router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 16 bře 2017 14:16

Přes trpělivou pomoc caseyho jsem stále na mrtvém bodě, za úspěšnou pomoc (nejlépe po tel. nebo přes nějaký vzdálený přístup) s nastavením routeru Synology RT2600ac a NASu DS216play rád i zaplatím, když tak SZ, dík.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x


Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod musashi » 16 bře 2017 15:53

Muzes alespon nejak nahrubo naznacit o jaky problem jde?
musashi
 
Příspěvky: 789
Registrován: 08 srp 2012 11:24
Poděkoval: 31 x
Poděkovali mu: 44 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 16 bře 2017 16:08

RT2600ac do WAN je připojen káblem modem - internetové připojení po pevné lince. Primární rozhraní mám ruční. Do routeru je do LAN slotů zapojen Mac mini a NAS Synology DS261play. Přes wifi pak doma mobily, ATV, televize atd. Problém mám v tom, že ač ten NAS vidím a dokážu se k němu připojit ve Finderu, v routeru se v Seznamu pevně připojených zařízení střídavě tu ukáže, tu zase zmizí, v Safari se k NASu taky nepřipojím. Zkoušel jsem nastavit v Macu pevnou IP 192.168.2.89, ethernet. káblíkem připojil NAS do Macu a teprve pak jsem jej v Safari našel na 192.168.2.90. Tuhle adresu má i v tom seznamu zařízení v routeru. Nemohu přehrávat filmy a hudbu z NASu v ATV ani iPadu, nelze se připojit. U původního Asus routeru vše fungovalo, nastavení si už ale nepamatuji.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 16 bře 2017 17:56

@Jirka_S :
Nastavení routeru :
a) V nastavení místní sítě, nastavení DHCP serveru nastavte start IP na 182.168.2.100 a konečnou na 192.150 - tím docílíte toho že ip adresy budou přidělované od 100-150 pro všechna zažízení (Wi-Fi a kabel)
Restartujte router.
Nastavení NASu :
a) jděte na stránky Synology a stáhněte si Synology Asistenta pro macOS
b) spusťte jej a potvrďte hledání NASu v rozsahu vaší sítě 192.168.2.1 - 162.168.2.254
c) po nalezení NASu klikněte na konfigurovat/přihlásit
d) po naběhnutí konfigurační stránky v prohlížeči se přihlašte
e) jděte do nastavení sítě NASu a změňte toto nastavení z automatického na ruční a jako IP adresu mu nastavte např.
192.168.2.20
f) Nastavení uložte a je to
Jinak na routeru se dá nastavit i to, že se IP adresy mohou přidělovat/rezervovat podle MAC adres zařízení. Tak to mám já ...
Pokud byste nevěděl či se nedařilo, tak mi zítra pošlete TeamViewer do SZ po 8:00 hod a nastavíme to.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 16 bře 2017 20:59

Hotovo, vše šlape jak hodinky. Sám bych to nedal ani náhodou. Děkuji uživatelům Honzovi a zvláště pak musashi za skvělou a rychlou odbornou pomoc, tleskám! :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 16 bře 2017 22:05

Tohle si procházejte a uložte do oblíbených ;-)
Router :
https://www.synology.com/cs-cz/knowledgebase/SRM/video

NAS :
https://www.synology.com/cs-cz/knowledgebase/DSM/video

No a pak když nebudete vědít tak do SZ ...
Jinak já jsem paranoidní, mám na RT1900ac aktivovaný filtr MAC adres pro přístup k Wi-Fi, rezervaci "statických" IP adres na DHCP serveru pomocí MAC adres, takže na všech zařízeních (2x Synology NAS, 3x iPhone, 2x iPad, 2x TV, 2x BR 3D, Macbooky pro a Air ...) mám nastavené na automatickou IP adresu z DHCP ale tam je nastaveno aby MAC adresa xx:yy:zz:11:22:33 dostala IP 192.168.1.XX takže pak nemám problémy co jste měl vy.
Dále pak mám pro děti nastavené omezení nejen obsahu ale i internetu ... (mají povoleno od-do), na noc vypínám diody a 5GHz Wi-Fi, 2,4 GHz běží no a pro "návštěvy" mám nastavenou Guest Wi-Fi s omezením rychlosti a mnoho a mnoho dalšího (VPN Plus, firewall ...)

Chci touto cestou upozornit na poslední update verze SRM 1.1.3-6447-4 !
Mě smazal kompletně firewallová pravidla, rodičovskou kontrolu, beamforcing nastavení, deaktivoval VPN server ...

Už jsem to reportoval na e-mail podpory Synology ...
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 02 dub 2017 22:17

Tak to zase povytáhnu. :)
V krátkém období se mi doma vyskytly dvě věci: bezdrátový internet od O2 (TP-Link Archer) a router Synology Rt2600ac. Wifi na tom TP-Linku mám vyplé, ethernetem zapojeno do Synology WAN a jeho wifi pak používám. Do toho Synology mám ještě i druhý WAN, starý pevný internet, který mně doma ještě jde, ale je hrozně pomalý. Nicméně Synology to umožňuje, v případě poruchy toho hlavního, což mám nastavený ten od O2, se bleskem přepne na ten druhý, drátem do domu vedený. No a v čem je problém: od doby té změny pozoruji, že se mně občas nenačítají korektně stránky, mnohem častěji teda nejdou otevřít odkazy na stránkách. Je to nepravidelné, někdy to jde hned, jindy jen kolečko a ne a ne se otevřít. Zkoušel jsem restarty všeho, chvíli OK, pak zas ne. Myslel jsem, že je to tou wifi, připojil jsem Maca ethernetem přímo na výstup toho TP-Linku, závada stejná jako na iPadu, která byl v tu chvíli na wifi k Synology a na stejných www. Prohodil jsem vstupy, jel jsem net na tom pomalým drátovým, nic. Stěžoval si na to i mladej s ntb pod Windowsy, žena s iP 7 taky. Když se na iPadu/iPhonu wifi vypne, tak na nativním LTE je vše OK. Ale hlavně - vše je naprosto OK, když si zapnu VPN. Pak stejný odkaz, který před chvílí nešel, otevřu x-krát za se sebou. Podotýkám, že se nejedná o nějaké XXX stránky, ale dnes mně to blblo třeba na csfd. Kde to může hernajs drhnout? Dělá to v Safari, Firefoxu i Googlu. Nepravidelně. Zrušil jsem třeba blokátory reklam, nepomohlo. Jsem z toho janek.
Naposledy upravil Jirka_S dne 03 dub 2017 05:08, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 03 dub 2017 03:27

Verze SRM ?
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 03 dub 2017 05:06

Aktuální: 1.1.3-6447 Update 4
edit: odpoledne zkusím dát starý router Asus, uvidím. Teď jsem byl ráno na Macu, je připojen ethernetem, jdu na csfd - Startuje v kinech, neotevřu ani jeden z těch asi osmi odkazů. S VPN no problem. To by jednoho piclo. :D
No, tak jsem teď ještě před odchodem vypnul Synology router a pustil wifi na tom TP-Link routeru od O2 a vše jede OK. Co mohu mít teda blbě na tom Synology? Nebo nějaký bug v SRM? No dám pak ten Asus a uvidím. To by mě teda Synology dost namích...

A ještě před odchodem narychlo Synology ze zásuvky vyp/zap a běží to zas normálně. To mě po*er. :D
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 03 dub 2017 06:38

No než starý router tak sem dejte konfiguraci rozsahu IP adres:
a) pevný internet (pomalý) - IP adresa kterou dostane na záložním WANu
b) O2 internet (TP-Link) - nastavení IP adres lokální sítě
c) Synology Router - nastavení IP adres lokální sítě.
Vaše odpověď by měla vypadat např. následovně :
a) 93.68.27.xx
b) 192.168.1.xxx
c) 192.168.1.xxx
Pokud tomu tak je, tak se vám tam "tlučou" dva stejné rozsahy, takže je potřeba dát Synology rozsah např 192.168.2.xxx
Extém by byl kdyby to "pevné pomalé" bylo od místního poskytovatele a mělo rozsah 192.168.1.xxx pak byste musel změnit konfigurace lokálních sítí jak na tom TP-Linku tak na Synology Routeru a to na :
b) 192.168.2.xxx
c) 192.168.3.xxx
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 03 dub 2017 09:19

Dost možná, že zde bude jádro pudla, jen co budu doma, kouknu na to,děkuji.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 03 dub 2017 09:38

Jeeeežíš neděkujte zatím, jen střílím na slepo.
Mám RT 1900ac ale jako záložní používám už nyní USB lte modem, jinak když jsem tam měl na test ten bezdrát "na doma a chalupu" od "OO" tak se mi to tlouklo a projevovalo skoro obdobně.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 04 dub 2017 08:44

Ještě jednou mnohokrát děkuji uživateli Honza.Mac za účinnou odbornou pomoc s nastavením všech těch IP a jiných fičurek u mé domácí sítě, sám bych s tím nehnul ani náhodou. To se vážně cení! Jsem opravdu velkým dlužníkem. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 04 dub 2017 09:13

Jsem rád že jsem mohl "malou kapkou" přispět ... ;-)
Nicméně si na RT2600ac routeru vypněte automatickou instalaci updatů, mě ten poslední smazal pravidla na firewallu a uživatele.
Jděte v SRM po přihlášení :
Ovládací panel --> Systém --> nahoře "Aktualizace a obnovení" --> tlačítko Nastavení aktualizací --> zatečkováno Nejnovější systém SRM ... a zafajfkováno Ověřit aktualizace ... a v rolovací nabídce nastaveno Stáhnout aktualizace SRM a nabídnout výběr možnosti instalace.
Také je dobré mít nastavené upozorňování e-mailem ale to dáme v druhém kole nastavení ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 04 dub 2017 09:50

Doufám že to nebude veřejné tajemství ...
Problém byl, jak jsem střelil od boku v minulém postu, v 2x stejném rozsahu IP adres lokálních sítí, tedy :
router TP-Link měl 192.168.A.XXX
router Synology měl 10.XXX.XXX.XXX
pevná ADSL krabička (pomalé) měla 192.168.A.XXX
Řešení :
Takže na TP-Link routeru se nastavil rozsah IP místní sítě 192.168.B.XXX, na routeru Synology se WAN nastavil na IP z rozsahu 192.168.B.XXX, na Synology se v nastavení Místní sítě Hostované DHCP nastavilo na rozsah 192.168.C.XXX jelikož bylo nastavené na rozsah 192.168.B.XXX, krabičce ADSL zůstal rozsah 192.168.A.XXX a jede to. Doufám že "nafurt a napohodu".
Ale Jiří si udělal zálohu nastavení a tak pokud by se cokoli při update SRM stalo, může obnovit nastavení.
I já se musím připojit k poděkování, kdyby takhle spolupracovali i jinačí "klienti" měl bych o 20000 šedivých vlasů méně ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 04 dub 2017 13:56

Upozorňování emailem mám, to jsem udělal hned. :)
Btw, jsem tak trochu punťa a dělá mi dobře, když vše funguje, jak má. Nemám rád polovičatá řešení či nedodělky. A je dobře, že jsou lidé, kteří umí a ví, co dělají. Já se snažím už aspoň neztratit stopu. Tož tak. ;)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 04 dub 2017 14:06

Tak teď jen nastavit "ruční" update a máte klid, dobré je číst Release Note ke každému update a cokoli podezřelého tam člověk uvidí tak počkat hledat po fórech co to udělalo ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 dub 2017 13:19

Přemýšlím a hledám, co se změnilo, u DS216 mám nastaven úsporný režim po 10 min, ale disky se mi nevypínají jako dřív a točí se furt. Co jsem mohl kde nastavit jinak?
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod ra3662 » 06 dub 2017 15:29

Mám DS216 a šlape to, po 20 min. se uspím.
Chyba bude asi někde v nastavení. Použil bych nápovědu a pročetl co spánek znemožňuje.
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 3320
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 243 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 dub 2017 20:28

No, nastavil jsem opět původních 20 minut a zdá se, že to funguje jako předtím. Inu, jsou věci mezi nebem a zemí... :D

edit: Potvrzeno, 20 minut funguje zcela korektně, holt 10 minut se Synology z nějakého důvodu prostě nelíbí. Takže tak.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 kvě 2017 10:20

Používáte někdo v Synology routeru balíček Intrusion Prevention? Mně nadělal docela paseku, nešlo mi synchro iPadu s iCloudem ani OneDrivu, kousal se mi Cloudbackup na NASu, hlásí mně to falešné poplachy při připojení prokazatelně mé periferie se známým IP, tak jsem to radši zastavil. Nějaký poznatek prosím? :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 07 kvě 2017 18:39

Jo na začátku jsem ho použil, router jel na 100% výkonu, vůbec se k němu nedalo přihlásit, Wi-Fi i LAN nepoužitelné tak jsem router resetoval a dopisoval si se supportem Synology a nakonec jsem to vzdal.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 12 kvě 2017 16:33

Jsem rád, že mám doma ekosystém od Synology ...
Proč ?
Třeba proto :
http://m.zive.cz/v-routerech-asus-bylo- ... k/a-187621
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 12 kvě 2017 19:13

Tak to jsem rád rovněž. :)
Akorát ... Obzvláště to platí pro levné domácí routery... , no, donedávna jsem používal RT-AC87U a ten zrovna levný není. Mám jej jako náhradní, pro případ poruchy Synology, každopádně ve volné chvíli zaktualizuji firmware, tedy dík za info. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 29 čer 2017 06:02

Tak zase po čase:
Je používání vzdáleného přístupu přes povolený QuickConnect u DS216Play doporučeníhodný krok? Nebo ne? Cons a Pros?
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 08:04

Nemám nastaveno, jelikož povolením QC na DS odesíláte metadata o uložených souborech společnosti Synology.
Nechci společnosti Synology poskytovat žádné informace.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 29 čer 2017 09:14

Nějaká jiná možnost, jak se dostat k datům na NASu odjinud než na domácí síti s větším soukromím?
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod MICKI2701000 » 29 čer 2017 09:54

putty by to neumela?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1713
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 30 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod ra3662 » 29 čer 2017 09:57

FTP?
O jak velká data se jedná. Já velká data co potřebuji mít k dispozici mám zkomrimovaná a zaheslovaná na FTP. Přístup přes veřejnou IP odkudkoli.
Malá data TeamViewer a e-mailem si je pošlu kam potřebuji.
Jinak synology umožňuje myslím i spolupráci s dropboxem, tama cesta nevede?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 3320
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 243 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 11:21

Jirka_S píše:Nějaká jiná možnost, jak se dostat k datům na NASu odjinud než na domácí síti s větším soukromím?


Veřejná IP a VPN na Synology routeru (mám to tak a pohoda)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 29 čer 2017 11:33

Jak velká data, no velká, hudba, video, filmy, celý NAS. To ještě pořád uvažuju o 1-2 kamerách a Surveillance station.

VPN mě taky napadlo, jen nevím, zda to poskytovatel mého připojení, což jest O2, přes LTE vůbec umožňuje, myslím teda, že ne, ale brknu tam.
edit: Ano, lze. Asi za 150,-/měsíc.

S tím VPN mně to zatím moc jasné není, zda na routeru (RT2600 AC) jako server nebo jako klient? VPN připojení mám placené, ale jako klient.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 12:11

Pokud budete mít statickou veřejnou IP adresu od O2, tak tu nastavíte na WAN routeru.
Na routeru nainstalujete ze Synology storu VPN Plus a nastavíte dle vašich požadavků (iOS aplikace je samozřejmostí).
Router tedy bude jako server, ne klient.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod casey » 29 čer 2017 15:34

Taky používám VPN. Ale spíš jako pojistku. Asi nikdy se mi nestalo, abych data z NASu někde jinde opravdu potřeboval. Pokud nepočítám PLEX server a pohádky pro děti :-)

Vše, co potřebuji, mám na Google Disku a OneDrive.

Na LTE počítej s tím, že cokoliv chceš z NAS někde stáhnout, půjde rychlostí uploadu LTE připojení. Takže nic moc rychle :-)
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 3043
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 29 čer 2017 17:51

Ta rychlost uploadu LTE je momentálně 2Mbps, do budoucna se to snad zlepší, metalické připojení mám doma katastrofálně pomalé.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 850
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 40 x

router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 18:10

OT.
V porovnání, myšleno vašich 2 Mbps, s mou symetrikou 1 Gbps/ 1 Gbps by to bylo pro mne omezující.
LTE mám od T-Mobile a rychlost uploadu mám okolo 30 - 40 Mbps, 2 Mbps O2 jsou trisktní, v dnešní době.
Běžně, když cestuji, tak fotky z foťáku uploaduji na NASko přes VPN pomocí USB lte modemu. Ale na cestách narazím na místo kde je klid a pohodové okolí ale není LTE (Šumavské hvozdy v okolí Anína, Rejštejna) tak pak stačí 1-2km popojít a LTE naskočí ale už tam není klídek.
Naposledy upravil Honza.Mac dne 29 čer 2017 18:50, celkově upraveno 1
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2978
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Další

Zpět na Co se jinam nehodí