mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Unreed, yonah, AdamVyborny

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod VlastimilMana » 26 zář 2017 22:05

Dnes jsem si stáhl a nainstaloval High Sierra a koukám, že má furt své mouchy. Když pustím na chromu video, rozjedou se větráčky (dřív se tak nedělo), baterie vydrží tak poloviční čas. Doufám, že se tyhle mouchy brzo vychytají. Projevila se taková změna i u někoho jiného ?
macbook pro retina 13" 2014, 256gb
iphone 5S silver 16gb
VlastimilMana
 
Příspěvky: 53
Registrován: 01 srp 2015 16:28
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 1 x


Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MAF » 26 zář 2017 22:18

Používám ji na MacBooku Pro 15” mid 2015 od bety 6 a zhoršení výdrže jsem nezaznamenal, ale nepoužívám Chrome...
Mac Pro mid 2010 2 x 2.93 GHz, 32 GB RAM, AMD RX 570
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 2.4 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD
MacBook Pro 15" Retina mid 2015 i7 2.2 GHz, 16 GB RAM, 256 GB SSD
iPhone 6s Plus 128 GB
iPad Pro 10.5" 256 GB
Uživatelský avatar
MAF
 
Příspěvky: 139
Registrován: 08 lis 2013 19:21
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 12 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 26 zář 2017 22:36

pheek píše:Zdravím vás pánové, dnes jsem přešel na HS a mám problém s ovládáním iTunes pomocí klávesnice. Pustím iTunes, zapnu song a vše OK, mohu ovládat skladby přes klávesnici, vypnout, zapnout skladbu. Překliknu do jiného okna a už na klávesnici to co fungovalo nefunguje. Pokud kliknu do okna iTunes tak to taky nefunguje. Až myší pustím a nebo zastavím song, tak to všechno zase začne fungovat. Jen podotýkám, že tohle se neděje hned, ale po chvilce co nejsem v aktivním okně iTunes. Nemáte někdo stejný nebo podobný problém, třeba lék na něj? V Sieře fungovalo vše na jedničku :(

Ted jsem to zkoušel podle tvého popisu a funguje mi to.
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Mironet » 27 zář 2017 19:54

Po updatu na High Sierru mi Mail v Macu mini zobrazuje u zpráv v konverzaci černá pole. Pokud jednotlivé maily rozkliknu, vše je ok; dělá to jen u zobrazení konverzace, tj několik mailů pod sebou. Na Airu vše v pořádku. Poradíte?
Přílohy
Snímek obrazovky 2017-09-27 v 20.51.04.png
Uživatelský avatar
Mironet
 
Příspěvky: 745
Registrován: 02 říj 2012 13:22
Poděkoval: 42 x
Poděkovali mu: 80 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 28 zář 2017 18:58

Funguje vám někomu, kdo používáte aktivně, iMovie v Macu? Po upgradu na HS aplikace vidí jen tři videa uložená na lokálním disku, ale z iCloudu si načte jen názvy videí, ale samotna videa už ne. Když na video na cloudu kliknu, apka se sekne. Nastavení mám v pořádku....co s tím?
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod pavel23 » 29 zář 2017 11:35

Postrádám "Všechny mé soubory" ve finderu.
Uživatelský avatar
pavel23
 
Příspěvky: 11
Registrován: 30 dub 2016 08:01
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod hbml » 29 zář 2017 13:39

ahoj pánové,

instalace proběhla v pořádku, SSD disk se převedl na APFS automaticky při instalaci, data zůstala

postrádám telnet v konzoli - mátě řešení?

a dost často se mi stává že nefunguje cmd+c v safari, musím dát přímo co chci pravým tlačítkem na myši zkopírovat

všude to po mě chtělo znovu se příhlásit na Apple ID a zadat kód CV ke kreditce, musel jsem odhlásit iMessage a přihlásit, zprávy nešli posílat a byli nějaké opožděné....
hbml
 
Příspěvky: 70
Registrován: 03 úno 2013 17:46
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod DavaZL » 30 zář 2017 19:40

[quote="CizaD"]Nakonec jsme udělal čistou instalaci a disk naformátolav do APSF, a potom obnovil data z TimeMachine.
Vše běží OK, jen ten postraní panel v aplikaci Fotky by chtělo skrýt :)

[quote="Rhino"][quote="CizaD"]Zdravím Vás!


Tak jsem na zaklade teto informace udelal totez, ale bohuzel nejde otevrit zalohu. Jak jsi prosim udelal obnoveni dat? Me to nechce ten disk cist... :(
DavaZL
 
Příspěvky: 10
Registrován: 07 čer 2017 21:16
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod DavaZL » 30 zář 2017 20:25

Pomoc :)

Udelal jsem cistou instalaci, abych mel souborovy system APFS, ale ted "nevidim" na externi disk WD pres USB ve starsim formatu na kterem je zaloha. Jak se dostat na svou zalohu?
DavaZL
 
Příspěvky: 10
Registrován: 07 čer 2017 21:16
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MICKI2701000 » 03 říj 2017 09:19

Na jedne partition sierra na druhe high. Jen by em zajimalo jak udelat aby ze siery byl videt ten novej disk?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth
MICKI2701000
 
Příspěvky: 1696
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 29 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kmarty » 04 říj 2017 12:43

hbml píše:...
postrádám telnet v konzoli - mátě řešení?
...

telnet pres Homebrew.

A za chybejici ftp asi ncftp. Ze stejneho zdroje.
Uživatelský avatar
kmarty
 
Příspěvky: 44
Registrován: 08 srp 2012 20:19
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 4 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kecinzer » 05 říj 2017 13:00

Já mám s 10.13 docela špatné zkušenosti.
Neuvěřitelně mi zlobí iMessage. Prostě se nějak nepřeposílají z telefonu. Každou chvíli se mi nenačítají nové zprávy a chodí jen na iPhone. Zkoušel jsem se odhlásit a přihlásit z iMessage, ale pořád stejné.
Nemáte s tím někdo také problém?
Neprováděl jsem čistou instalaci, ale upgrade z 10.12.6.
Také mám drobný problém s popupem při volání. Není totiž vykreslen v HiDPI, ale na retina displeji vypadá odporně.
MacBookPro 15" mid 2014: i7-4870HQ | GeForce GT 750M 2GB | 16GB RAM | 500GB SSD | HP LP2475w iPhone 7+ 128GB | RED Apple Watch Series 3 | 42mm | silver iPad 2017 9,7" 128GB | space gray | Smart cover Apple TV 4. gen | 32GB AirPods
Uživatelský avatar
kecinzer
 
Příspěvky: 177
Registrován: 06 úno 2015 07:09
Bydliště: Děčín - perla severu
Poděkoval: 10 x
Poděkovali mu: 10 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 05 říj 2017 15:08

Ne, mě se zprávy přeposílaji korektně, jak na 10.13 tak i na 10.13.1
Honza.Mac
iPhone 8
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2637
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 74 x
Poděkovali mu: 262 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kecinzer » 05 říj 2017 15:39

To je te zvláštní. A prováděl si čistou instalaci nebo update?
Známému totiž iMessage zlobí stejně jako mně.
Aktuálně jsem zkusil povýšit na 10.13.1 Dev beta 1 a vyzkouším. Popup s telefonováním se už třeba zobrazuje korektně, ale nevím jestli to není tím, že jsem aktuálně bez připojeného dalšího displeje.
MacBookPro 15" mid 2014: i7-4870HQ | GeForce GT 750M 2GB | 16GB RAM | 500GB SSD | HP LP2475w iPhone 7+ 128GB | RED Apple Watch Series 3 | 42mm | silver iPad 2017 9,7" 128GB | space gray | Smart cover Apple TV 4. gen | 32GB AirPods
Uživatelský avatar
kecinzer
 
Příspěvky: 177
Registrován: 06 úno 2015 07:09
Bydliště: Děčín - perla severu
Poděkoval: 10 x
Poděkovali mu: 10 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 05 říj 2017 16:04

Od Mavericku jen upgraduji.
Honza.Mac
iPhone 8
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2637
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 74 x
Poděkovali mu: 262 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod tlacenka » 05 říj 2017 16:30

1 macbook upgrade
2 macbook cista instalace
imac upgrade
vsude to funguje jako vzdy a v klidu
zkusil bych reset smc
tlacenka
 
Příspěvky: 7871
Registrován: 09 zář 2012 17:48
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 816 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod tlacenka » 05 říj 2017 16:30

1 macbook upgrade
2 macbook cista instalace
imac upgrade
vsude to funguje jako vzdy a v klidu
zkusil bych reset smc
tlacenka
 
Příspěvky: 7871
Registrován: 09 zář 2012 17:48
Poděkoval: 27 x
Poděkovali mu: 816 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 06 říj 2017 08:13

Používáte někdo iMovie napojený na iCloud? Od upgradu na High Sierra mi nefunguje, setkal jste se s tím někdo?
Děkuji
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod casesik » 06 říj 2017 10:21

Také mi to nejde musel jsem stáhnout video na disk upravit a pak zase hodit do galerie.
casesik
 
Příspěvky: 119
Registrován: 25 kvě 2015 09:41
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 06 říj 2017 11:01

Díky, tak v tom nejsem sám. Přitom jak na iPadu, tak na iPhonu to funguje v pořádku. Na Apple TV to nefunguje snad už rok, ale tam je problém s tím, že iMovie na ATV neumí přes iCloud načíst více než 50 ks videí. Dementní, ale potvrzeno Apple supportem.

Ještě jeden problém: po upgradu mi Safari některé stránky (typicky iDnes.cz) načte v pohodě, ale po jejich kompletním načtení se najednou přepnou do textové podoby, nebo co to je. Máte to taky někdo?
Přílohy
Snímek obrazovky 2017-10-06 v 11.59.12.png
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod griger » 06 říj 2017 11:13

Honzajs píše:Díky, tak v tom nejsem sám. Přitom jak na iPadu, tak na iPhonu to funguje v pořádku. Na Apple TV to nefunguje snad už rok, ale tam je problém s tím, že iMovie na ATV neumí přes iCloud načíst více než 50 ks videí. Dementní, ale potvrzeno Apple supportem.

Ještě jeden problém: po upgradu mi Safari některé stránky (typicky iDnes.cz) načte v pohodě, ale po jejich kompletním načtení se najednou přepnou do textové podoby, nebo co to je. Máte to taky někdo?

Robí mi to taktiež.
griger
 
Příspěvky: 52
Registrován: 24 zář 2016 11:37
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 06 říj 2017 11:15

Připadá mi, že Apple od jisté doby propustil všechny testery. To co teď pouští do ostrého provozu, je čím dál horší.... :-/
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MichalJ » 06 říj 2017 11:53

griger píše:
Honzajs píše:Díky, tak v tom nejsem sám. Přitom jak na iPadu, tak na iPhonu to funguje v pořádku. Na Apple TV to nefunguje snad už rok, ale tam je problém s tím, že iMovie na ATV neumí přes iCloud načíst více než 50 ks videí. Dementní, ale potvrzeno Apple supportem.

Ještě jeden problém: po upgradu mi Safari některé stránky (typicky iDnes.cz) načte v pohodě, ale po jejich kompletním načtení se najednou přepnou do textové podoby, nebo co to je. Máte to taky někdo?

Robí mi to taktiež.


Vypněte adblock.
MichalJ
 
Příspěvky: 770
Registrován: 31 črc 2012 14:16
Poděkoval: 62 x
Poděkovali mu: 75 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod griger » 06 říj 2017 11:55

MichalJ píše:
griger píše:
Honzajs píše:Díky, tak v tom nejsem sám. Přitom jak na iPadu, tak na iPhonu to funguje v pořádku. Na Apple TV to nefunguje snad už rok, ale tam je problém s tím, že iMovie na ATV neumí přes iCloud načíst více než 50 ks videí. Dementní, ale potvrzeno Apple supportem.

Ještě jeden problém: po upgradu mi Safari některé stránky (typicky iDnes.cz) načte v pohodě, ale po jejich kompletním načtení se najednou přepnou do textové podoby, nebo co to je. Máte to taky někdo?

Robí mi to taktiež.


Vypněte adblock.

To ma napadlo (používam teda Adguard), ale nepomohlo to.
griger
 
Příspěvky: 52
Registrován: 24 zář 2016 11:37
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 1 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honzajs » 06 říj 2017 11:56

AdBlock na to nemá vubec vliv...
iPhone 7PLUS 128GB
iPad2 16GB WiFi/3G
MacBook Air 2015
iWatch S2 Nike+
iPod Nano 6gen
Apple TV
Honzajs
 
Příspěvky: 222
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha, rodilý pražák - ohrožený druh
Poděkoval: 5 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod musashi » 06 říj 2017 11:56

Chova se mi to stejne, nektere stranky (diskuze smartmania napr.) to treba ani nenacte.
AdBlock na to podle vseho nema vliv ...
musashi
 
Příspěvky: 779
Registrován: 08 srp 2012 11:24
Poděkoval: 31 x
Poděkovali mu: 37 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod martasx1 » 06 říj 2017 19:35

Taky mi to safari blbne.
Macbook Pro Retina 13"(2015) - Broadwell i5/8GB/256GB SSD - 10.13
Iphone 6,7
Ipad4
martasx1
 
Příspěvky: 267
Registrován: 07 zář 2013 08:13
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 13 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MichalJ » 06 říj 2017 20:56

Mně to právě blblo úplně stejně na OS X v Safari i Na Win ve Firefoxu. Po vypnutí adblocku a vyčištění cache všechno funguje.
MichalJ
 
Příspěvky: 770
Registrován: 31 črc 2012 14:16
Poděkoval: 62 x
Poděkovali mu: 75 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod medekt » 07 říj 2017 10:45

Ahoj nainstaloval jsem na macbook mid2010 Mac OS High Sierra a nejde mi normálně v předvolbách systému nastavit touchpad.

Je na to nějaký trik?

Případně jde přes terminál nastavit, 1. abych na touchpadu scroloval obráceně, 2. aby fungoval touchpad jen na tapnutí a nemusel jsem kliknout a 3. aby šlo sekundární kliknutí vpravo dole a nemusel jsem klikat dvěma prsty ???

Díky
medekt
 
Příspěvky: 1
Registrován: 07 říj 2017 10:39
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Jirka_S » 08 říj 2017 15:31

Kdyby to někoho zajímalo, tak Xtra Finder na HS nejde, časem snad vyjde nějaký update, ale rychle to asi nebude. :(
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 707
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 70 x
Poděkovali mu: 31 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod doctorf » 09 říj 2017 12:42

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak vám po aktualizaci na HS fungují MS Office 2011 (jestli vůbec), konkrétně Word a Excel ?
(jestli se to řeší jinde, tak se omlouvám, nenašel jsem).

Děkuji za odpovědi.
doctorf
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04 led 2014 21:40
Poděkoval: 14 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 09 říj 2017 13:04

doctorf píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak vám po aktualizaci na HS fungují MS Office 2011 (jestli vůbec), konkrétně Word a Excel ?
(jestli se to řeší jinde, tak se omlouvám, nenašel jsem).

Děkuji za odpovědi.


https://support.office.com/cs-cz/articl ... 5607b26b28
Honza.Mac
iPhone 8
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2637
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 74 x
Poděkovali mu: 262 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Tomas1334cz » 09 říj 2017 16:17

doctorf píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak vám po aktualizaci na HS fungují MS Office 2011 (jestli vůbec), konkrétně Word a Excel ?
(jestli se to řeší jinde, tak se omlouvám, nenašel jsem).

Děkuji za odpovědi.


Vše funguje jak má, tedy alespoň na našich třech strojích.
MacBook Pro Retina 15" mid 2012 | 2,3 GHz
MacBook Pro Retina 13" late 2013 | 2,6 GHz
Apple TV 3rd Generation
Time Capsule 2TB
iPhone 4S 32GB black
iPhone 5S 32GB Space Grey
iPhone 6 64GB Space Grey
Tomas1334cz
 
Příspěvky: 375
Registrován: 22 pro 2013 17:40
Poděkoval: 14 x
Poděkovali mu: 23 x

mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 09 říj 2017 17:30

No 10.10.2017 uvidíme ... [emoji6]
Honza.Mac
iPhone 8
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2637
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 74 x
Poděkovali mu: 262 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod PaVa_1 » 12 říj 2017 08:04

Mně se v Excelu u Office 2011 zobrazují jinak datumy. Místo např. 12.9.2017 mám 12/09/17. Nepřišel jsem na to, jak to vrátit. "Přeformátovalo" se to u všech dokumentů vytvořených ve stejné verzi Office na starších verzích systémů. Pokud to v 10.13 uložím, na starých systémech to vidím zase správně, respektive tak jak chci...

Dělal jsem pouze aktualizaci na High Sierru, přeinstalovávat Office jsem zatím nezkoušel.
Dělá Vám to stějně?
Pavel
PaVa_1
 
Příspěvky: 29
Registrován: 07 úno 2013 22:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 1 x

PředchozíDalší

Zpět na MacOS X

cron