asi enbude v rajdu co?
a mam este pripadne jeden 2 tb disk, ale ten mam v boxu usb 3.0 da se pripadne k tomu tez pripojit?
s TC amm problem ze ne vzdy ji napr. winy videj a vzdalene se na ni nepripojim no.
Vzdalenou podporu u pocitace mam, kdyz mi bezi, ale:
1. Nesmi mi vypadnout mluveni jinak sem v haji a nenahodim to ani kdybych se pos..
2. Ma to omezeni ze na pociitaciu muzu delat cokoli ale neprenesu si uz mimo nej nejake soubory proto kdyz cestuju taham s sebou 2 notasy, coz preci me zada nelibe nesou no.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 10 lis 2016 09:05

iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod tlacenka » 10 lis 2016 09:20

ruzna kapacita disku nevadi, dle specifikaci 216 nevadi ani ty rozdilne velikosti
(https://www.synology.com/cs-cz/products/DS216#spec)
co se tyka toho RAIDu, tak to vyresit umi, ale je to nejaky proprietni reseni synology - prelozeno do cestiny kdyz se neco nekde podela, sance zachranit data se blizi 0.
pripojit do usb dalsi disk tam jde
1) vam nikdo nezaruci
2 - tomu osobne moc nerozumim - muzete to trosku rozvest ?
tlacenka
 
Příspěvky: 7784
Registrován: 09 zář 2012 17:48
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 804 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 10 lis 2016 11:38

2. Sice dokazu se nadalku pripojit na svuj notas s winama pouzivam napr. kdyz nahravam porady, ale kdyz vypadne mluveni tak se k tomu uz nepripojim.
Tuto variant sem zatim zamitl protoze klasicky problem je, kdyz bych si chtel neoc zkopirovat z pocitace napr. sem k sobe na druhe strane republiky neudelam to, resp. jen v ramci toho pocitace. Licenci na to, abych mohl rozbehnout serverove mluveni zatim nemam ono pri cene placeneho SW, ktery pro win stoji od 30 a ten nejlepsi v CR je prez 60000 kdyz v USA stoji ani ne pulku tak si to preberte no.
Takze bud linuxovy server aspon mmne to donuti se neco poradne naucit nebo ten nas este uvidim. Ten by mel vyhodu je nezavisly na pocitaci, kdyz vypadne server ci jej otocim a nenabehne mluveni sem v haji protoze se nepripojim.
Snad je to ted srozumitelnejsi. Vice kdyby zajimalo na SZ.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 23 lis 2016 11:48

Uz je to davno kdy sem se orientoval v discich a vyrobcich.
Nejake zkusenosti, premyslim ze bych dal jeden tb tenhle disk do nasu popr. pridal este druhej disk co mam v usb boxu
https://www.mall.cz/pevne-disky-interni ... t1000dm003
Popr. jiny aspon terovy disk kdyby mel 5. let zaruku jen vyhoda.
Nad nasem teda vaham jeslti tu 216 nebo byt je to jednopozicove asi na hudbu a filmy pro celou rodinu by to mohlo stacit:
https://www.mall.cz/sitove-uloziste/syn ... 15j-708789
Stejne dokumenty a veci co mam ze skoly a mam je proste uz jen z hlediska nostalgie mam na 2 discich a jeen bych dal radej asi na jine umisteni takze teoreticky by mi ten jendosachtovy nas mohl stacit.
Server ktery bych si mohl spravit ma nevyhodu takze od toho jsem upustil a router jen s USB kam bych pripojil napr. terovy 2,5 disk sou od litru resp. litru a pul vyse a to uz muzu mit rovnou tu nasku.
Popr. sem premyslel nad boxem do ktereho bych soupl 2,5 disk, ktery by mel Wi-Fi, ale nenasel sem zadne boxy bez disku a ani nevim jestli bych se vlastne z venci na to dokazal pripojit neresim ted prenositelnost. A napr. A tohle je asi tez nesmysl z venci dle mne na to nepude pripojit byt jako nouzovka by to asi stacilo.
https://www.mall.cz/prislusenstvi-hdd/t ... -jakost-sk
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 23 lis 2016 12:49

Napadlo me este koupit neco tkaoveho ma to I lepsi Wi-Fi nez UPC router kde bych ji zakazal a mel bych ji z othohle predpokladam resp. chapu dle popisu, ze tam disk pripojit pude.
http://access-pointy.heureka.cz/tp-link ... e/#section
Nasu se v budoucnu nevyhnu ale zas nechci vybrat neco jen diky aktualnim financim radej si treba este par mesicu pockam a koupim pak neco poradneho.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod Honza.Mac » 23 lis 2016 13:35

Vemte Synology RT-1900ac, mám to v sybióze s NASy od Synology ...
Když uvažujete v budoucnu o NASu budete připraven.
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2118
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 206 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 23 lis 2016 13:48

Hem to uz rpovnou asi vemu ten nas s tim ze tam zatrim dam disky co mam a pripadne v budoucnu dokoupim vyssi. Mate nekdo zkusenost s UPC a temitohracickama jeslti se nehadaj? Ja mel jednou problem s modemem u o2, kdy se site z mne neznameho duvodu byly.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 29 lis 2016 10:50

calven píše:Za mňa taktiež TP Link v pohode. Fungujem takto (router + 2,5" USB HDD) už viac ako rok a pol a žiaden problém. Ale musím povedať, že sa na tom disku nedosahujú žiadne enormné rýchlosti. Ale v pohode stíha posielať dáta FullHD filmu do Kodi, takže ja som s rýchlosťou spokojný.

a jaky mas tplink at se bavime vecne?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 29 lis 2016 10:56

Hem tak bud 115 J nebo 216 J ci spise SE nejak nevidim mezi nima rozdily ta 115 ma myslim jen jeden disk ale zas to muzu resit pripojenym druhym prez usb 3 takze kdyby mi v nasu odesel ten druhej by to mel prezit. a pripadne mit script ktery by to kopiroval a menil v zavislosti zmen na prvnim disku na druhy.
Co sem tak pocital aby to stalo tak tak 8 litru a ty ted odhormady nedam takze bud pockat neob koupit neco prozatimiho tj. cena bude tez odpovidalt kvalite.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod Jirka_S » 29 lis 2016 11:00

Honza.Mac píše:Vemte Synology RT-1900ac, mám to v sybióze s NASy od Synology ...
Když uvažujete v budoucnu o NASu budete připraven.

Co nevidět by měl být v prodeji RT-2600, chystám se na něj, Asus mi sice funguje v poho, ale je už 3. týden v opravě a začínám pociťovat absťák, doma jde jen wifi na nějaký starý Zyxel a o filmech na ATV si mohu nechat jen zdát, Asus nechám jako repeater a případnou náhradu. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 483
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 19 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod swenak » 29 lis 2016 17:16

Tam je blbé, že i 2600 má pouze 1 USB:(
swenak
 
Příspěvky: 1775
Registrován: 03 kvě 2014 16:43
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 122 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod Jirka_S » 29 lis 2016 17:59

To je to poslední, co by alespoň mně mohlo vadit, USB v routeru prakticky nepoužívám.
Btw, reklamace tady v Alfě (neplést s Alzou) dopadla skvěle, vyřešeno výměnou za nový kus. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 483
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 19 x

Re: jaky router ci switch?

Příspěvekod MICKI2701000 » 30 lis 2016 09:17

No nakonec vyreseno tim, ze kolega vyrazuje nejaky starsi desktop takze to budu resit asi holt takhle a udelam si jen kalsicke ftp coz bych se mel dostat v poho.
Prosim lock tohle tema v jinem asi se budu ptat jak to pak zpristupnim pro iphony a tablet hlavne ten IP aby se to do nej nemuselo tahat.

Ale dekuji treba nas nekdy v budoucnu.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1557
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 27 x


Zpět na Co se jinam nehodí