VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Pokud řešíte fungování Windows na Macu (bootcamp i virtualizace), zde je Vaše forum.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin

VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod skyppy2000 » 01 črc 2018 13:42

Zdravim vsechny provozovatele Windowsu ve Fusion 10 Professional Edition. Mam tu starsi windows 7, ale delaji to i Windows 10.

Vec se ma tak, ze kdykoli na tom neco delam - klidne i jen stahovani aktualizaci, ze to napise, ze ,,Windows nema k dispozici dostatek pameti. Ukoncete otevrene aplikace aby se zamezilo ztrate dat" Na virtualnim disku ma 58,9 GB volneho mista a RAM jsem pridelil 16 GB
Konfiguraci iMacu pridavam jako prilohu tohoto dotazu. V piloze bude take foto z Activity Monitoru. Prepnul jsem vam system do CZ aby to pro vas bylo srozumitelnejsi :) Domnivam se ze 16 GB RAM je pro Win 7 az az. Grafika ma nejnizsi index, protoze jsem ji tam nedal zadnou grafickou pamet RAM.

Dekuji za radu jak tento problem vyresit. Preji Vam peknou nedeli
Přílohy
konfigurace Windows 7 ve virtualce.png
konfigurace iMacu.png
volne misto.png
skyppy2000
 
Příspěvky: 413
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 32 x
Poděkovali mu: 25 x


Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod Honza.Mac » 01 črc 2018 14:47

Ve windows spusťte “taskmgr” a dejte sem jeho printscreen s vytížením spuštěných procesů ...
Tipuju to na antivir ve Windows, ať už jejich defender nebo jiný a nebo je máte nabourané, ať už viry nebo vám na nich někdo těží kryptoměny ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2980
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod skyppy2000 » 01 črc 2018 15:01

Nainstaloval jsem si český layout, abych mohl psát s diakritikou. Antivir ve Windows není. Ta virutálka totiž slouží k simulaci a diagnostice technických problémů zákazníků z oddělení prodeje software. Programy se tam stahují pouze ze stránek výrobce. Windows Defender není zapnutý.
Přílohy
procesy část 2.png
procesy část 1.png
karta výkon.png
zde přikládám přílohy první je výkon
skyppy2000
 
Příspěvky: 413
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 32 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod Honza.Mac » 01 črc 2018 15:41

Nic podezřelého nevidím ...
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2980
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 81 x
Poděkovali mu: 285 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod skyppy2000 » 01 črc 2018 16:41

Právě a jak vidno na snímku, paměti má dost, takže nevim co sem tam blbne... Zkusím se ještě podívat do logu, jestli tam nebude více informací. Virtuálka je v podstatě PC, takže by se tam ty logy měly vytvářet stejně.
skyppy2000
 
Příspěvky: 413
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 32 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod swenak » 01 črc 2018 16:42

Jaká je velikost stránkovacího (swap) souboru pro virtuální paměť?
swenak
 
Příspěvky: 2205
Registrován: 03 kvě 2014 16:43
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 147 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod skyppy2000 » 01 črc 2018 17:16

swenak Celková velikost stránkovacího souboru všech jednotek: 16383 MB
skyppy2000
 
Příspěvky: 413
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 32 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod swenak » 01 črc 2018 17:40

Možná bych vypnul/restartoval/zapnul swap disk a taky bych nastavil pevnou velikost. Jinak u Win7 byl problém právě v aktualizacích, kdy někdy to sežralo vše při online updatu. U Win10 si nejsem jist, ale update taky dělá někdy problémy. Pokud ale problém je i mimo update, tak to asi nebude ono.
swenak
 
Příspěvky: 2205
Registrován: 03 kvě 2014 16:43
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 147 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod skyppy2000 » 01 črc 2018 19:24

swenak U Win 7 se to děje jenom při update, ale já si je pečlivě vybírám. Já je neinstaluju tak, jak přijdou. Nicméně když jich vyberu víc, tak se to takhle ozve no a u Windows 10 Pro to dělá i při jiných činnostech a ty mají taktéž přiděleno 16 GB RAM. Tam už jsem udělal tak radikální řešení, že jsem vypnul službu Windows Update a instaluji aktualizace ručně. U sedmiček o tom taky uvažuji. Vybírat ty aktualizace u sedmiček musim, pokud se chci vyhnout výzvám k upgrade na Windows 10. Ale ani to by nevadilo, protože mam kopii čistého systému, kdy už je vše nastaveno, jen nejsou nainstalovány žádné aktualizace. Takže stačí jen smazat virtuálku a nahrát kopii.
skyppy2000
 
Příspěvky: 413
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 32 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: VMWare Fusion 10 Windows si stezuji na nedostatek pameti

Příspěvekod tlacenka » 01 črc 2018 20:03

no a ja bych poprosil o screenshot /edit/preferences/memory u toho virtualniho strojku
tlacenka
 
Příspěvky: 8000
Registrován: 09 zář 2012 17:48
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 837 x


Zpět na Windows na Macu