Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Vše, co se týká, monitorů, externích disků, tiskáren, sítí a veškerého příslušenství pro Apple produkty.

Moderátoři: Alisczech, MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 09 črc 2015 01:28

Zdravím.

Chtěl bych si pořídit bezdrátová sluchátka. Teď používám UE 400vi a hrají pro mně dostatečně, ač bych někdy ocenil větší hlasitost, aby mi vypálili díru do hlavy. Problém mám ale s kabelem, už mně to ..... a tak bych rád bezdrát.

Co jsem se tak koukal, tak připadají v úvahu:

Plantronics Backbeat GO 2
JayBird - BlueBuds X
Powerbeats 2 Wireless


Máte někdo zkušenosti? Ke každým jsem četl jak dobré, tak špatné recenze, že nemají basy, že zní divně a podobně. Co je pro mně důležité, aby drželi v uších a abych neposlouchal přenos tření a bouchání z kabelu.

Zatím používám sluchátka sporadicky, ale když už máme Apple Music, tak...:-) Poslouchám spíše na procházce, v lese, kde není moc okolitého hluku, někdy ve městě, kde už hluk je, ale i ta UE celkem izolují (mám na nich jiné gelové nástavce). Hudebně je to prostě mix, od POP po elektroniku.

Teoreticky bych mohl jít i do otrevřených sluchátek, ale ty jsou již dost neskladná. Pokud ale je rozdíl v zážitku proti špuntům znatelný, tak bych to mohl zkusit. Tam mám volbu asi jedinou:

Plantronics Backbeat PRO


Diky za doporučení :-)

Uživatelský avatar
Hajnejch
Příspěvky: 2576
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hajnejch » 09 črc 2015 18:17

Být vámi tak moc nedám na rady na fóru, protože každý vnímá muziku trošku jinak a taky záleží v jaké kvalitě jí máte. Osobně bych zašel do nějaké specializované prodejny v Praze (myslím že jste z Pepíkova) a tam si vybral podle toho jak to vy budete vnímat. Ideálně si vemte iZařízení s muzikou na které si to otestujete.

Zajděte třeba sem https://www.audigo.cz/Stranky/Kontakt

Jen tak mimochodem. Překvapuje mě že chodíte do přírody.

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 09 črc 2015 18:25

Jsem myslel, že jsme si už potykali, pokud ne, nenapravíme to? :-)

Samozřejmě, zvuk je subjektivní, ale chtěl jsem se odpíchnout nějakým směrem, každopádně díky za odkaz, koukal jsem, mají tam některé modely, co jsem viděl jinde, ale zase nemají ty, co jsem tady postoval.

Jo a proč bych nemohl do přírody? :-)

Uživatelský avatar
Hajnejch
Příspěvky: 2576
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hajnejch » 09 črc 2015 18:43

To tykání beru. Takže Ahoj. A k tématu. Já loni na podzim řešil taky sluchátka. Zvolil jsem stejný postup jako ty. Vytipoval jsem si ty co se mi líbili, jak cenou tak vzhledem a recenzemi na ně, pak jsem přišel do prodejny kde je měli a výsledek byl ten že mi prodavač předvedl ty moje favority a pak doporučil úplně jiné, které jsem si nakonec koupil. Někdy je ta virtuální realita k ničemu. Když to shrnu, tak jsem na internetu strávil hledáním a čtením všeho možného čtrnáct večerů a pak na prodejně jsem měl za hodinu nakoupeno. Jen bych je asi nešel kupovat mezi rohlíky a drogerii v superhyper krámech

No a s tou přírodou je to fajn že vandruješ po lesích. Jen mám na základě příspěvků a názorů tady na fóru zkreslenou představu. A zařazuji si lidi do jiných příhrádek než bych měl. To jen tak na okraj

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 10 črc 2015 01:13

Takže ahoj :-)

Máš pravdu, nejde na to spolehnout, co kdo kde napsal. Sluchátka jsem kupoval již několik krát a vždy to byl problém, ale zatím jsem nikdy nepostupoval takto profesionálně, že bych je i zkoušel. Asi si počkám, až u Apple spustí možnost zkoušelní sluchátek a pak se kouknu do Drážďan, nebo si je prostě objednám a uvidí se. Plantronics i Powerbeats (ač popravdě, k nim mám odpor, protože Beats beru jako značku módní) si můžu půjčit z Alzy, tam problém není, pouze JayBird není kde půjčit. No a možná zkusím i nějaké to studio, jen si říkám, že sice jsem náročný, tak jestli až tak moc, abych někde otravoval :-) Problém je, že za celý život, co si pamatuju, jsem míval problém spíše mechanický, než zvukový, prostě mi v uších nic nedrželo a toto asi neověřím jinak, než pouzíváním v reálu, protože v klidu je še vždy jinak. Nejspokojenější jsem byl se sluchátky, co jsem si půjčil na vojně od parťáka, něco od Sony, sportovní tenký skládací hlavový most, pecky byli pootočeny o 90 stupňů, myslím. Majitel mi je prodat nechtěl a dnes se taková snad ani nedělají. Ono je to taky už 20 let a technologie jsou jinde, jistě i zvuk jsem tehdy vnímal jinak a sice jsem už myslím používal kvalitní "digitální" Walkman Sony, který uměl vynechávat mezery, opakovat sklatby, nebylo ani nutné otáčet kazetu, protože byla dvojitá hlava a páska se uměla točit opačným směrem, tak přeci jenom kazeta a dnešní MP3 je něco jiné :-)


Co se týče přírody, tak zase aby to nevypadalo tak, že chodím na čundry, to ne, na to jsem opravdu líný, ani nepamatuju, kdy jsem naposled spal někde pod stanem, to bude, hmm, to už bude tak 8 let na nějaké firemní pařbě na Mácháči :-)

smejasek
Příspěvky: 87
Registrován: 25 čer 2014 08:48

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od smejasek » 12 črc 2015 09:13

zvuk je hodně subjektivní já nemám ani maličko hudební sluch a stačí mi handsfree plantronic legend na občasnou písničku :D

Tomas1334cz
Příspěvky: 379
Registrován: 22 pro 2013 17:40

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Tomas1334cz » 13 črc 2015 07:14

Co se hudebního podání sluchátek týče, tak souhlasím s ostatními. Je to strašlivě subjektivní. Na druhou stranu z vlastní zkušenosti musím nadhodit, zda-li opravdu chcete bezdrát. Také jsem jednu chvíli chtěl bezdrátová sluchátka, ale nakonec jsem skončil u drátových a to z prostěho důvodu. Bezdráty musí mít v sobě baterie, což znamená, že jsou poměrně těžká. Mně osobně i celkem padaly z hlavy při rychlejším pohybu nebo předklonu. Pro mě to bylo prostě nezvyk a i mě z toho pobolívával krk.

Rozhodně doporučuji třeba jestli někdo z rodiny nemá nebo tak, půjčit na pár dní a ozkoušet.

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 13 črc 2015 09:03

Ano, to je jasné, že hudebně je to individuální, ale sluchátka můžou být "tak šaptná", že jsou prostě "mimo". Ale mně jde právé o ten zbytek, přesně jak jste psal, třeba ten problém hmotnosti. Opravdu řeším bezdrát, protože drát mám a jsem spokojen, ale vadí mi právě dráty a tak to řeším.

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 13 lis 2015 10:36

Tak jenom doplním. Na BT jsem se vykašlal, hledal jsem a hledal a vše nanic. Zusil jsem si něco od Bose, zvuk nic moc, BT se někdy seklo, při změně hlasitosti to chrčelo, párování problém. 21století asi ještě u sluchátek nenastalo.

Nakonec jsem pořídil RHA T20i a paráda, ale to už je na jiné vlákno, nejsou bezdrátová :-) Díky.

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 28 led 2016 23:47

Dovolil bych si oživit vlákno. Potřebuji sluchátka s mikrofonem, bezdrátová. Využití primárně na hovory, občas poslech hudby či filmu. Cena do 2.000 Kč

Prošel jsem si aktuální nabídku a nejvíce se mi poměr cena/výkon, s ohledem na záměr využití, zdají nejvhodnější Logitech Wireless Headset H600

Jenže, tato sluchátka používají pro komunikaci USB nano přijímač. Když pominu že mi budou zabírat jeden USB port, tak mám obavy jak se budou chovat v režimu offline. Jedny bezdrátové sluchátka od Logitech, fungující s přijímačem jsem už měl a problém byl v tom, že i když byly vypnuté, tak pokud byl zapojený v USB portu přijímač, tak si počítač myslel že jsou sluchátka aktivní a nepouštěl mi signál do reproduktorů. Což bylo k zbláznění, musel jsem po každém použití ten přijímač odpojit. Pravda, bylo to na ještě na Snow Leopard, se starším modelem sluchátek, ale mám obavy abych nedopadl stejně i u těch nových. Máte s tím někdo zkušenosti? Není lepší zvolit nějaká sluchátka s Bluetooth?

Co se týká BT sluchátek, tak mě zaujaly Creative Sound Blaster EVO Wireless ale v recenzích jsem četl že to BT spojení není v tomto případě úplně ideální. Jinak kvalita zvuku údajně výborná na tuhle kategorii.

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od rony » 29 led 2016 00:32

Logitech Wireless Headset H600 alebo ich pribuznu v podobnom vzhlade som mal na testoch a musim povedat, ze ten moj model dost vrzgal = klasika, nelicuju plasty, len zacvaknute atd.

Nech sa paci precitaj si: http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... mikrofonom

Osobne by som si ich nekupil.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 29 led 2016 08:10

Aha, díky za zkušenost. No, zajímavé, ten link odkazuje zrovna na Logitech sluchátka s Bluetooth, už jsem si myslel že to snad ani nedělali :) Ale vypadá to že dělali a už zase nedělají... Vůbec, když se podívám na stránky Logitech, tak to vypadá jako kdyby žádná bezdrátová sluchátka (snad kromě herních) už nedělali...

No nevím, zatím to asi vypadá na ty Creative Sound Blaster... nebo by měl někdo nějaký ověřený tip? Kromě nějakých obskurních značek jsem viděl několik modelů od Philips a HP, ale obojí jsou zrovna značky ke kterým nechovám příliš důvěru, i když jak asi jak na co, u sluchátek nemám zkušenost.

appletom
Příspěvky: 128
Registrován: 23 zář 2012 22:04

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od appletom » 29 led 2016 09:26

Na hudbu mám Sennheisery, na telefonování jsem si nedávno koupil za 1399 (dají se koupit i levněji) BT sluchátka Panasonic RP-BTD5E-K, jsou super, až na to, že se po 5 minutách vypnou, takže pak přijímám hovor po třetím zazvonění, až je zapnu. http://www.panasonic.com/cz/consumer/sl ... d5e-k.html
 AppleWatch Series 4 Gold Aluminium Case
 iPhone X 256 GB Space Gray
 MacBook 12" Retina (2015)
 MacBook Pro 15" (Retina, Late 2013)
 iPad Air 128 GB Cellular Black
 Apple TV4 64 GB
 iPod Classic 160 GB (7th generation)

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od rony » 29 led 2016 09:31

BT sluchatok je dost, len si si vybral vyrobcov, ktori zrovna nie :-)

pozri si filter bt sluchatok na Alza.cz
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 29 led 2016 09:51

Ale jo, tam právě hledám primárně :-) ale zatím jsem jednoznačně nevybral, což se mi stává málokdy.
Koukám ale také hodně na zkušenosti uživatelů (mimochodem, tady si ty od Logitech stojí právě velmi dobře) a některé věci mě odrazují i u sluchátek, nad kterými bych třeba i uvažoval...

Na co vlastně koukám:

- spolupráce s mac os
- konektivita (BT vs. Rádio)
- výdrž baterie
- spolehlivost a snadnost párování, automatické připojení (u jedněch sluchátek jsem se dočetl že je třeba je pokaždé spárovat!)
- kvalita přenosu (rušení)
- kvalita odrušení ruchu z okolního prostředí
- kvalita zvuku
- kvalita provedení (netlačí, nerozpadají se mechanicky apod.)
- design

Co neřeším

- mobilita (patrně s nimi nikdy nikam nebudu cestovat)
- spolupráce s windows (to opravdu nevyužiju :-) )
- rychlost nabíjení

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 29 led 2016 12:37

appletom píše:Panasonic RP-BTD5E-K, jsou super, až na to, že se po 5 minutách vypnou, takže pak přijímám hovor po třetím zazvonění, až je zapnu.
Díky, z toho by mě asi trefilo :D

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od rony » 29 led 2016 12:59

Potom ti dam tipy, co som si ja vyselektoval, pre pripadny nakup v buducnosti (premyslam casto hodne dopredu)

nie tuto farbu ale tmavu verziu
https://www.alza.sk/bang-olufsen-beopla ... 424611.htm

toto je moj favorit:
https://www.alza.sk/bose-quietcomfort-2 ... 215920.htm

niektori tvrdia, ze tieto su fantasticke
https://www.alza.sk/sony-mdr-zx770bnb-c ... 424767.htm

u mna primarny bod vyberu je excelentne odrusenie okolia ale mam obavy, ze odrusuju zvuky ako hluk vnutri lietadla ale ja chcem odrusit hovor ludi, hluk od nich, proste keby som sedel v cakarni s ludmi co sa rozpravaju, aby som ich nepocul.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 29 led 2016 13:07

Jo, tak v této cenové kategorii bych patrně neměl problém si vybrat, ale tolik peněz za sluchátka nedám, zase tak často je nevyužiji. Ale tipy zajímavé.
proste keby som sedel v cakarni s ludmi co sa rozpravaju, aby som ich nepocul
dobré :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 01 úno 2016 23:31

Tak jsem koupil ta sluchátka Creative Sound Blaster. První dojem velmi slušný, především mě potěšilo bleskové první spárování v aple duchu – zapnout, kliknout a je to :-)

Co mě vyloženě nadchlo, je přepínání mezi sluchátky a reproduktory na kabelu. Zapnu sluchátka, zvuk jde do nich, vypnu je, zvuk se vrátí zpátky do repráků. Přesně tohle moje staré Logitech neuměly a právě tohle mi nejvíc vadilo.

Mám za sebou jeden Skype hovor a protistrana nebyla z kvality nijak unešena, tak zatím nevím jestli to bylo horším připojením na druhé straně, nebo mikrofonem na sluchátkách, zjistím později.

matko882
Příspěvky: 208
Registrován: 30 srp 2012 06:48
Bydliště: Malacky
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od matko882 » 02 úno 2016 07:16

V cene okolo 3000kc/100€ sú najlepšie Bluetooth slúchadla MEElectronics Matrix2. Samozrejme, že nemusia každému sadnúť ale kvalitou zvuku (presnosť tónov atd) lepšie v tej cene nezoženiete. Samozrejme vždy je lepší kábel.
iPhone 6S 128GB, Space Gray, iOS 9.0.2 / iPad Mini 3 16GB, Wifi, Gold, iOS 9.0.2 / Apple TV3 / MacBook Pro 13-inch, Early 2015, i5 2,7 GHz, 8GB, 256GB SSD, OS X 10.11

Uživatelský avatar
Hyrogen
Příspěvky: 243
Registrován: 14 srp 2012 01:05

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Hyrogen » 02 úno 2016 17:09

Vida, tyto jsem si ani pořádně neprohlížel, pravda, taky už jsou mimo vytyčenou cenu. Mimochodem, ty Creative Sound Blaster jsem koupil v akci za 1.400 Kč, běžně se měly prodávat kolem 4.000 Kč.
Samozrejme vždy je lepší kábel.
No, to jsem ve finále zjistil taky, že až po připojení na kabel a zapnutí SBX Profile, se zvuk posune někam úplně jinam. To se pak člověku ani nechce používat sluchátka bezdrátově :-)

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1607
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od SharkeeCZ » 02 úno 2016 17:10

Používat u sluchátek hodnocení nejlepší si nedovolí ani specialisté z HiFi magazínů.
iPhone14Pro/MBA 2021/iPad Air 2020/iPAD2018/MBA early2014/aTV4/ AirPodsGen3

Maty
Příspěvky: 8
Registrován: 05 črc 2016 11:34

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Maty » 19 črc 2016 12:45

Ahoj, taky se sháním po bt sluchátkách.. co byste mi doporučili?

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 19 črc 2016 12:52

Nic, ale můžeš otestovat novinku http://www.beoplay.com/products/beoplayh5 :) Mají to na iStyle.

Riki
Příspěvky: 9
Registrován: 23 kvě 2016 14:29

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Riki » 20 črc 2016 11:12

Ahoj, nepíšeš vůbec cenové rozmezí, takže se dá těžko radit. Já za sebe můžu doporučit sluchátka lamax blaze b-1. Nejdřív jsem od nich pořídil bt reproduktor a protože jsem s ním byl spokojený, tak jsem při koupi sluchátek šáhl po stejné značce a opět to nebyl krok vedle. Sluchátka jsou vzhledově moc pěkná, jsou odolná a velmi dobře hrají. Škoda, že k ním nedávají nějaký lepší obal, to je snad jediná drobnost, co mi vadí. Jinak skvěle odhlučňují a náušníky jsou pohodlný.

Sephirot
Příspěvky: 242
Registrován: 07 bře 2015 23:04

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Sephirot » 20 črc 2016 16:32

Mám naprosto stejnou zkušenost, jako kolega nade mnou. Nejprve sem si koupil od Lamaxu ST-1 reproduktor a před cca. 14 dny sem si k němu pořídil B-1 sluchátka. Na svoji cenu hrají skvěle, odhlučnění dobré, příjemné a netlačí, výdrž velmi dobrá, párování snadné a spolehlivé, dosah po bytě přes jednu příčku max, pak jsou znát už výpadky.

Uživatelský avatar
iMe1980
Příspěvky: 1149
Registrován: 28 črc 2012 17:51
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od iMe1980 » 20 črc 2016 18:42

Vyzkoušel jsem mnoho BT sluchátek. V ceně od 3tkc cca do 5,5tkc. Sportovní sluchátka. A musím povědět, ze použitelné sportovní sluchátka se za me jeste nevyrobily, pro me potřeby a spokojenost.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naposledy upravil(a) iMe1980 dne 20 črc 2016 21:17, celkem upraveno 1 x.
Jablecnysvet.cz je Apple WeBlog, který přináší
recenze, informace a zamyšlení o produktech a životě
společnosti Apple. My originální obsah tvoříme.


http://jablecnysvet.cz

Uživatelský avatar
ceskymac_cz
Příspěvky: 156
Registrován: 07 úno 2015 09:56
Bydliště: Teplice

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od ceskymac_cz » 20 črc 2016 20:17

Zkuste JayBird Freedom (letosni verzi, vychazeji z X2). Dostupnost v EU snad uz do mesice. A pokud hledate neco s noise cancellation technologii mrknete na Bose QuietComfort 35.

Uživatelský avatar
albertan
Příspěvky: 1857
Registrován: 30 črc 2012 15:08
Bydliště: Calgary, AB, Canada

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od albertan » 20 črc 2016 20:31

iPhone 6S 128GB Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Gear S3 Frontier
iPad Pro 10.5 512GB LTE
Apple TV 4 & 3
MB Pro Retina 15 i7 2.7 GHz 16GB 768GB 2012
MB Air 13 i7 1.7 GHz 8GB 512GB 2013
MS Surface Book i7 with Performance Base 16GB 512GB
2x MacMini

Uživatelský avatar
iMe1980
Příspěvky: 1149
Registrován: 28 črc 2012 17:51
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od iMe1980 » 20 črc 2016 21:18

Díky pánové, mrknu.
Jablecnysvet.cz je Apple WeBlog, který přináší
recenze, informace a zamyšlení o produktech a životě
společnosti Apple. My originální obsah tvoříme.


http://jablecnysvet.cz

Maty
Příspěvky: 8
Registrován: 05 črc 2016 11:34

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Maty » 25 črc 2016 11:28

Díky za doporučení, nejspíš zkusím ty lamax, vypadaj pěkně a cena se mi zdá fajn.

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 29 črc 2016 01:47

swenak píše:Nic, ale můžeš otestovat novinku http://www.beoplay.com/products/beoplayh5 :) Mají to na iStyle.
Včera jsem je byl koupit, ať to otestuju. Zatím je mám chvilku, ale zvuk je zatím horší, než RHA T20i, ale není špatný a samozřejmě, chvilku potrvá rozehrání. Nehrají ale špatně. Co je problém, tak nedrží v uších. S tímto bojuju obecně, ale zatím, mimo ty RHA, které jsou boží a můžu s nima i spát a zůstanou na místě, jsou tyto nejhorší. Další problém vnímám v kabelu. Je jistě super, že je pevný a snad vydrží, ale dost přenáší zvuky do sluchátek při tření a bouchání. To snad ale bude lepší, až si kabel zkrátím, aby se moc netřel o nic. Další minus je, že baterii ukazuje po 20% krocích. Jakmile se dostanu na 20%, nemůžu regulovat hlasitost, mám buď off, nebo jednu docela tichou úroveň (šetří energii). Docku na nabíjení jsem se bál, ale teď jsem to dával po tmě nabíjet a magneticky si to sedlo a nemusel jsem nic moc řešit. Magnety taky slouží k tomu, že pokud se magneticky připojí sluchátka, vypnou se. Signál se drží i při cca 8m vzdálenosti s překážkami, což je pozitivní. Neseká se, neztrácí.

To je zatím vše.

EIDT: Tak magnetický spoj je opravdu praktická věc, přijdu k pokladně, sundám si sluchátka, přiblížím, spojí se, vypnou se, přehrávání hudby se zastaví. Super. Dal jsem jiné vložky, co mám z minulosti a drží lépe, ale prostě pořád v uších pocit nejistoty při kazdém pohybu a často potřeba kontrolovat, jeslti drží :-( Ta tkanička mezi sluchátky je vážně blbost, toto bych od firmy, která je hlavně na audio, nečekal. Dále, po spárování a puštění prvního songu se objeví 2-3x lupnutí, pak už je to OK.

EDIT2: Tady pak recenze, která odpovídá +- tomu, co jsem zjistil i já. http://gadgetmac.com/reviews/bang-olufs ... nes-review . A ještě přidám, že po prvním připojení a puštění aplikace z Appstoru se sluchátka aktualizovala, což trvalo tak cca 10minut a nepříjemné je, že aplikace musí být v popředí, jinak se update vypne. Např. WeMo zásuvky se aktualizují bez problémů s app na pozadí.

EDIT3: Takže další zkušenosti. Výdrž nic moc - po cca 4h poslechu na cca 55-65% max. hlasitosti se sluchátka dostanou na 20% úrovně baterie a hlasitost klesne asi na 40%. Dále, ač jsem si myslel opak, z času na čas komunikace vypadává, asi za to může i iPhone, dost často to bylo po tom, co jsem ho uspal, ale jednou stačilo, abych se předklonil a mezi iPhone a sluchátka se dostal celý můj trup a začalo to sekat. Dále, ač jsem se bál, tak nakonec v s Comply vložkami v uších docela drží a ani rychlejší chůze nevadí, ale myslím, že při běhu už by padali ven. Mikrofonní efekt se žel projevuje, ač pokud je dostatečná hlasitost, tak to moc nevnímá, ae v tichých pasážích je to nepříjemné. Další nepříjemnost s tkaničkou je, že se neustále posouvá na pravou stranu. Dle všeho je to díky ovladači, který při pobybu tlačí kabel. Výsledkem je, že při otočení hlavy doleva se tkanička natáhne a tahá sluchátko. Toto se týká provozu s tkaničkou za krkem. Před krkem by to asi nedělalo, problém ale je, že pak tkanička naráží do děla a oděvu a mikrofonní efekt je silnější. Šlo by ji zkrátit těmi držáky, co jsou v balení, ale tím se zase napne. Kvalita zvuku je i nadála obstojná, ač ne taková, jako RHA, míň dynamiky je znát. Celkově tedy konstatuji, že to dobrá sluchátka a je super, že nemusím mít iPhone připojen kabelem, ale vše ostatní je omezující a znepříjeňující samotný poslech. Takže já je používat nebudu a počkám na ty Jaybird, nebo na něco dalšího, protože pokud Apple opravdu uvede iPhone bez 3,5mm jacku, tak to asi bude znamenat větší rozmach BT sluchátek.
Naposledy upravil(a) swenak dne 29 črc 2016 19:59, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1419
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od SteveJSF » 29 črc 2016 12:06

Vypadá to skvěle. Na kolik tě to přišlo?

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od swenak » 29 črc 2016 12:39

Kupoval jsem to v iStyle, viz: http://www.istyle.eu/cz/beoplay-h5.html .

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1419
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: Bluetooth sluchátka - zkušenosti, doporučení

Příspěvek od SteveJSF » 29 črc 2016 13:06

Aha, díky. Tak pak dej vědět zhruba jak dlouho se s tím dá poslouchat nebo vůbec existovat.

Designově se mi to z obrázků líbí. Taky jsem hledal něco bezdrátového, ale pak jsem zašel do Audigo a zkoušel a zkoušel, až jsem ztratil chuť na kompromisy a koupil sluchátka s drátem.

Odpovědět