mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Unreed, yonah, AdamVyborny

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Kohyx » 15 říj 2017 08:39

Občas se mi stane, že když vypínám HS, tak mi to tvoří na displeji takové barevné mapy. MB Pro 13 2015. :o
Provozuji magazín FreeBit.cz nejen o Apple. Fandím iPhone X, Apple Watch 3 a recenze Apple TV 4K.
Kohyx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 15 říj 2017 08:28
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 4 x


Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Rhino » 15 říj 2017 21:06

Taky se vám systém spouští o něco pomaleji? Já to vidím tak o 15 vteřin oproti předchozí verzi.
Rhino
 
Příspěvky: 299
Registrován: 18 srp 2012 10:11
Poděkoval: 1 x
Poděkovali mu: 7 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Jirka_S » 15 říj 2017 21:12

Toho jsem si taky všimnul.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 775
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 73 x
Poděkovali mu: 34 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Kohyx » 15 říj 2017 21:20

Mám to stejně, alespoň prvních pár startů.
Provozuji magazín FreeBit.cz nejen o Apple. Fandím iPhone X, Apple Watch 3 a recenze Apple TV 4K.
Kohyx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 15 říj 2017 08:28
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 4 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod rhinos » 29 říj 2017 09:05

tak se taky přidám.
Mám dva dotazy...pro zkušené Apple harcovníky to asi budou úsměvné dotazy ;)

Adobe mě pro update Lightroomu nutí k upgradu OSX.
Zatím mám stále Yosemite...
Je jasné že provedu zálohu přes Time machine ale když provedu update bude pak vše tak jak bylo předtím?
Nerad bych byl nucen instalovat a nastavovat hromadu aplikací po updatu...

Není třeba cesta jak neninstalovat High Sierru ale třeba el capitan? Prostě klidně starší OSX
Iphone7+/Ipad mini2/Ipad Air2/Macbook Pro Retina 15"
rhinos
 
Příspěvky: 178
Registrován: 20 pro 2013 09:54
Poděkoval: 3 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Hajnejch » 29 říj 2017 13:18

To už si tam nainstalujte radši Sierru. Přispěvatel Look tady dával link na stažení z App Storu. Normálně Sierru už nestáhnete zrovna tak jako ostatní systémy pokud je nemáte v zakoupených. Co se aktualizace týče tak nastavovat nebudete nic. Pokud vše půjde hladce tak nastavovat znova nic nebudete muset. Nicméně je lepší smáznout disk a nainstalovat vše od začátku. Systém je pak stabilnější a svižnější.
Doporučuji k pročtení Jak používat Macforum
Uživatelský avatar
Hajnejch
 
Příspěvky: 2509
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší
Poděkoval: 120 x
Poděkovali mu: 239 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Kasi » 07 lis 2017 08:09

Zdravím,

mám dotaz na zkušenější uživatele.

Po upgrade systému na MAC OS High Sierra u mého Macbook Pro 13 retina Mid 2014 mi při zapnutí můj Macboook déle nabíhá než dříve. Respektive jakmile Macbook zapnu, objeví se klasicky úvodní obrazovka a nabíhání systému - bílá čára, která jede pomalu doprava a jakmile se dostane přes půlku, tak se jakoby vždy o kousíček vrátí a pak se zase o mm posune dopředu. Takto to udělá asi pětkrát a pak dojede do konce a už je vše ok.

Napadá někoho čím by to mohlo být, případně co s tím?

Díky moc
iPhone 7 plus 256 GB silver
Ipad 3 64 GB WiFi 4G White
Ipad 2 16 GB WiFi black
Macbook Pro 13 retina Mid 2014
Apple Tv 4th generation
Uživatelský avatar
Kasi
 
Příspěvky: 33
Registrován: 20 dub 2014 12:29
Bydliště: Jesenice u Prahy
Poděkoval: 3 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Grommi1 » 14 lis 2017 16:54

Zdravím

mám stará MBP 2012 13 s klasickým diskem. Vyplatí se ugradovat na High Sierra? Moc nic neřeším stačí mi Safari, Excel a základní apple apps. Má to smysl? Pomůže mi to v nečem? Neposere se tím AFS něco když mám HDD? Děkuji za info
Grommi1
 
Příspěvky: 152
Registrován: 30 črc 2012 11:34
Bydliště: Přerov
Poděkoval: 16 x
Poděkovali mu: 4 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Hajnejch » 14 lis 2017 20:07

Já mám ten stejný stroj a ne jednom oddílu mám Mavericks a na druhém High Sierru. Za mě stále vítězí spolehlivostí Mavericks nad High Sierrou. Já byl velice spokojený se Sierrou 12.5. pak vydali aktualizaci A ta ten systém docela zkazila. Tak jsem se vrátil na Mavericks a občas se přepnu na High Sierru otestuju a zase se vrátím zpět na 10.9.5. Takže za mě přechodem nic nezískáte. Maximálně pár problémů navíc. Jen pro pořádek, já používám bety High Sierry.
Doporučuji k pročtení Jak používat Macforum
Uživatelský avatar
Hajnejch
 
Příspěvky: 2509
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší
Poděkoval: 120 x
Poděkovali mu: 239 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 14 lis 2017 21:43

No já Mavericks zmigroval do virtuálky a do železa dal El Capitana, šéfnul iTunes na verzi 12.6.3, iMessage a FaceTime hovory z MacBooku jsou prioritou, iCloud vůbec nepoužívám, kalendáře, kontakty mám na Google, na fotky 1TB OneDrive, OneDrive syncnutý s NASem, už jenom kvůli M$ Office 365 (2016) jsem přešel na El Capitan 10.11. Sierru a High Sierru nechám ve virtuále na testování ale do plnéno železa ji u sebe nedám. Když vidím co dokáže na strojích z 2016 roku a testovacích devel strojích je to úsměvné.
Já si razím heslo, když to funguje a mám to odladěné tak proč to “rozesrat” ? ;-)
Jen pro info, toto heslo si razím i ve správě serverů a proto u mě najdete pár Windows Server 2003, RHEL 4.7 serverů, prostě když to šlape ať to šlape ...
Mavericks jsem provozoval do konce října a naprostá pohoda.
Otázkou by spíše mělo být co vás nutí k upgradu když máte funkční a odladěný ekosystém ...
Touha po tom být “in” a mít to nejnovější se u Apple od vydání Yosemite nevyplácí ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Anndy » 15 lis 2017 07:30

Mno obvykle - ak sa to podarí - a máš celý - väčší - ekosystém od Apple (mobil, mac, AW) tak vždy to spolu najlepšie fungovalo na rovnakých (v danom čase najnovších verziách). A stále to platí. Čiže Napr mat ios11 a k tomu 3r starý macOs asi nie je ideálne. Plus sú tu ešte bezpečnostné záplaty - i keď tie sú možno dostupné aj na staršie systémy.
V prípade kritických systémov (servery, atd) chápem a používam podobnú stratégiu. I keď security update musia byť.
Anndy
 
Příspěvky: 61
Registrován: 18 zář 2012 12:07
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 15 lis 2017 10:46

Nesouhlasím, na všech iHračkách mám dev bety iOS a na všech bookach (soukromých) mám od listopadu El Capitan a vše funguje tak jak jsem byl zvyklý z Mavericks.
AW, iPhony a iPady jsou závislé na iOS a synchronizuji je přes iTunes 12.6.3 které běží i na Mavericku ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod SteveJSF » 15 lis 2017 11:53

Jenže ty na tom funguješ asi trochu nestandardně, např. bez iCloudu, nevím co ještě... Nejsem si jistý, jestli zrovna tebe se dá brát jako standardní vzorek uživatele.
Uživatelský avatar
SteveJSF
 
Příspěvky: 1320
Registrován: 22 bře 2013 07:41
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 114 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 15 lis 2017 14:19

iCloud začnu využívat až tam Apple vrátí sync sms ... ;-)
Ano nejsem standardní uživatel, HS jsem tam měl chvilku ale hovory a iMessage z MacBooku fungovali sporadicky, iBooks na iCloudu taky, kontakty byli občas duplikované atd atd ... :D
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Anndy » 15 lis 2017 23:26

Mne všetko funguje dobre. Vrátane iCloud - iMessage na macu a podobne, handoff, odomykanie macu cez AW, AirDrop, copy-paste medzi zariadeniami, ..
Anndy
 
Příspěvky: 61
Registrován: 18 zář 2012 12:07
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kecinzer » 16 lis 2017 15:15

Dnes jsem se rozhodl k downgrade na 10.12.6.
Ani instalace macOS 10.13.2 beta 3 mi nepomohla. Neuvěřitelné záseky a lagy napříč systémem. Řekl bych, že mám docela slušně výkonný stroj a s High Sierra si připadám, jak kdybych pracoval na NetBooku za 6 tisíc korun 😞.
MacBookPro 15" mid 2014: i7-4870HQ | GeForce GT 750M 2GB | 16GB RAM | 500GB SSD | HP LP2475w iPhone X 64GB | silver Apple Watch Series 3 | 42mm | silver iPad 2017 9,7" 128GB | space gray | Smart cover Apple TV 4. gen | 32GB AirPods
Uživatelský avatar
kecinzer
 
Příspěvky: 193
Registrován: 06 úno 2015 07:09
Bydliště: Děčín - perla severu
Poděkoval: 10 x
Poděkovali mu: 11 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Jirka_S » 16 lis 2017 17:25

Já teda klepu na dřevo, ale na druhý pokus zatím vše ok: čistá instalace, neobnovoval jsem pak z TM, ale otrocky jednu appku po druhé, stálo mě to pár večerů, ale jede to jak namydlený blesk. Taky jsem si udělal revizi nepoužívaných aplikací a dost jsem jich už neinstaloval.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 775
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 73 x
Poděkovali mu: 34 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kecinzer » 16 lis 2017 17:29

Já jsem to dělal úplně stejně, ale bohužel, stále je to zasekané.
Nicméně jsem zjistil, že se to projevuje hlavně při zapojeném dalším monitoru (že by něco špatně s grafikou nebo ovladači?). Záseky spočívají totiž hlavně v grafice - sekané animace, posuv po stránce atd. Řešil jsem to přes Apple podporu, ale ti mi připadají jak banda debilů (s prominutím).
MacBookPro 15" mid 2014: i7-4870HQ | GeForce GT 750M 2GB | 16GB RAM | 500GB SSD | HP LP2475w iPhone X 64GB | silver Apple Watch Series 3 | 42mm | silver iPad 2017 9,7" 128GB | space gray | Smart cover Apple TV 4. gen | 32GB AirPods
Uživatelský avatar
kecinzer
 
Příspěvky: 193
Registrován: 06 úno 2015 07:09
Bydliště: Děčín - perla severu
Poděkoval: 10 x
Poděkovali mu: 11 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod kecinzer » 19 lis 2017 10:53

Trochu více jsem pátral a konečně něco našel.
Vypadá to, že má Apple problémy s ovladači na GeForce. To by i vysvětlovalo to, proč to zlobí hlavně při zapojeném dalším monitoru (iStat menus mi třeba v tom případě hlásí, že se GeForce využívá).

Našel jsem k tomu toto: https://forums.macrumors.com/threads/an ... et.2088300
a toto: https://discussions.apple.com/thread/81 ... 0&tstart=0

Nezbývá než čekat, zda to Apple nějak opraví.
MacBookPro 15" mid 2014: i7-4870HQ | GeForce GT 750M 2GB | 16GB RAM | 500GB SSD | HP LP2475w iPhone X 64GB | silver Apple Watch Series 3 | 42mm | silver iPad 2017 9,7" 128GB | space gray | Smart cover Apple TV 4. gen | 32GB AirPods
Uživatelský avatar
kecinzer
 
Příspěvky: 193
Registrován: 06 úno 2015 07:09
Bydliště: Děčín - perla severu
Poděkoval: 10 x
Poděkovali mu: 11 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Miro_CZ » 21 lis 2017 01:50

pheek píše:Zdravím vás pánové, dnes jsem přešel na HS a mám problém s ovládáním iTunes pomocí klávesnice. Pustím iTunes, zapnu song a vše OK, mohu ovládat skladby přes klávesnici, vypnout, zapnout skladbu. Překliknu do jiného okna a už na klávesnici to co fungovalo nefunguje. Pokud kliknu do okna iTunes tak to taky nefunguje. Až myší pustím a nebo zastavím song, tak to všechno zase začne fungovat. Jen podotýkám, že tohle se neděje hned, ale po chvilce co nejsem v aktivním okně iTunes. Nemáte někdo stejný nebo podobný problém, třeba lék na něj? V Sieře fungovalo vše na jedničku :(


Dneska jsem zjistil stejnej problém - pustím hudbu v iTunes, všechno ovládání funguje jak má a po nějaký době najednou nejde ovládání z klávesnice. Časem se to zase srovná a funguje to. Já si dneska všimnul, že to přestalo fungovat v momentě, když jsem na facebooku spustil nějaký video, tak potom ovládání z klávesnice začalo ovládat to video a přestalo ovládat iTunes, ale po zavření panelu facebooku v Safari to nepřepnulo zpátky na ovládání iTunes, ale neovládalo to nic. Už jsi našel nějaký řešení?

Honzajs píše:Ještě jeden problém: po upgradu mi Safari některé stránky (typicky iDnes.cz) načte v pohodě, ale po jejich kompletním načtení se najednou přepnou do textové podoby, nebo co to je. Máte to taky někdo?


Mám podobný problém, jen ještě trochu horší - po kompletním načtení stránky se celá stránka rozsype. Někdy celkem neškodně tak, že přesune třeba různý panely s reklamou na druhou stranu, jindy trochu hůř, když přesune panel s reklamou přes text článku a někdy se to rozsype úplně, že zbyde ze stránky jen pozadí a článek a prakticky všechno ostatní zmizí. Nepomůže refresh stránky, zavření a znovu otevření, nic - zkrátka jakmile to stránku jednou rozsype, tak už jí nenačtu korektně. Teď jsem si všiml, že dělá problém vždycky až druhý otevřený článek (první otevřený odkaz ze seznam.cz se načte korektně, druhý a další už se rozsype) a očividně novinky rozsypou obsah a přehodí do textovýho režimu, super.cz zmizí celou stránku.

novinky.png

super.png
iPhone 3GS 16 GB Black -> iPhone 4S 16 GB White -> iPhone 5C 16 GB White -> iPhone 3GS 16 GB Black -> iPhone 5S 32 GB Silver -> iPhone 8 64 GB Space Gray
iPad Air 2 Wi‑Fi + Cellular 64 GB Space Gray
MacBook Air 13" 128 GB, 2012
Uživatelský avatar
Miro_CZ
 
Příspěvky: 318
Registrován: 29 lis 2012 15:22
Poděkoval: 30 x
Poděkovali mu: 6 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod griger » 21 lis 2017 10:12

To s rozsypanymi stránkami v Safari sa mi deje tiež. Nenašiel som riešenie okrem použitia Chrome.
To s ovládaním hudby je bohužiaľ nova feature HS. Riešením je použiť program HighSierraMediaKeyEnabler . Je potrebné si ho nastaviť na automatické spustenie a potom sa to bude chovať ako v starších verziách.
griger
 
Příspěvky: 66
Registrován: 24 zář 2016 11:37
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod musashi » 21 lis 2017 10:53

Problem se Safari mam rovnez, stejne tak muj kamarad ...
Docela me to s..e, cekal jsem, ze to vyresi public bety, ale nic. Chrome pouzivat nechci, ale vzhledem k tomu, ze se tenhle problem tahne uz docela dlouho, Apple s tim asi nic delat nehodla :x
musashi
 
Příspěvky: 786
Registrován: 08 srp 2012 11:24
Poděkoval: 31 x
Poděkovali mu: 37 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MichalJ » 21 lis 2017 11:03

Zkuste "Safari technology preview" - https://developer.apple.com/safari/technology-preview/
MichalJ
 
Příspěvky: 798
Registrován: 31 črc 2012 14:16
Poděkoval: 63 x
Poděkovali mu: 77 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Miro_CZ » 21 lis 2017 11:06

griger píše:To s rozsypanymi stránkami v Safari sa mi deje tiež. Nenašiel som riešenie okrem použitia Chrome.
To s ovládaním hudby je bohužiaľ nova feature HS. Riešením je použiť program HighSierraMediaKeyEnabler . Je potrebné si ho nastaviť na automatické spustenie a potom sa to bude chovať ako v starších verziách.


A jak ta nová feature ohledně ovládání hudby má fungovat? Je k tomu někde nějaký vysvětlení? Zajímala by mě ta mechanika toho aspoň.

Rozsypaný stránky jsou otravný, ale naštěstí se mi to děje jen na novinkách a super, který nijak výrazně nenavštěvuju, takže mě to zas tak moc netrápí. Teď jsem dokonce zjistil i řešení - když se stránka rozsype, stačí ji otevřít v režimu Čtečky (ty 4 čárky vlevo v řádku s adresou) a stránka se zobrazí korektně, navíc bez všech těch blbostí kolem :) High Sierra navíc umožňuje nastavit defaultní zobrazení pro jednotlivé stránky - Ctrl + kliknutí na adresu, kde se dá nastavit i použití čtečky pro danou adresu (funguje to pak například pro všechny další články na novinkách, když se to nastaví u jednoho).
iPhone 3GS 16 GB Black -> iPhone 4S 16 GB White -> iPhone 5C 16 GB White -> iPhone 3GS 16 GB Black -> iPhone 5S 32 GB Silver -> iPhone 8 64 GB Space Gray
iPad Air 2 Wi‑Fi + Cellular 64 GB Space Gray
MacBook Air 13" 128 GB, 2012
Uživatelský avatar
Miro_CZ
 
Příspěvky: 318
Registrován: 29 lis 2012 15:22
Poděkoval: 30 x
Poděkovali mu: 6 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod griger » 21 lis 2017 11:23

Tu je to vysvetlené i napísané ako to riešiť. Druhá možnosť je použiť app, ktorú som npísal vyššie.

https://bekirserifoglu.wordpress.com/20 ... k-problem/
griger
 
Příspěvky: 66
Registrován: 24 zář 2016 11:37
Poděkoval: 4 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod sstopar » 21 lis 2017 13:25

Ahoj, tak se mi stále opakuje na Airu 2015, 4GB, 256SSD duhové kolečko... Začalo to cca týden po aktualizaci na HS. nevím, na co se zaměřit. Vše aktualizováno, nic nestandardního... Většinou když zapnu Safari, nebo v podstatě přepnu mezi aplikacema. Když už něco dělám, tak je většinou klid, ale při spouštění aplikace, nebo přeskočení z jedné na druhou duhovka a zásek cca 30-60 sec... Také to stále zobrazuje zaplnění RAM do cca 90%... Jenom Safari si bere 1GB...
 iPhone 3GS 16GB/Phone 7+ 128GB  Macbook Air 128 GB 2015  Magic Mous  iPad 2 64 GB Wif. + cel.  TV3  Watch Sport 1
Uživatelský avatar
sstopar
 
Příspěvky: 34
Registrován: 17 kvě 2016 12:34
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 2 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 21 lis 2017 15:08

@sstopar : Dávat HS na stroj se 4GB je ehm no však víte ... ;-)
Nicméně bych nastartoval Monitor Aktivity a zkontroloval jaký proces nejvíc systém, paměť a ostatní vytěžuje.
Jak jsem tu někde psal, s HS mají problém nové stroje se čtyřnásobkem RAM, duhové kolo vidím na testovacím 15” MBPro 2016 skoro pořád, na svém late 2012 jsem z Mavericka přešel na El Capitana teprv nedávno a v pohodě, duhové kolo vidím a větrák slyším jen když běží čtyři virtuálky ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Anndy » 21 lis 2017 17:26

Ja na mojim aire z 2013 s 8GB RAM nevidím dúhové koliesko takmer vôbec. A ak tak len výnimočne na pár sekúnd.
Samozrejme s HS.
Anndy
 
Příspěvky: 61
Registrován: 18 zář 2012 12:07
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 3 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Tesi » 24 lis 2017 18:20

Honza.Mac píše:@sstopar : Dávat HS na stroj se 4GB je ehm no však víte ... ;-)
Nicméně bych nastartoval Monitor Aktivity a zkontroloval jaký proces nejvíc systém, paměť a ostatní vytěžuje.
Jak jsem tu někde psal, s HS mají problém nové stroje se čtyřnásobkem RAM, duhové kolo vidím na testovacím 15” MBPro 2016 skoro pořád, na svém late 2012 jsem z Mavericka přešel na El Capitana teprv nedávno a v pohodě, duhové kolo vidím a větrák slyším jen když běží čtyři virtuálky ... ;-)

a ja myslel že tu všichni blahořečí apple a že když to apple odsouhlasil je to svaté!

svalovani na 4gb ram je mimo, musí to chodit, a chodí na airu 2015 se 4gb naprosto stejně jako sierra :-)
Tesi
 
Příspěvky: 35
Registrován: 13 lis 2017 22:28
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 24 lis 2017 22:06

@Tesi : Mám k dispozici 3x 15” MBPro 2012, 2014 a 2016, všechny s i7, 16 GB RAM a s HS vidím duháčka skoro vždy, pokud na všech dám El Capitana je to v pohodě.
Pak mám k dispozici 3x 13” MBPro 2011, 2012 a 2015 na všech 8GB RAM a opět s HS to samé, pokud z 2011 vytáhnu 4GB pásek paměti a snažím se nabootovat s HS tak se vracím do doby PC 386, duháček stále a loudá se to, s El Capitan vše OK, mám k dispozici dva 13” MB Air, jeden s 4GB a druhý s 8GB, ten s menší RAM je 2015 a ten druhý 2014 opět s HS duháček a zpomalení a na El Capitanu v pohodě.
Ve firmě máme několik stovek MBPro, iMac, MB Air a byl vydán zákaz upgrade na Sierru a High Sierru, asi to má důvod. Sierra a HS mají špatně zkompilovanou správu procesů, mají chybný management SSD disků, Safari v těchto systémech je slátané na koleni, o procesech iCloudu nemluvě ...
Jestli platilo od 10.7 Mac OS X že se vyplatí upgradovat jen na “liché” verze macOS a sudé přeskakovat tak v poslední době platí že poslední odladěný macOS je El Capitan, kdo má starší stroje na které jde Maverick, nechť se ho drží ...;-)
Mě to připadá, že Apple už není co bývalo a že v případě koncového uživatele je lepší čekat než upgradovat ... :-(
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod SteveJSF » 25 lis 2017 00:54

Tak jest. A je mi z toho smutno.
Uživatelský avatar
SteveJSF
 
Příspěvky: 1320
Registrován: 22 bře 2013 07:41
Poděkoval: 86 x
Poděkovali mu: 114 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod mike-biker » 25 lis 2017 01:57

Nemám s HS žádný problém, poslední závažnější potíže byly právě s El Capitanem, kde špatně fungoval AirDrop.
Bylo by dobré případně zkusit čistou instalaci.
iPhone X 256GB Space Grey.
iPhone 6 16GB Silver as reserve.
mike-biker
 
Příspěvky: 348
Registrován: 09 lis 2014 12:16
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Honza.Mac » 25 lis 2017 08:57

@mike-biker : Dere se mi do úst “ neuč orla létat” u Apple je od Yosemite nutností čistá instalace, jo já zas nemám problém s El Capitan, AirDrop, sms a hovory z MacBooku, duhové kolečko, lagy systému žádný problém a pokud se kouknu po internetu tak plno lidí má mnoho problémů s HS které Apple vůbec ale vůbec neřeší.
A abych po instalaci trávil půl dne až celý hledáním možnosti a příkazů do terminálu abych je odstranil, to se vracím do éry Windows XP.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2824
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 278 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod Tesi » 25 lis 2017 11:53

Honza.Mac píše:@Tesi : Mám k dispozici 3x 15” MBPro 2012, 2014 a 2016, všechny s i7, 16 GB RAM a s HS vidím duháčka skoro vždy, pokud na všech dám El Capitana je to v pohodě.
Pak mám k dispozici 3x 13” MBPro 2011, 2012 a 2015 na všech 8GB RAM a opět s HS to samé, pokud z 2011 vytáhnu 4GB pásek paměti a snažím se nabootovat s HS tak se vracím do doby PC 386, duháček stále a loudá se to, s El Capitan vše OK, mám k dispozici dva 13” MB Air, jeden s 4GB a druhý s 8GB, ten s menší RAM je 2015 a ten druhý 2014 opět s HS duháček a zpomalení a na El Capitanu v pohodě.
Ve firmě máme několik stovek MBPro, iMac, MB Air a byl vydán zákaz upgrade na Sierru a High Sierru, asi to má důvod. Sierra a HS mají špatně zkompilovanou správu procesů, mají chybný management SSD disků, Safari v těchto systémech je slátané na koleni, o procesech iCloudu nemluvě ...
Jestli platilo od 10.7 Mac OS X že se vyplatí upgradovat jen na “liché” verze macOS a sudé přeskakovat tak v poslední době platí že poslední odladěný macOS je El Capitan, kdo má starší stroje na které jde Maverick, nechť se ho drží ...;-)
Mě to připadá, že Apple už není co bývalo a že v případě koncového uživatele je lepší čekat než upgradovat ... :-(


mam:
MBP 15 i7 16gb 2012 vše OK
MBP 13 i5 8gb 2015 vše OK
MBP 13 i5 8gb 2012 vše OK
MBA 13 i5 4gb 2015 vše OK
MBA 11 i5 4gb 2015 vše OK

takže problém hledejte v tom jak a co používáte. OSX neni svatej nejlepší má stejné problémy jako OS Windows.
Netvrdím že je HS 100% osobně mám posledních 5 let apple vývojáře "možná i celej apple" za břídily co žijou z minulosti.
Tesi
 
Příspěvky: 35
Registrován: 13 lis 2017 22:28
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: mac OS 10.13 High Sierra - obecná diskuze

Příspěvekod MichalJ » 25 lis 2017 12:02

Na jednom MBP byl pri koupi Mavericks, od te doby jsem upgradoval na kazdou verzi ( ne cista instalace ale upgrade) a pohoda, na zadny vetsi problem jsen nenarazil. Jedina snad zavaznejsi vec je ze Safari v HS blbe zobrazuje nektere weby, to resi Safari technology preview.

Nepouzivam zadne optimalizatory, cistice, uvolnovace mista, cleanery a spol., do systemu v podstate nezasahuju, pouze instaluju a odinstalovavam/mazu programy.

Ted po letch premyslim ze udelam cistou instalaci, ale jenom kvuli tomu ze se mi na disku nazshromazdilo spousta bordelu a chci top vycistit a jsem liny to delat rucne.

Mozna mam stesti, protoze v podstate podobnou zkusenost mam z Windows.
MichalJ
 
Příspěvky: 798
Registrován: 31 črc 2012 14:16
Poděkoval: 63 x
Poděkovali mu: 77 x

PředchozíDalší

Zpět na MacOS X