čeština do 10.4.11

Zde můžete diskutovat a o starém Apple HW, systému i aplikacích.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin

čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 30 pro 2014 12:51

Zdravim. Narazil jsem na problém s instalací češtiny na jeden PowerMac. Má OS X 10.4.11 v angličtině. Po spuštění instalace češtiny to vyhodí následující chybovou hlášku, viz obrázek. Osobně jsem se s tim ještě nesetkal, na všech ostatních kompech mi instalace proběhla na první pokus. Tenhle kousek jsem nedavno pořídil do sbírky a nechci mu přeinstalovávat OS protože tam je pár programů který si chci vyzkoušet a jsou originál a nějak aktivovaný přímo na tenhle komp.
Vygooglil jsem že to už kdysi někdo řešil, že je nějakej skript který prověří jaká část chybí aby to běhalo jenže ten skript už nešel stahnout páč to byla 6 let stará diskuze :-( Předem díky za rady a porady co s tim.
Přílohy
Picture 1.png
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x


Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod ra3662 » 30 pro 2014 16:36

Co si pamatuji tak čeština fungovala pouze na čistý systém, stačilo po instalaci dát aktualizovat třeba QuickTime a už bohužel.
Nejsem si jist, ale něco se mi v hlavě planta s Pacifistem, asi budeš muset googlit.
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2889
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 202 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod TheMrKocour » 30 pro 2014 18:54

co pak to je za powermac?
 Mac Mini G4
 PowerMac G4 AGP
 PowerMac G4 MDD
 iMac G3 indigo
 iMac G3 Snow
 iBook G3 Snow
 iBook G4
 PowerMac G4 Quicksilver
 PowerMac G3
 Macintosh LC II
 Macintosh LC III
 Macintosh Performa 630
 Apple HD Cinema Display
 Mac Mini 2011
TheMrKocour
 
Příspěvky: 57
Registrován: 25 pro 2014 19:02
Poděkoval: 0 x
Poděkovali mu: 5 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 30 pro 2014 20:02

Teď už vlastně dva :-) Protože po pádu Tigera jsem ho naklonoval přes FW i na druhou G4ku. Originál ale je MDDčko první verze s 2x 867 MHz a 2 GB paměti. Druhá je zase základní G4 AGP (původně 350 MHz) upgradovaná Sonnetem na 1.8 GHz taky se 2 GB paměti. To je teď po pádu inteláka muj hlavní komp.
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod ra3662 » 30 pro 2014 22:00

Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2889
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 202 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 30 pro 2014 22:09

No jak bych to... časem k tomu asi určitě dojdu. Zatim si nemůžu dovolit moc laborovat s funkčnim OS. Taky si chci vyprubovat ty nainstalovaný programy (nějakej Photoshop, indesign a CSko nebo co). Vycházel na tom nějakej časopis a má to tak nějak svou "historii". Proto zatim nechci všechno smazat a zahazovat. Bohužel co mam reálně naměřeno, Leopard oproti Tigerovi zabije 5-10% výkonu MACka :-(
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod ert » 14 led 2015 10:06

Buď mi sem hoď výpis obsahu balíčku (stačí první a 2 úrovně) a já Ti řeknu co, upni někam češtinu či budu muset hledat v archivu svou verzi (na dlouho).

Ještě mě napadlo, že Jerry má u sebe upravenou verzi na poslední 10.4, protože Apcom skočil o 1 niž než je maximum.
ert
 
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2012 19:44
Bydliště: Zázvorkova, Stodůlky
Poděkoval: 3 x
Poděkovali mu: 0 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 17 led 2015 18:54

Bude to stačit takhle ? Teď koukam že sem asi nejde dát víc příloh do jednoho plku.
Přílohy
Snímek obrazovky 2015-01-17 v 18.52.11.JPG
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 17 led 2015 18:54

Další
Přílohy
Snímek obrazovky 2015-01-17 v 18.52.22.JPG
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Krtek » 17 led 2015 18:55

A poseldní prtscr. Díky za pomoc
Přílohy
Snímek obrazovky 2015-01-17 v 18.52.31.JPG
MacPro 5.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 235
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Classic » 19 led 2015 13:59

Čeština pod 10.4.11 mi normálně funguje a mám jí na PowerMac G5 léta. Bylo to před pár lety běžně u prodejců v Čechách k dostání s originál médiem na Tigera. Jde o lokalizaci poměrně dokonalou, neboť při použití Classic módu v Tigerovi jde použít i MacOS 9.2 CZ instalovaný z originál instalačky tohoto systému a šlape to včetně českých obrazovkových i tiskových fontů v devítce. K této instalaci byl dodáván i originální odinstalátor této češiny z Tigera. Viz. přílohy o co jde.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
Emulátor SPECTRE128 - http://bit.do/_mac, s Apple od roku 1988.  Think Different 
Uživatelský avatar
Classic
 
Příspěvky: 410
Registrován: 01 srp 2012 09:08
Bydliště: Praha & Orlík
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 85 x

Re: čeština do 10.4.11

Příspěvekod Classic » 19 led 2015 14:34

[quote="Bohužel co mam reálně naměřeno, Leopard oproti Tigerovi zabije 5-10% výkonu MACka :-([/quote]

Souhlas, na stejný mašine G5 Dual 2GHz s 10GB RAM mám 2 totožné HDD co se týká výrobce, resp. totožné typy. Nativně tedy startuji buď do 10.4.x nebo 10.5.x. - co disk, to jiný systém. U mne vychází u Leoparda ztráta výkonu o 13% (resp. zkrácení výpočetního času u Tigera) v případě konverze téhož MPEG2 Transport Streamu z DVB-S vysílání programem Elgato Eye TV do H.264.
Emulátor SPECTRE128 - http://bit.do/_mac, s Apple od roku 1988.  Think Different 
Uživatelský avatar
Classic
 
Příspěvky: 410
Registrován: 01 srp 2012 09:08
Bydliště: Praha & Orlík
Poděkoval: 7 x
Poděkovali mu: 85 x


Zpět na Historický Apple SW a HW