Divný problém s myší (Logitech)

Vše, co se týká, monitorů, externích disků, tiskáren, sítí a veškerého příslušenství pro Apple produkty.

Moderátoři: Alisczech, MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin

Odpovědět
Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Divný problém s myší (Logitech)

Příspěvek od Hyrogen » 15 lis 2017 20:27

V poslední době mám takový zvláštní problém s myškou Logitech M555b (bluetooth). Dělám hodně grafiku a když přetahuju nějaká okna či prvky, nebo označuji nějaký úsek textu, tak se mi stává, že i když stává, že i když držím tlačítko po celou dobu stisknuté, myš se chová jako kdybych ho na okamžik pustil a zase zmáčkl, nebo se mi někdy při držení tlačítka, nebo jednoduchém kliku provede rychlý dvouklik.

Dopady to má takové, že třeba táhnu jeden prvek, najednou ho nechtěně pustím, uchopím jiný a táhnu jej místo toho původního. Nebo označuji text a najednou označený text zmizí a označuji jinou část. Měním velikost okna a najednou se to přeruší. Táhnu si vodítko a zůstane mi někde kde jsem ho nechtěl. Kliknu na něco jednoduše, místo toho se tomu změní stav jako když kliknu dvakrát, atd. Prostě k zbláznění.

Myšku mám asi 4 roky a tohle dělá až poslední týdny. Nevybavuji si žádnou zásadní změnu, kterou bych na systému dělal. Myslel jsem že by to mohlo být kvůli dobíjecím bateriím, zkusil jsem klasické, ale furt stejný problém.
Trošku zvláštní postřeh – nedávno jsem koupil (a rychle zase vrátil) myš Logitech MX Master 2S. Po dobu co jsem měl MX na stole a myšky různě prohazoval a zkoušel, tak ta stará prakticky vůbec nezlobila. Jakmile jsem MX vrátil, tak M555b dělá zase psí kusy.

Myš jsem ještě kompletně rozdělal a vyčistil, ale tady problém asi nebude. Tlačítka taky chodí na poslech jak mají.

Máte někdo podobnou zkušenost s jakoukoli jinou myší a zjistili jste čím to bylo? Případně máte někdo tip co by to mohlo být?

Děkuji.

Atrej
Příspěvky: 348
Registrován: 10 zář 2012 15:51
Bydliště: Ostrava - Zábřeh !!!

Re: Divný problém s myší (Logitech)

Příspěvek od Atrej » 04 pro 2017 13:37

Měl jsem uplně stejný problém s myší Logitech m705, na začátku jsem si myslel, že chyba byla v tom, že jsem ji měl z nejakého důvodu nainstalovanou dvakrat, ale pak i po preinstalovani to delalo stale, nakonec jsem usoudil, ze problem je v samotne mysi (fyzicky problem s tlacitkem), mam ty mysi dve a tak jsem proste zacal pouzivat tu druhou a ta jede bez problemu. Takže bych mozna rekl, ze problem je opravdu v HW, sice jak pisete, že jste pouzival ty mysi dve, tak to nedelalo, ale asi bych si overil, zda to nebyla jen nahoda.
aa

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4638
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Divný problém s myší (Logitech)

Příspěvek od ra3662 » 04 pro 2017 13:42

Tlačítka na poslech můžou znít sebelíp, ale elekřina je něco jiného než zvuk. Nejedná se o hlasitost, ale o vodivost.
Doporučuji odinstalovat a nainstalovat znova. Pokud problém přetrvává, tak tipuji krysu. 4 roky jsou při intenzivním používání 4 roky.

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Divný problém s myší (Logitech)

Příspěvek od Hyrogen » 04 pro 2017 15:01

Díky za reakce. Vtip je v tom, že v poslední době je to "zlobení" proměnlivé". Někdy tu nadádám jak špaček, jindy celkem v pohodě. Každopádně je to celkově od doby dvou zapojených myší malinko lepší (nebo jsem se s tím naučil fungovat a už to tolik nevnímám).

Zkusím ještě myš odinstalovat a nainstalovat a uvidíme. Novou jsem si právě koupil, ale byl jsem natolik zklamán, že budu doufat v uzdravení té stávající :-)

Uživatelský avatar
looke
Příspěvky: 657
Registrován: 23 čer 2014 15:42

Re: Divný problém s myší (Logitech)

Příspěvek od looke » 04 pro 2017 15:26

Mne zlobi Magic mouse v InDesignu, oznacuje mi objekty, na ktere jsem neklikl nebo naopak pousti oznaceny objekt, kterym hybu... Zlobi, tak, ze v InDesignu musim pouzivat mys jinou (HP X4000b), ktera funguje bez chyby. Deje se to jen mne, nebo i jinym? (nechtel jsem zakladat vlastni tema, kdyz se zde resi neco podobneho)...
iMac 21,5" late 2015 i5 / 16 GB - Mojave / Monterey
iPhone SE 32 GB

Odpovědět