virtualbox

Pokud řešíte fungování Windows na Macu (bootcamp i virtualizace), zde je Vaše forum.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin

virtualbox

Příspěvekod MICKI2701000 » 04 kvě 2017 10:05

Ahojte,
Potrebuj to jen na chvili ani ne na mesic proto se mi nechce drbat s bootcampem navic kdyz tam mam 2 ruzne Mac OS systemy tak stejne bootcamp mi nedovolil rozdelit a instalovat disk.
Takze premyslim nad Virtualboxem ale ten mi zas nedovolil bootovat z USB a nemam ted cas si hrat s konfigurakama jak pisi v napovede.
Nejake solution?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1678
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 29 x


virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 10:10

No když napíšete co tam chcete dát za Widle, něco bych ve svém širokém archivu iso obrazů našel ... ;-)
EDIT : Jinak Windows 7 i 10 se dají stáhnout ze stránek Microsoftu ...
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... d/windows7
Naposledy upravil Honza.Mac dne 04 kvě 2017 10:14, celkově upraveno 1
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: virtualbox

Příspěvekod MICKI2701000 » 04 kvě 2017 10:12

win 10 nebo 7 je asi jedno ja to potrebuju jen na mesic budu v UK a vzdalene se pripojovat na domaci pocitac kde sou winy no.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1678
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 29 x

Re: virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 10:15

Pokud máte key Windows 7 tak výše jsem dal edit v mém postu odkaz na stažení W7
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 10:27

MICKI2701000 píše:win 10 nebo 7 je asi jedno ja to potrebuju jen na mesic budu v UK a vzdalene se pripojovat na domaci pocitac kde sou winy no.


A propo, jsou ty Windows doma na veřejné IP adrese ?
Máte na routeru povolený port forwarding ?
Nestačil by jen Microsoft RDP klient z AppStore (zdarma) popřípadě TeamViewer ?
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: virtualbox

Příspěvekod MICKI2701000 » 04 kvě 2017 10:42

1. Verejnou IP pry UPC uz nedava.
2. Port forwarding nevim jestli je by default na tom jejich modemu nastaven mam COMPAL
rady CH7465LG
chtel sme nastavit W L ale nikde sem to nenasel nevim jeslti by se to dalo nastavit prez nejaky lenovacky program ale zatim sem to nerozchodil.
3. RDP bohuzel funguje trosku jinak musim mit spustenou apku co zajistuje mluveni jak na cilovem tak I na zdrojovem pocitaci TV by mozna sel za predpokladu ze by opet ta stejna apka na ovladani mluveni byla nainstalovana pod macem.
Ted pristupuju na compa v siti tak, ze pod winama spustim session mluviciho programu abych se vzdalene pripojil ale musi byt spusten na obou masinach.
A prez Crossover by to teoreticky mohlo jit, nicmene...
Klic na win 7 mam ale asi je urcite kvuli tydnu nebudu chtit zbytecne kativovat. Precijen tohle je jen nouzovka abych s sebou netahla 2 notasy.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1678
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 29 x

virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 10:54

Zkoušel jste tu mluvící appku mimo vaší domácí síť ?
Připojíte se na tuto aplikaci pokud jste ze zdrojovým strojem venku a cílový je doma ?
Nebo opačně ...
Naposledy upravil Honza.Mac dne 04 kvě 2017 10:56, celkově upraveno 1
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 10:55

Jo a neaktivované Windows fungují cca 30 dní ...
Takže stačí stáhnout origo iso.
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x

Re: virtualbox

Příspěvekod MICKI2701000 » 04 kvě 2017 13:41

Rikam z winu v praci k sobe domu se pripojim ale podminka je, ze mluvici program musi byt na obou pocitacich I na tom ze ktereho se pripojuji I na tkery se pripojuji.
V pripade macu by to fungovalo jen tehdy, pokaad bych se teoreticky pripojil z Maca na Mac, ale z Maca kde je VO na windows kde je jiny mluvici program by to nefungovalo.
Teoreticky bych mohl este pocitac ovladat prez VNC z iphone to musim este zkusit.
Jinak mi virtualbox veme iso? Na winech myslim ze se mi podarilo rozbehat I boot z flashky.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1678
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 29 x

Re: virtualbox

Příspěvekod Honza.Mac » 04 kvě 2017 14:44

Ano VirtualBox vezme iso
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2426
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 68 x
Poděkovali mu: 238 x


Zpět na Windows na Macu