Quo vadis Apple?

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 17 bře 2013 19:12

po čase nakopávám opět výživnou diskuzi.

Nenudí Vás Apple?
17.3. a stále žádná jarní novinka...
iPhone 5 - od iPhone 4 stále stejná písnička. (větší, tenčí)
OS X 10.8. - od 10.5. víceméně kosmetické změny
iOS6 - dtto v bledě modrém.
iMacy - tenčí
MBP - tenčí, jen Retina
Pro segment - nic

zásadní inovace od uvedení iPadu = 0

zvyšování výkonu, ztenčování a zlepšení displeje nejsou inovace, ale pouhé udržování pozice. Již více jak 3 roky...a to je zatraceně dlouho.

sallvator
Příspěvky: 1030
Registrován: 28 úno 2013 17:29

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od sallvator » 17 bře 2013 19:32

Nenudí :-)
1.Minulej rok touhle dobou také nic nebylo, začalo to až v dubnu myslím. A hlavně minulej rok toho bylo tolik až lidi nadavali že musej každej pulrok upgrade.
2. Iphone 5 více mene neřeším mám 4sko a upgrade nemá smysl, ale doslo pomerne k razantním změnám (displei, design). Na tom HW už není moc co vymejšlet každej rok jen nabývá výkon který zrovna ios nepotřebuje díky odladenosti.
3.OSX nevím mám macbooka az od poslední verze, ale stačí mi k tomu abych vedel ze je to mnohem lepší systém než win nakterém jsem vyrustal a jsem rad ze jsem se ho zbavil.
4.iOS 6, tady je potřeba maknout, ios se vyvyjí dost pomalu a taky za to scott zaplatil hlavou, doufejme ze ted nové vedení v iOS segmentu něco razantního udělá, co iphone potřebuje je vylepšit OS než HW..
5. iMaci si myslim že taky není moc co vylepšovat, každej rok lepší výkon a tenčí tělo...nevím co by se dalo změnit nak revolučně, možná retina displei ?
6. MBP s retinou jsou docela slušnej pokrok, donutil výrobce nasadit vyší rozlišení do notasu než dosud standartní HD...což ja už jako revoluci beru, ale opěrt nevím co by si chtěl zlepšit, výkon drží s dobou a tělo je stale tenčí.
7. Ipady letos projdou redesignem, a ipad mini je momentálně asi nejlepší tablet na trhu, a nejlepší zařízení applu vubec podle mě...a hlavně na ipadu není moc co zlepšovat, po HW je takřka dokonalej, zas je to jen o OS...dominuje trhu a neni třeba inovovat, to si muzou setřit až bude prodej klesat a svet bude žadat změnu

Musíš si take uvedomit kolik toho už apple svetu dal, ukazal všem směr skoro ve všech segmentech elektronickeho prumyslu: Smartphony, tablety, mp3jky, ultrabooky, allInPC, domácí multimedialní centrum (smart TV vychází z konceptu apple TV) dokopal výrobce dát vysoké rozlišení do notasu, tabletu i smartphonu....

Já osobně už ted budu applu líbat prdel za to vše dokonce života a nepotřebuju aby mi dál ukazoval že změnil svet... jen at drží z dobou a hlavní problem je momentálně v iOS to by nakoplo ipady i iphony a tam apple nejvíce zaostava

Uživatelský avatar
MichalM.Mac
Příspěvky: 3342
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od MichalM.Mac » 17 bře 2013 19:54

10.5+ kosmetické změny? To je dobrý vtip.
Ok. Nepřibylo kvanta nových funkcí pro powerusery, ale změn v zákulisí požehnaně.

Jestli něco stagnuje, tak je to iPod, iLife, iWork.. a Mac Pro (ten stagnuje skoro tak dlouho co iWork :-)
Kdyby tu šly dělat ankety, mohli bychom dát jednu o nejvíc stagnující Apple věc. To by byla sranda.

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 17 bře 2013 20:01

na iwork najmuli engy, takze tak do peti let bude nova verze :D
kosmeticke zmeny jsou mozna patrne pro uzivatele, v systemu se toho zmenilo spousta :)
kam to kraci je mainstream... a s tim spojena jednoduchost a generovani zisku
chtelo by to zase v necem revoluci, ne jen evoluci (nehlede na to, ze i evoluce ma nektere vetve slepe...)

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 17 bře 2013 23:01

ad OS X a kosmeticke zmeny: 10.5.: podpora 64-bit, filevault, timemachime, MobileMe, iWork beta (cloud).

To ze nekdo cisti kod, kompletne jej prevadi do 64-bit, se znacnym zpozdenim zapracovava standardy OpenGL a stale zdime relativne nebezpecnej HFS+, spolu s Mission Control, Launchpadem a podobnyma ptakovinama povazuji za zmeny kosmeticke.

iWork 09
iLife 11
Logic 9 (2009)

iCloud na rozdil od MobileMe neumoznuje sycnhronizaci souboru mimo vlastni aplikaci (obycejnej textak v Texteditu si na iPadu pres iCloud neotevru), zariznute iWork beta umoznovalo aspon zakladni kolaboraci s dokumenty - stazeni, online komentovani atp.

vzhledem k tomu, ze iCloudu uz tahne na druhej rok, je to hodne slusny fail.

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 18 bře 2013 04:00

Tak zrovna filevault prosel vyvojem dobre (na to, co predvadi apple).
Icloud mam stale pocit, ze je to beta.
Dokud bude primarni cil mise generace zisku, zadne zasadni zmeny nelze cekat - ML je v tolika jazycich a v ruznych statech teprve nedavno "zoficialnen", ze nemuzete cekat, ze se tam neco zmeni(zasadne).
Trosku se obavam toho, co prinese 10.9. Se systemem jako takovym jsem spokojen, zvysil moji pracovni produktivitu neuveritelnym zpusobem, ale to ohybani je u applu tezsi a tezsi.
Nezapomente ve svem vyctu take na "vylepsovani" apple mailu, provazanost s icloudem, a finder.
Proste az to nebude vyhovovat, bude potreba utect jinam, coz bude narocne... Zejmena v okamziku, kdy si uvedomite, kolik jste investoval do sw a hw a ze ten vlastne jinde nevyuzijete....(jak vlastni sw, tak kompatibilita vasich dokumentu a spol)

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 18 bře 2013 08:29

proc mam pocit, ze od OS 9 jde Apple pozpatku? Vzdycky dospeje do urciteho stadia, pak vse odhodi, zrusi vetsinu funkcnosti a ty postupne serviruje dalsich nekolik let. 10.5 byl v necem prelomovej system..

ad mrzaceni Mail, Finder etc. - jeste pripomenou nahradu expose a spaces "skvelym" Mission Control, revolucni fulscreen mode a podporu vice monitoru atp.

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 18 bře 2013 08:51

mission control resim totalspaces http://totalspaces.binaryage.com
take jsme zapomeli na bajecny Launchpad.
a sandboxing aplikaci

Uživatelský avatar
MichalM.Mac
Příspěvky: 3342
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od MichalM.Mac » 18 bře 2013 15:44

Když se kdysi na MujMacu ve fóru rozebírali novinky 10.5. Neslo se to v duchu "Quicklook je fajn, TimeMachine ujde a zbytek? Meh.., 10.4 byl mnohem zásadnější" :-)

Uživatelský avatar
Tass
Příspěvky: 285
Registrován: 30 črc 2012 16:40
Bydliště: Ostrava

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Tass » 18 bře 2013 21:03

Nudí. Vidím to tak nějak podobně.
Co se iphonu týče, v dnešní době "supermobilů" (viz xperia T, sgs4, htc one) je to zaostalý křáp, jež obhahuje svou cenu akorát nakouslým jablkem. Ne, argument "je o 20g lehčí, než ostatní!!!" opravdu neberu. A žvásty typu "iphone má všechno, není co inovovat" taky ne. Stačí kouknout ke konkurentům -> voděodolnost, NFC, rukavicemi ovládaný display, optická stabilizace fotoaparátu.. možností je hodně. Ovečka zabéká, že iphone je nejlepší, ale racionální argumenty chybí, maximálně žblebt o "pomalém a zasekaném androidu". To je taky kravina, nedávno jsem si hrál s xperií T, létá to jako z praku. Drtivá většina čechů kupuje iphone už jen proto, aby vypadali majetně, protože "ten iphone je tak kůl a drahý". Pch. A ergonomie toho stroje je příšerná.
S tím souvisí i neměnný systém ios. To je vysloveně tragédie a pokud s ios 7 nepřijde nějaká pořádná změna, asi zainvestuji do nové sgs4 (která se mi fakt líbí).
Ipad -> super stroj, pro mě jeden z nejlepších výrobků applu, ale ani tady se mi moc nelíbí, kudy se vývoj ubírá. Pokud mají rumory pravdu (a současná situace ukazuje, že nejspíš ano), čeká nás redesign ve stylu ipadu mini. Proboha, jen to ne. Ipad mini jsem prodal právě proto, že ty úzké boční hrany jsou pro tablet naprosto nevhodné a softwarová úprava, jež má rozlišit nechtěný dodatek je nedostatečná. Takže se tiše modlím, aby velkému ipadu zůstal široký okraj.. protože nevím, co bych dělal, až mi dvojka chcípne. Jiný tablet si moc neumím představit, množství optimalizovaných (!!!) aplikací je nezměrné, s tím se android pravděpodobně nikdy nebude moci měřit.
Co se maců týče, nevidím moc prostoru pro inovace. Snad jen čtečka otisků prstů pro macbooky a vyšší rozlišení displaye na imacu. Mac pro raději nezmiňuji, to je v téhle chvíli úplně zabitý počítač, ale apple slíbil letos velkou aktualizaci, tak se snad profi uživatelé dočkají.. i když je docela úsměvný paradox, že sorta userů, která držela firmu nad vodou do roku 2007 je momentálně nejvíce opomíjena. Za to by apple zasloužil pořádný kopanec. Ale MBA je pro mě stále nejlepší věc, co kdy z kalifornské firmy vypadla.
Dále si myslím, že apple zkrátka nepotřebuje inovovat OSX. Subjektivně je to mnohem lepší systém, než vidle a jediné, co brání jeho masovému rozšíření, je vysoká cena jablečných počítačů. Pro klasického bfu (jako jsem já) neexistuje lepší varianta. A zatím jsem nepotkal žádného macaře, co by se dobrovolně vracel na win. Jedinou možností je (mainstreamově nepřijatelný) linux.

Obecně si myslím, že apple usnul na vavřínech. A je docela zvláštní, že do "inovačního spánku" upadl po úmrtí steva jobse. Nabízí se otázka -> skutečně byl jobs zodpovědný za všechny revoluční apple produkty nebo měl zkrátka štěstí, že stihnul prožít ono "inovační období", kdy ještě bylo co vylepšovat? Nevím, ale když kouknu na konkurenty apple (zvláště v mobilním segmentu), připadá mi první odpověď jako ta správná. Bohužel. Ale je příjemné vidět, že alespoň u maců se apple snaží (MBPR je výborný produkt, který na trhu chyběl). Nezbývá, než počkat na letošní wwdc, kde se snad dočkáme něčeho zajímavého.

EDIT: A ještě jedna věc. Rozhodně nehodlám do konce života vynášet apple do nebes za to, co udělal. Ano, přinesli mračna technologických inovací, ale to jim nedává právo s nimi přestat a těžit z minulosti. Jako bych řekl, že JP jsou nejlepší metalová kapela na světě, protože před třiavaceti lety nahráli painkillera. Pokud se nebudou snažit, tak mé peníze a přízeň poputují k jiné firmě, která se hodlá o zákazníky zajímat více.
 Mac nemá konkurenci. 


Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 19 bře 2013 17:13

Ad Lulu A vy sám sebe nenudíte celý život bez inovací jen lehká evoluce s manželkou a dětmi jinak celý život stejný. Apple ztenčuje vy možná tloustnete. Proboha co by jste chtěli telefon volá a posílá SMS počítač zvládá vše co potřebujete od multimédií až po pracovní věci. Tablet máte na konzumaci. Co teda ještě chcete? Přijde mi že i kdyby jste dostal tisíc revolučních věcí za rok tak stejně za tři měsíce řeknete " Nuda a co dál, kde jsou ty revoluční novinky" Jen kecy, kecy,kecy a nuda. Vemte si do ruky deset let stará zařízení a uvidíte ten obrovský pokrok a úžasné zlepšení všeho, tu dnešní snadnost a lehkost používání. Jen je potřeba ty věci používat a řešit úplně jiné věci než jaké řešíte v tomto vláknu. Neznám vás, možná jste materiálně zabezpečený a nic vám neschází, tak vemte prachy a postavte třeba na svoje náklady barák pro nemocné nebo chudé nebo co já vím plaťte třeba provoz hospicu. Dělejte zkrátka něco užitečného nebo investujte do vzdělání ve svém okolí. Nebo kupte do místní školy počítače od Applu a dělejte tam lektora. Potom uvidíte jestli vás zajímá nějaká revoluce (inovace) od nějaké firmy Apple. Myslím si že ne, že ve finále si řeknete až půjdete kolem jejich obchodu "jé oni tady mají nový telefon" a on přitom bude třeba rok starý.Dám vám jednu radu a zadarmo ŽIJTE ŽIVOT máte jen jeden. S pozdravem

SobikSaabik
Příspěvky: 205
Registrován: 03 zář 2012 12:52

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od SobikSaabik » 19 bře 2013 17:34

MichalM.Mac píše:iPod, iLife, iWork.. a Mac Pro (ten stagnuje skoro tak dlouho co iWork :-)
S tím souhlasím, iPod Classic je pořád stejnej spoustu let. iLife nevyšel novej 2 roky a iWork se podržte už 4 roky! Vůbec nechápu co tím sledujou, ale já bych vylepšenou verzi uvítal. ( zase je tu výhoda, že na 11 let starym PowerMacu G4 mi jede stejná verze iWorku jako na novém MacBooku Pro ) A Mac Pro je kapitola sama pro sebe. Podle ě by spousta uživatelů ráda uvítala neuvěřitelně '' nabouchanej '' Mac, kterej by měl všechny nový funkce jako maj současné Macy pro konzumenty - tzn. Thunderbolt, USB 3. A Xeon taky už není úplně moderní procesor... Chtělo by to podobnej boom, jako když byl uvedenej PowerMac G5, něco prostě co je radikální skok!

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 19 bře 2013 18:31

Mazlik píše:Ad Lulu A vy sám sebe nenudíte celý život bez inovací jen lehká evoluce s manželkou a dětmi jinak celý život stejný. Apple ztenčuje vy možná tloustnete. Proboha co by jste chtěli telefon volá a posílá SMS počítač zvládá vše co potřebujete od multimédií až po pracovní věci. Tablet máte na konzumaci. Co teda ještě chcete? Přijde mi že i kdyby jste dostal tisíc revolučních věcí za rok tak stejně za tři měsíce řeknete " Nuda a co dál, kde jsou ty revoluční novinky" Jen kecy, kecy,kecy a nuda. Vemte si do ruky deset let stará zařízení a uvidíte ten obrovský pokrok a úžasné zlepšení všeho, tu dnešní snadnost a lehkost používání. Jen je potřeba ty věci používat a řešit úplně jiné věci než jaké řešíte v tomto vláknu. Neznám vás, možná jste materiálně zabezpečený a nic vám neschází, tak vemte prachy a postavte třeba na svoje náklady barák pro nemocné nebo chudé nebo co já vím plaťte třeba provoz hospicu. Dělejte zkrátka něco užitečného nebo investujte do vzdělání ve svém okolí. Nebo kupte do místní školy počítače od Applu a dělejte tam lektora. Potom uvidíte jestli vás zajímá nějaká revoluce (inovace) od nějaké firmy Apple. Myslím si že ne, že ve finále si řeknete až půjdete kolem jejich obchodu "jé oni tady mají nový telefon" a on přitom bude třeba rok starý.Dám vám jednu radu a zadarmo ŽIJTE ŽIVOT máte jen jeden. S pozdravem
Az budete pouzivat apple dele, nez par let, projdete zmenou procesoru, a zmenami os ve velkem a pak uvidite tri roky "zmeny k horsimu", budou vam ubirat funkce, ktere jsou mocne a funkcni, tak si take povzdechnete. Lulua neznam a rozhodne si nemyslim, ze by tloustnul, stejne jako si nemyslim, ze by vyhozeni penez za nejaky hospic bylo k necemu dobre-je to jen populisticke gesto, ktere lide stejne neoceni a nebo je to cesta za generovanim zisku.Pokud koupi do skoly apple produkty a bude je vyucovat, bude naopak ze zmen nestastny. Jinak pokud vezmu svuj 10let stary notebook a 10 let stary telefon, garantuji vam, ze budu uplne stejne funkcni a provazany jako jsem dnes s apple produkty. A pokud budete operovat nejaktualnejsimi technologiemi (z hlediska os), tak tam dam linux a zase budu plne funkcni. Novy hw je pekny, ale uz ho nevyuzijete-ve smyslu to zrychleni a zlepseni uz pri normalni praci nepoznate.

Uživatelský avatar
golinho
Příspěvky: 286
Registrován: 30 črc 2012 12:21
Bydliště: Břeclav

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od golinho » 19 bře 2013 18:50

iPhone 5 -> můj první iPhone, jsem z něj nadšen, předtím jsem měl Droida. Krom toho, že se sekal systém (pomalý telefon,ale proč tam cpou droida, když to nedává) a nemohl jsem jej aktualizovat na vyšší verzi, protože se ten telefon přestal podporovat, tak se mi nelíbilo, jak komunikoval se zbytkem (MacBook a iPad), takže hned přišla náhrada. Nelíbilo se mi na něm téměř vše. Od iPhonu jsem si sliboval za tu cenu mnohé, nezklamal mě, ale naopak... Zpracování, komunikaci mezi zařízeními (Photostream hlavně). Co se týče současné konkurence, tak iPhone 5 oproti ostatním zaspal, je to fakt. Pokud bude pouze nějaké řekněme drobné vylepšení něco jako 4->4S, tak přijdou o mnoho a mnoho zákazníků. Pouhý update nestačil. Co teď předvádí Xperia a nové Galaxy... S4 je dle mého hnus, ale co to umí, to klobouk dolů. Naopak Xperia T je krásný designový kousek a je to hned v pořadí druhý telefon, který bych po iPhonu chtěl.

iPad 3 -> opět první iPad, ale jak jsem jej koupil, tak Apple rychle vydal 4, což mě trochu zamrzelo. Taky dle mého je to to nejlepší, co Apple udělal. Čtení knížek nebo skript do školy v iBooks, výdrž, displej a tak dále, prostě úžasné. Tady konkurence velmi dlouho nebude. Kdyby došlo k většímu propojení mezi OS X a iOS a iOS by se stál více použitelný i pro běžné věci (použití pouze pro jeden typ práce, jinak se musí přeskakovat mezi aplikacemi, viz SuperApple magazín), tak na něj pohodlně přejdu a budu používat pouze iPad a iPhone, ale ta pohodlnost práce (nemyslím jenom klávesnici) je prostě pořád na OS X lepší. Od iOS 7 očekávám malou revoluci, neboť si to vzal pod křídla Sir Ive a jsem zvědav, jak se uvede. Těším se.

MacBook a OS X -> prošel jsem systémy od 10.4. (ovšem SL jsem měl pouhé dvě hodiny) a musím říct, že systém udělal obrovský pokrok. I ty nejmenší "fíčury" neskutečně usnadní práci. Už jenom příchod multidotykového touchapdu. Kdo to má ? Pár... Ale kdo opravdu použitelný ? Ve škole je spousta notebooků značky Lenovo a prostě touchpady jsou nepoužitelné. Prostě k prohlížení internetu je potřeba myš i když je k dispozici touchpad. Dále provázanost, o té se mluví všude, a Launchpad a Mission Control. Úžasné věci, které zase usnadňují práci a vše plynule, pomocí gesta.

Mac Pro, iWork, iLife -> na tomto poli doufám, že dojde minimálně k aktualizaci, Pages je radost používat, stejně jako iPhoto a další. S Mac Pro mě to strašně mrzí pro ty, kteří opravdu ten výkon potřebují. Apple začal s počítači pro profesionály a teď se spíš honí za ziskem a na ty, kteří firmu drželi spousty let, zapomněli.

Suma sumárum, iPhone a iOS6 trochu proti konkurenci ztrácí dech, ale dle mého měla konkurence jednu strašnou výhodu. Apple ukázal směr, který se osvědčil jako správný a úspěšný a ostatní prostě už se jenom chytnou a snaží se je vylepšit, ale aby měli svůj nápad... Ano, před iPhone byl telefon, před iPadem nějaký tablet, ale Apple nastavil určitou laťku, předtím to byly spíš pokusy, které málo kdy slavily úspěch.

Sorry že jsem se tak rozepsal, ale chtěl jsem trošku reagovat na to, co napsal Tass, ale nechal jsem se zase unést ... :-D
MacBook Pro Retina 2014 8GB 256GB
iPhone 5 16GB White
iPod Shuffle

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 19 bře 2013 22:05

Ad tlačenka Ano možná pro člověka tak znalého technologií a vzdělaného v oboru to možná neplatí těch deset let ale pro normální lidi kteří mají svoji běžnou práci se toho změnilo v technologiích za deset let spoustu. Už jen dostupnost já kupoval první notebook za 130 000 kč druhý za půlku třetí za čtvrtinu a dnes mi přijde notebook za 40 000 nedozírný luxus. Kolik lidí si tenkrát mohlo dovolit koupit takový notebook? Ale to nebyla ta hlavní myšlenka. Měl jsem na mysli to že se všichni zaobíráme prkotinami a podstatné věci nějak přehlížíme. Kdy vyjde desetinkový upgrade a kdy ten či onaký nový telefon nebo přístroj, spousta lidí zná do detailu všechny parametry. Ale kdy třeba vyrazili s rodinou nebo partou na týden ven bez všech hýblátek a jen si ho užili? Spoustu lidí to ani nenapadne natož aby to snad prožili. Znám lidi kteří jdou i na to blbý WC s telefonem. A taky třeba za první republiky továrníci stavěli veřejné budovy a nebo podporovali různé spolky a veřejné instituce a dnes tak maximálně postaví pětimetrový plot kolem haciendy, vilu v Alpách druhou na Kanárech a dovolenou nejlépe exotickou se zlatou kreditkou v kapse. Ale podpora veřejného života minimální. Já vím jsou vyjímky ale mám na mysli převažující tendence. Vůbec netvrdím že takový je Lulu jen mi jeho vlákno přišlo tak hrozně malicherné.

Ad tloustnutí nevím jak vy ale málokdo váží tolik jako ve dvaceti většina časem přibere a ne naopak že váží třeba ve čtyřiceti míň než v těch dvaceti a tak to bylo myšleno.

A jen tak na okraj proč teda používáte nové věci když ty před deseti lety vám udělali tu stejnou službu? Podle mne to není pravda.Jen jeden příklad vemu manželky iPhone udělám skvělou fotku a po vyfocení jí mají všichni v rodině na svých zařízeních do DVOU minut. Když vemu svojí N70 která byla před osmi roky špičkový mobil vyfotím s ní něco tak ani nepoznáte co jsem fotil a dostane se k rodině ten snímek až když se vrátím domů a podaří se mi ho z toho mobilu vůbec nějak dostat. Jestli v tom iPhonu nevidíte zlepšení proti stavu před deseti lety tak už nevím.Nemám na mysli technologické nadšence(ty si poradili vždy ale lidi kteří mají své zaměstnání mimo IT. A věřte mi že tak osmdesáti procentům populace je nějaký IT svět ukradený, natož aby řešily kdy proboha Apple udělá nějakou revoluční technologii. S pozdravem

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 19 bře 2013 22:37

chápu Váš úhel pohledu, nicméně osobně nevlastním Apple zařízení pro zábavu, ale především pro práci. Musí si na sebe vydělat. Dosud vynikala vysokou efektivitou, tak však je za poslední 4 roky postupně mrzačena na úkor eye candy ptákovin. OS X je od 10.6 pomalejší a pomalejší s nabaleným množstvím zbytečností (country vůně kravské kůže kdykoliv otevřu kalendář). Jakoby se zapomínalo na tvůrčí činnost a primární se stala zábava..

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 20 bře 2013 00:04

Já nemám zkušenost s dřívějšími verzemi OSX, ale kravská kůže na adresáři vám práci nezpomalí. Já vám rozumím v tom že je to omalovánka která je pro vás zbytečná a obtěžující jako spousta dalších omalovánek v OSX Ale je to pocitová záležitost aspoň ta kravská kůže na adresáři. Mě osobně se toto řešení líbí, mám rád svět barevný a nelíbí se mi šeď a jednotvárnost.Ale je pravda že já mám MBP na domácí použití místo stolního PC u kterého jsem nechtěl vysedávat a jako pracovní mám notebook s Win.

Jen jedné věci nerozumím. Vadí vám že Apple nevydal nic nového už od doby co vyšel iPad a na druhou stranu vám ty novinky a evoluce nevyhovují.

Osobně si myslím že další verze čehokoliv od Applu a i jiných výrobců půjdou směrem k zjednodušování.Když to přeženu tak dnes nikoho nepřinutíte používat a učit se příkazy terminálu nebo příkazovou řádku ve Win místo klikání na ikony, i kdyby to bylo desetkrát rychlejší. A to nemluvím o takové banálnosti jako jsou klávesové zkratky. Zkuste někomu mimo IT svět vymazat z plochy ikonky a naučit ho ovládat počítač pomocí klávesnice. Pošle vás někam tak do deseti minut.

Já jsem člověk otevřený a rád používám novější věci ale zas nejsem ochoten kvůli tomu že vyšla novinka rok starou věc zahodit a jít si koupit novou nebo nadávat že ještě novinka není nebo že je jich málo. A není to o penězích ale o hodnotách a životním postoji. Už jsem stará páka a věkem se mění žebříček hodnot. Víc vám k tématu už asi neřeknu s pozdravem a přáním na dobrou noc se loučím s tímto vláknem

Pro ilustraci takto vypadá můj barevný svět na Macu
CapturFiles.jpg

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 20 bře 2013 04:17

Nejsem vzdelany v oboru - to je predsudek. Kupoval jsem ten notebook za podobne penize - dovolit si ho mohl kdokoliv, kdo na nej mel penizee a pripadne mel nekoho, kdo ho byl ochoten dovezt a prodat. Kdy vyjde novy update je mi srdecne jedno, stejne ho hned instalovat nebudu. Do prirody se snazim vychazet naprosto bez hyblatek, lec telefonu se nezbavim, stejne jako vetsina lidi-doba a zamestnavatel (mimo statni sektor) si to proste zada (ted nemyslim hrani her na zachode a spol). Ti tovarnici to delali proto, aby z toho profitovali-to je stale stejne. Co se tyka meho tloustnuti, to vam muze byt stejne volne jako luluovo, a stejne tak, jako me je volne to vase. Trend je take, ze sediveji vlasy a vypadavaji. To jsou argumenty trosku mimo forum (vseobecne, ne konkretne macforum).
Ad nokia n70: dela nahodou pekne fotky. Primarne fotoaparat v telefonu nepouzivam - rikam mu obrazkovy zaznamnik a stejne tak ho obcas vyuziji. Tzn kdyz nebude, je mi to jedno. Kdyz chci neco pekneho vyfotit, vezmu zrcadlovku. Kdyz chci momentky, beru kompakt. Reagoval jsem na vasi vetu, ze telefon vola a posila sms-proto ta funkcnost stejna jako pred lety. Ano, je pekne, ze mate a vyuzivate fotostream, ale zamyslete se take nad tim, kolik dalsich lidi tu fotku videlo.
Ad hodnoty: kazdy mame jine, nektere spolecne a jine ne:) tohle vlakno bylo zalozeno evidentne s nadhledem a jako povzdechnuti - podle meho je dobre, ze jsou tu lide s ruznymi nazory - alespon se debatuje a odhaluji se jine uhly pohledu - a o to dle meho primarne slo. Jinak ta kravska kuze je desna (subjektivni zalezitost), a produktivitu nesnizuje z hlediska vlastni produktivity, ale z hlediska ergonometrie - pokud se vam to proste nelibi, tak se na to nechcete koukat, a kdyz uz to otevrete, tak to odtahuje pohled ;)
Ja pouzivam stejne jiny kalendar, takze me to uz neboli (fantastical)

Edit: k tomu zivotu mel krasny citat nekdo - every man dies, but not every man can live

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 20 bře 2013 13:09

Mazlik: Asi nema smysl michat zivotni filosofii a pracovni nastroj.
Od pracovniho natroje ocekavam, ze bude kazda novejsi verze efektivnejsi nez predchozi. Barvicky etc. jsou mimo. Pokud vidim, ze progrese pracovniho nastroje spociva v designu tlacitek a konkurence pomalu srovnava krok ci primo ziskava naskok, netesi me to.

Nechci, aby se z nekdejsiho progresivniho nastroje stal konzervativni a duvodem vernosti znacce investovane prostredky a zvyk.

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 20 bře 2013 19:41

Tak se vraťme na začátek, Takto byla položená otázka viz citace:. Já se ptám proč teda chcete nové věci když je to současné na práci nepoužitelné? Přece sami rozhodujete co si na počítač nainstalujete a nebo jaký si koupíte stroj. A je hodně dopředu známé co daná verze OSX i iOS obsahuje jak vypadá a co umí a je si to možné kdykoliv vyzkoušet. Tak proč to proboha nacpete na svůj stroj a pak si stěžujete jak je to hrozné! To nechápu, a to my hlava nějak nebere tu schizofrenii toho že je to na práci nepoužitelné, ale stejně si to nainstaluji. Pokud to vezmu ze světa Win který znám lépe než Apple tak když jsem si pořídil XPéčka tak je bez problémů budu používat až dodnes pokud budu chtít já nebo zaměstnavatel a nic na světě mě nedonutí přejít na 7 nebo 8.To stejné platí pro svět Maců. Co tak moc jste potřebovali na nových verzích OSX že jste to nainstalovali a nezůstali u 10.4.,5, nebo 6. když to bylo na práci to nejlepší? A otázka "Nenudí vás Apple?" v nadpisu nemá s prací nic společného. To je jen vyjádření tazatelova postoje k Applu a jeho nedočkavosti po novinkách. A na to celou dobu reaguji. Opravdu je dnes tak důležité, kdy nějaká firma vydá něco inovatívního? A je to opravdu tak strašné že inovace dle tazatele už nebyla,představte si to, celé tři roky? Z toho aby se jeden zbláznil.Je něco co na těch neinovovaných zařízeních nemůžete nebo nejde udělat? Podle mne není.(Jak píše tlačenka i na deset let starých strojích udělá to stejné). Je to jen touha po novinkách které tazatele uspokojí stejně jen na chvilku. A pak zase přijde ta otázka "Nenudí vás Apple nebo nějaká jiná firma nebo možná manželka, kolegové v práci to je jedno, dosaďte si cokoliv " Mě tento postoj přijde malicherný a tak jsem to napsal, možná neobratně, ale lépe to neumím.

A to tloustnutí. Mě je přece úplně jedno jestli někdo na fóru hubne nebo přibírá.Ještě jednou, Apple dle Lulu neinovuje jen zmenšuje,ztenčuje a navyšuje rychlost a Lulu to nepovažuje za dost dobré. A já na to odpověděl trošku jízlivě že Lulu možná naopak tloustne a že to tedy taky není inovace nic moc. Pokud jsem se tím někoho dotkl, tak prosím přijměte mou omluvu.Jediné co se my líbí na tloustnutí je že přibírá toto fórum, z toho mám radost a za to dávám palec nahoru zakladatel(i)ům a provozovatel(i)ům. S pozdravem

A tady je ta citace tazatele.

Nenudí Vás Apple?
17.3. a stále žádná jarní novinka...
iPhone 5 - od iPhone 4 stále stejná písnička. (větší, tenčí)
OS X 10.8. - od 10.5. víceméně kosmetické změny
iOS6 - dtto v bledě modrém.
iMacy - tenčí
MBP - tenčí, jen Retina
Pro segment - nic

zásadní inovace od uvedení iPadu = 0

zvyšování výkonu, ztenčování a zlepšení displeje nejsou inovace, ale pouhé udržování pozice. Již více jak 3 roky...a to je zatraceně dlouho.

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 20 bře 2013 20:10

tak treba ja bych osobne krasne a spokojene fungoval na 10.6 i na 10.5 - problem je ale v nekterych aplikacich, ktere jsou (dle meho diky lenosti vyvojaru) optimalizovane pro xcode, ktere vyuziva funkce dostupne az v 10.7. Pro rypaly nejedna se o icloud. Rossettu apple take odstrelil (chapu, ale je to skoda). Mel jsem iphone 2, iphone 3g - oba zastarali, protoze apple pro ne uz nevydal aktualizace (a rekneme si uprimne, ze ty posledni aktualizace, ktere predvedl na tom 3G zpomalily stroj na neunosnou uroven. Dalsi vec, ktera vas nuti kupovat nove veci jsou softy - mysleno aktualizace... protoze mate koupeno, vyjde aktualizace a ta je pouze uz jen pro novejsi verzi os(ios) - apple ma obchodni model dobre vymyslen. Vam (Mazlik) to nyni neprijde, protoze mate vse nove - uvidite sam za rok, dva, az apple vyda novy os, pripadne zase prejde na jiny procesor. Problem jsou take bezpecnostni aktualizace - proste pro 10.5 uz nejsou... smula. pokud se s tim umite smirit, muzete na tom dale v pohode fungovat nekolik let. Nektere verze operacnich systemu jsou hrozne na urcitem hw (napr macbook pro 13 2010 a lion je naprosto ale naprosto nepouzitelny - i kdyz ma ten mbp 8GB ram i ssd). To jen k tomu, ze si sam rozhodujete co si nainstalujete ... ono to az tak "svobodne rozhodnuti" neni. A to, co je zname je sice pekne, ale osobni zkusenost je k nezaplaceni, a mnohdy jina. recenze jsou "narychlo upecene" a na ty nevyhody se prichazi az postupem casu. Co je vam platne, ze vite o tom obracenem soupani pro pohyb po strankach, kdyz si to neozkousite - cetl jsem, rikal jsem si, ze to nebude problem...a proste jsem nakonec zakotvil u toho puvodniho (tzn jedu dolu, stranka jede dolu) - ano jsou to subjektivni zalezitosti, ale vlastni zkusenost byva (i kdyz vite, do ceho jdete) casto jina... napada me alegorie s prvni verzi fabie HTP, ale nebudu nikoho poburovat :)

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 20 bře 2013 21:40

Ano aktualizace jsou problém. A jakoby vás nutí upgradovat. Ale právě o tom byla část mého předešlého příspěvku. Mám nějaký HW a nějaký SW a teď vyjde nová verze ať toho nebo tamtoho a ten můj stroj to neutáhne, tak buď budu používat stávající stav který mám teď a na to co potřebuji mi to stačí a dál nebudu upgradovat nic ze softu a z HW jen vyměnitelné věci a nebo to prodám a koupím nové ale pak si přeci nemůžu stěžovat že jsou tam nové fičůry které my nevyhovují. A ten stop stav si zvolím sám a nic mě nemůže donutit to změnit.Prostě dál nebudu aktualizovat. Nejde o mac nebo Win ( na win taky byli XP dobrý, Visty krám k uzoufání a 7 zas dobré, z vlastní zkušenosti) je to jen v mojí hlavě. A to moje rozhodnutí se změní jen tehdy když nové věci nebo nový upgrade předčí ztrátu něčeho co ve starší verzi bylo a v nové už není a nebo touha po novém.A jde také o finance když do něčeho nacpu desetitisíce a pak mi někdo řekne sorry mi je chceme znova(ty desetitisíce)protože jsme vydali nový verze. Když si to na sebe a na mě vydělá, tak do toho jdu, a nebo nevydělá, tak aktualizace sice možná dobrá ale ne pro mě a zas zůstanu u toho Stop stavu Ale je to opravdu jen vaše volba

Vy sám všude doporučujete zálohovat přes Time Machine, tak když jste měl třeba 10.6 a koupíte si 10.8 a jsou pro Vás nevyhovující z vaší vlastní zkušenosti, z jakéhokoliv důvodu(omalovánky kravská kůže ,funkce), tak to přerazím zálohou a vrátím se k 10.6 a u té zůstanu a 10.8 prostě nebudu používat. Sice jste přišel o 18 eurobabek ale to snad nikoho nepoloží. Ale tu volbu si uděláte vy sám. Nikdo vám jí nenadekretuje.

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 20 bře 2013 21:48

hm, a pak mám bugfix release k placenýmu softu - 10.7 and higher. A muzu se jit se svou filosofii, hospicema, barvickama etc. klouzat

Anebo Vám zhoří železo a na zamknutý UEFI už slavný XP nepůjdou nainstalovat..
Naposledy upravil(a) lulu dne 20 bře 2013 21:56, celkem upraveno 1 x.

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 20 bře 2013 21:51

To je prave ono - ten stroj to utahne v pohode. Ale nenecha vas, protoze apple rika chceme to takhle. Ceny aplikaci a majoritnich updatu jsou veci vyvojaru, to soudit nebudeme. Svet neni cernobily - vase teorie o tom "zustanu u verze x" nefunguje v realu a nemuze - u her je to jedno. Jakmile apple prida novou funkci v os a neprida ji do starsi verze, a vyvojari ji daji do sve aplikace, tak je vam to jedno, ale pouzit tu aktualizaci budete muset (z bezpecnostnich duvodu, nebo proto, ze opravi nejakou velkou chybu) - napriklad integrace icloudu do app jako jedina moznost synchronizace vs 10.6.
Tak... a budete aktualizovat, nebo ne? Jednoduche.

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 21 bře 2013 00:43

Tak se pokusím vám to ještě jednou vysvětlit. Máte odladěný systém, vyjde nová verze z jakékoholiv důvodu my nevyhovuje, bugy kravská kůže a já nevím co všechno, tak jí přerazím starší zálohou a nepoužívám jí.A pokud jsem se naučil s tou starší verzí nějak žít třeba rok tak proč bych to nevydržel další čtyři. Jenom proto že vyšel nějaký upgrade tak naráz jsem ohrožený, ze dne na den přestane fungovat soft který jsem doteď používal bez problémů. Nebo všichni hackeři a zloději světa se vrhnou na můj počítač a připraví mě o vše co mám, nebo co se stane když nebudu mít to poslední a nejnovější? Podle mě se nestane nic, jenom proboha nebudu mít nějakou aktualizaci a nebudu moci používat nějaké nové služby a nebudu mít nějaké aplikace. No a co? Já si vystačím si s tím co mám a co my doteď sloužilo.Máme doma 1 a 2 iPad já jedničku nezahodím jen proto že tam nejde iOS 6 a budu jí používat tak jak je a až Apple přestane aktualizovat i dvojku tak se z toho taky nezcvoknu a budu jí používat dál protože pár let mi sloužila a ještě bude sloužit dokud neodejte. Nokia N70 ani neví co je to aktualizace a slouží už osm let.A to stejné dělám se vší elektronikou až doslouží fyzicky a ne morálně, tak jí odvezu na šroťák a koupím to co je aktuální a vyberu si to co my vyhovuje po technické a uživatelské stránce bez ohledu na znak na krabici. Žijete snad lepší život s iP 5 nebo IPadem X než druzí díky tomu že máte novinku? Nevím, možná ano ale jistý si tím nejsem. Jo a ještě jsem si vzpomněl,už jste slyšeli něco jako konzumní společnost. Myslím že tak nějak se tý mrše říká. Tak s ní já nekamarádím a do tý party nepatřím a nechci patřit. Ale někde jsem slyšel že se na tý potvoře konzumní dá prý dobře vydělat, ale mám to z druhé ruky a není to ověřené. S pozdravem

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 21 bře 2013 05:18

Tak znova. Neni to cernobile.
Vy tse to snazite resit binarne - ano/ne. To je sice hezke, ale z hlediska uzivatele nemozne. Neexistuji vzdy alternativy pro danou verzi os. Nejste ohrozeny tim updatem, ale tim, co resi. Treba u nejakeho softu, ktery stale pada vyresi ten problem, ale uz chce novejsi verzi - takze budete mit radeji soft, ktery bude stale padat, nebo radeji updatujete system a vyresite padani aplikace?
Nemate pravdu s temi novymi sluzbami - vezmeme jako priklad aplikaci, ktera data uklada na svem serveru. Aby tvurce aplikace usetril nemale naklady na provoz serveru, reseni bezpecnosti serveru a vseobecne peci o nej, integruje to ukladani dat do icloudu. Pominme nyni to, ze icloud funguje tak, jak funguje. Po 2 mesicich ten puvodni server odstavi - co udelate vy na 10.6, ve ktere icloud neni?
Data mate v icloudu, ke kteremu nemate pristup a k datum na puvodnim serveru se nedostanete.

Dalsi vec je to vlastni zabezpeceni. Predpokladejme chvilicku, ze jste koncovy uzivatel, spokojeny se svoji verzi 10.5
Porad pouzivate safari (sice starsi, protoze novejsi nemuzete aktualizovat), nemate nastaveny firewall. Vzhledem k tomu, ze jste koncovy uzivatel, netusite nic o tom, co je useragent a hlavicky prohlizece. Vas prohlizec kazdemu rika ahoj, ja jsem stare safari, ukaz co pro me mas. Nastane situace, ze bude objeven nejaky kriticky bezpecnostni bug (treba moznost odposlechnout heslo) - jen pro ty starsi verze safari. Tzn vy vlezete na stranku, ta se zepta nejsi nahodou stary safari ? Vas prohlizec rekne jsem, ukaz co mas. A server tam pusti ten program na odchytavani hesla a zaroven vam ukaze ty stranky, protoze vi, v cem je chyba a ze ma zarucene, ze bude fungovat. Pocka az se prihlasite a odchyti si heslo. Pak muze prevzit kontrolu nad vasim pocitacem, zapojit ho do botnetu, atd.
A co na to vy?
Nic.
Protoze o tom nebudete ani vedet.
Vemte si zranitelnost pdf treba ... a spousty dalsich moznosti.
Vira v bezpecnost systemu vychazi pouze z nedostatku znalosti/informaci (vseobecne).

Jen poznamka na okraj - nebudu polemizovat s vasimi filosofickymi uvahami (mame na spoustu veci diametralne odlisne nazory), ale dle meho jste soucasti konzumni spolecnosti at chcete, nebo ne - uz treba jenom tim, ze si koupite apple produkt.
No flame

Uživatelský avatar
albertan
Příspěvky: 1857
Registrován: 30 črc 2012 15:08
Bydliště: Calgary, AB, Canada

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od albertan » 21 bře 2013 06:09

First World problems .... :shock:
iPhone 6S 128GB Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Gear S3 Frontier
iPad Pro 10.5 512GB LTE
Apple TV 4 & 3
MB Pro Retina 15 i7 2.7 GHz 16GB 768GB 2012
MB Air 13 i7 1.7 GHz 8GB 512GB 2013
MS Surface Book i7 with Performance Base 16GB 512GB
2x MacMini

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 21 bře 2013 07:06

Ale vůbec ne, jen nevyklubaný kuře ze svý vaječný perspektivy popisuje svět.

Windows XP - instalace z původního media - stačí připojit k internetu a v průměru do 6 minut jsou infikovany.
Ted babo rad!

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 21 bře 2013 08:14

Ale to přece není problem-uzivatel o tom neví a nevidí v tom problem.
Instalace jakéhokoliv distra, které se nesnaží byt chytřejší nez uzivatel - nenapadnutelne.

Mazlik
Příspěvky: 198
Registrován: 31 led 2013 09:30

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od Mazlik » 21 bře 2013 09:56

Pro tlačenku V první větě píšu mám odladěný soft který mi slouží už nějakou dobu.To je klíčová věta. To ostatní z vaší úvahy pak neplatí protože já ty aktualizace už nepotřebuji kvůli stabilitě, a nechci kvůli novým funkcím které by znamenali nové investice. Co se na tom nedá pochopit? Já popisuji svoje řešení a ne nějaké všeobecné. Já ty lidi neznám tak neřeším a nebudu řešit jejich postoj k aktualizacím. A ve firmě taky nepracuji jako IT správce.

Pro Lulu XP už nemám od doby co vyšli 7 jen to byl příklad kdy jako nějaký domácí uživatel můžu používat starý operační systém. Nic víc. Ta vaše ironie je falešná a zbytečná. Stačí porozumět psanému textu a číst pozorně.Teď mám Macbook Pro 2012 a 10.8.3 verzi OSX a budu aktualizovat dokud bude podpora ze strany výrobce. Pak přijde na řadu stop stav a až notebook doslouží fyzicky tak si koupím nový a tak dokola, pokud máte něco novějšího tak jste King a přeji vám to. A na pracovním notebooku mám Win 7.

A co se týče bezpečnosti. Tak si myslím že pokud nesjíždíte porno. warez a nekradete muziku a filmy z pochybných serverů a máte vše legálně tak bych se zase až tak nebál, o to že se vám někdo nabourá do zastaralého počítače z těch miliard lidí co jsou na internetu jsem skoro neviditelnej. Aspoň mě se to zatím nestalo a divil bych se. Socky sítě nepoužívám, kreditkou platím přes App store jinak vše přes zálohovou fakturu nebo v obchodě hezky po staru za hotové, v Číně a na ebay a jim podobných serverech nenakupuji ze zásady a že si projedu naše a světové stránky o Applu, svoje profesní stránky a zpravodajské servery tak to se fakt nebojím o svou bezpečnost. A nepoužívám ani žádné Cloudy (mimo řešení Applu a i ten se dá nepoužívat) jinak vše mám lokálně právě kvůli bezpečnosti. Ale pokud někdo dá vše na Dropbox na Google+ a já nevím kam, krade kde co, se vším se musí pochlubit kámošům a celému světu tak to se asi fakt nestačí divit. Moje řešení možná leze do peněz a je méně pohodlné ale zase se mi báječně spí. Jiný ušetří ale zas se musí strachovat o svoje data.Každý má svou volbu.Já pocházím s chudých poměrů a vypracoval jsem se svojí pílí a když už si něco opravdu chci koupit tak po opravdu pečlivé úvaze. Dodávám že nejde o peníze, těch mám už dost, ale o životní postoj ke konzumu.Než abych si každý rok kupoval novinky to radši dám ty penízky na charitu tam poslouží lépe.Víte dnes je doba že ihned je pozdě a zítra, za týden, za rok, no vy jste se snad pomát tak dlouho čekat nebudu. A toho se účastním co nejméně.Je to fakt tak nepochopitelný a nevyklubaný postoj?

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od tlacenka » 21 bře 2013 10:23

blalhopreji Vam k tomu, ze jste objevil genialni programatory a nebo genialni aplikace.
co se tyka te bezpecnosti, je to vas nazor, bohuzel praxe hovori jinak - netreba lezt na vami popsane stranky, ale to je z principu jedno.
mate svoje reseni, lulu ma svoje reseni, ja mam svoje reseni - kazdy dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi.
lulu vyjadril sve znechuceni nad tim, jak se to vede (coz vam neprijde, protoze jste u apple nebyl, kdyz bylo drive to, co bylo, tudiz nemuzete objektivne posoudit) - proto bude asi nejlepsi, kdyz se zaridime podle vasi rady a budeme jen cist a psat.
radeji v jinych vlaknech, kde to alespon k necemu bude. Pokud mate pocit, ze penize charite pomuzou, dejte jim je.
Pokud ty penize rozdate primo lidem, kteri je potrebuji, udelate dle meho daleko lepe.
Pokud je chcete rozdat, rozdejte je - je to vas boj.
.

SobikSaabik
Příspěvky: 205
Registrován: 03 zář 2012 12:52

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od SobikSaabik » 21 bře 2013 15:44

Mazlik píše:A jde také o finance když do něčeho nacpu desetitisíce a pak mi někdo řekne sorry mi je chceme znova(ty desetitisíce)protože jsme vydali nový verze.
Koupil jsem si poslední PowerMac G5, je to Quad 2,5 GHz, 64bit se 4 GB RAM, 256 megovou GeForce 6600 za opravdu nekřesťasnský peníze a pak blik, přecházíme na Intel a za 2 roky byl PowerMac odepsanej, protože už 90% věcí bylo Intel only, stejně jako další Mac OS ( 10.5 ).
A jak píše Tlačenka, stroj to bezproblému utáhne, ale proč to vyvýjet pro starší systémy ( v případě s G5, pro úplně jinou platformu! )

A pane Mazlík, vy třeba ten stroj můžete používat jak dlouho chcete, protože Vám stačí, ale existují i uživatelé, kteří stále potřebují mít nový HW kvůli tomu aby byli kompatibilní se zbytkem světa.

Uživatelský avatar
lulu
Příspěvky: 2606
Registrován: 31 črc 2012 10:44

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od lulu » 21 bře 2013 16:09

2:SOBIKSAABIK
nadherna sbirka v podpisu!

takhle si predstavuji idealni OS X UI :)
IMG_0866.jpg

SobikSaabik
Příspěvky: 205
Registrován: 03 zář 2012 12:52

Re: Quo vadis Apple?

Příspěvek od SobikSaabik » 21 bře 2013 16:23

Jo, já si to taky tak představuju...kéž by! Proto mám všude emulátory :D Na MacBooku, PSP a iPodu Touch :D

Btw. ještě ani zdaleka nemám celou sbírku nafocenou ;-)

Odpovědět