Parallels 12 - instalace win10

Pokud řešíte fungování Windows na Macu (bootcamp i virtualizace), zde je Vaše forum.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin

Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod goldies » 13 bře 2017 21:48

Zdravím,

mám trochu problém, s instalací Win10 na poslední MacOs. Udělal jsem si kopii stávajícího Win PC a postupoval dle návodu na Parallels. Vše probíhá asi dobře, ale jakmile se započne samotná instalace Windows, tak nastane problém. asi v půlce naskočí Win modrá obrazovka a ta po mě žádá restart, protože se nepodařilo správně spustit Win. A teď nevím co s tím, mám to nechat ať se s tím poperou Parallels sami, nebo to mám potvrdit?

Jak dlouho se může instalovat taková kopie Win když soubor má cca 60Giga?

Edit: Když tedy kliknu na restartovat PC, tak se instalace Parallels vrátí defakto na začátek a už asi 15minut se ani nehnula.
goldies
 
Příspěvky: 4
Registrován: 13 bře 2017 21:41
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod Honza.Mac » 13 bře 2017 21:53

Tak od začátku :
a) kopie win PC je co ?
b) jedná se o instalaci či migraci Windows PC do Parallels ?
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2030
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 195 x

Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod goldies » 13 bře 2017 21:57

Jasný, špatně popsáno, jedná se o migraci Win do Mac... Takže Kopie je to co mi vytvořil Agent Parallels
goldies
 
Příspěvky: 4
Registrován: 13 bře 2017 21:41
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod Honza.Mac » 13 bře 2017 22:16

Tak ji asi špatně vytvořil ...
zkusil bych Migrant Asistenta spustit znovu, nejlépe připojit oba počítače přímo do routeru kabelem, přes Wi-Fi je to vopruz a moc kvalitní to není , a udělat migraci znovu
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2030
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 57 x
Poděkovali mu: 195 x

Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod goldies » 13 bře 2017 22:21

Kabelem to nedám, teda aspoň nevím jak. Mám teď novýho MacBook Pro 13 2015 a mc nevím jak ho propojit s routerem :-( Takže to proste skusím přes wifi :-)
goldies
 
Příspěvky: 4
Registrován: 13 bře 2017 21:41
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod bella » 17 bře 2017 19:32

Ahoj goldies ethernetový kabel připojíš pomocí Apple redukce thunderbolt to ethernet. Máš 3 možnosti:
1. koupit kabel v Čechách od Apple prodejce - dáš za to asi tisícovku
2. koupit kabel z eBay - nejnižší 30 Kč nejvíce 998 Kč
3. koupit kabel z Číny 30 - 150 Korun
--
Jinými slovy pokud redukci nezakoupíš, nezbývá ti nic jiného než to udělat přes Wifi a doufat, že nezakolísá signál a nepokazí se to.
bella
 
Příspěvky: 18
Registrován: 16 led 2017 10:13
Bydliště: všude jsem doma
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: Parallels 12 - instalace win10

Příspěvekod goldies » 17 bře 2017 19:57

Něčeho podobnýho jsem se bál :-D nakonec jsem to vyřešil čistou instalací win10 už jen kvůli úspoře místa :-)
goldies
 
Příspěvky: 4
Registrován: 13 bře 2017 21:41
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x


Zpět na Windows na Macu