Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, RadimSvidrnoch, emkei, MichalM.Mac, Streeter, Renik, zmiy, dandas

Odpovědět
Romana
Příspěvky: 14
Registrován: 28 zář 2015 10:23

Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od Romana » 26 lis 2016 14:06

Ahoj, potřebovala bych prosim poradit:)
1)Mam tablet, kde mam v Pages např. 5 dokumentu. Jeden z dokumentu bych potřebovala mít i v mobilu. (Abych dokument proste mohla upravovat a změna se me vždy ukázala v každém zařízení.)
V nastavení iCloud jsem zapla iCloud Drive a v nastanevení Pages-použít iCloud. Odeslala jsem kopii dokumentu, dala jsem Přidat na iCloud Drive. Jenže me se do iCloud Drive ulozili (zálohovali) vsechny dokumenty, což nechci.
Jde to nejak udelat, aby jsem tam měla jen ten jeden dokument?
Zkoušela jsem to několikrát, nekdy se me tam ukáže jen jeden dokument ten, který jsem tam odeslala, ale v zápětí se tam ukazuje celá složka Pages. Nekdy se to tam ukáže vse hned.

2)Mam problem s importem kontaktu ze sim do mobilu. Cca 1/3 kontaktu se mi ukazuje jen jako číslo bez jména. (Predtim jsem měla klasicky mobil-takze nějaká synchronizace mail apod nejde.)

Dik moc za rady:)

mike-biker
Příspěvky: 396
Registrován: 09 lis 2014 12:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od mike-biker » 26 lis 2016 18:54

Bod 1 nevím, používám Office od Microsoftu, kde toto funguje bez problémů přes One Drive.

Bod 2 - doporučuji pokud je kontaktů moc, pak nahrát do mobilu a poté přes nějaký synchronizační program transfer do OS X či iPhone.
Jinak radím - zapomeň na kontakty na SIM, tento způsob se používal v minulém století, kdy telefony neměly vnitřní úložiště a posledních pár zarputilých jedinců to ještě ze setrvačnosti používá.
V iPhone budeš mít s kontakty na SIM jen a jen problémy.
iPhone 13 Pro 256GB Graphite.
iPhone 13 Mini 128GB as reserve.

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1383
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od Mironet » 26 lis 2016 19:08

1) U Pages se přes iCloud vždy synchronizuje celá složka Pages. Pokud mermomocí chcete mít v mobilu pouze jeden dokument, je třeba dokumenty ukládat jinam než do defaultní složky Pages (což si nejsem jist, zda na iPadu jde; snad manuálně v aplikaci iCloud Drive vždy přemístit jinam).

Resp. ještě upřesním, synchronizují se nejprve vždy pouze náhledy všech dokumentů ve složce Pages a teprve po otevření jednoho se daný dokument stáhne a otevře. Takže technicky vzato, pokud v mobilu všechny nechcete, tak je tam ani takto nemáte.

Romana
Příspěvky: 14
Registrován: 28 zář 2015 10:23

Re: Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od Romana » 04 pro 2016 21:20

Dobre kdyz se teda smířím s tím, že na iCloud Drive budu mít vsechny dokumety, tak mi to nejde:(

V tabletu vytvořím nový dokument v Pages-někdy se do iCloud Drive ukáže samo nekdy ne. Ikdyz se to na Drive ukáže, tak v mob v iCloud Drive nic není.
Když dam v tabletu přesunout do iCloud Drive taky v mob opět nic není. Asi po pul dni se mi to ukázalo a stejně to neslo, napsalo mi to "nelze z nějakého důvodu otevřít. Chcete-li tento soubor otevřít, obnovte jeho předchozí verzi." Je tam možnost Zrušit nebo Procházet vsechny verze-kdyz to dam nic se neděje, načítá se to dlouho a nic.

Kdyz dam odeslat kopii, mam to v Pages na tabletu 2x. A v mob se to nekdy ukáže nekdy ne. Kdyz jo a neco tam pripisi tak me to pak píše ze mam 2verze jednoho dokumentu.

Kdyz si Pages otevru kdyz nemam zaplou Wi-Fi, tak tam ty dokumenty vetsinou nemam. To nejde? Musím byt vždy "on-line"? Ja myslela, že se to na iCloud Drive zaktualizuje po připojení na Wi-Fi. (Nekdy třeba na tom potřebuji pracovat a nemam Wi-Fi. Je mi jasné, ze se me to neaktulizuje na Drive, kdyz nemam zaplou Wi-Fi, ale čekala bych ze pak jo.)

co dělám špatně? (Zkoušela jsem to různě aji se mně něco smazalo-naštěstí jsem si to uložila, ale co dělat aby se mi to nesmazalo příště, když to nebudu mít jinde uložené?

Doufám, ze jde pochopit co me to děla nebo spis nedělá... omlouvám se, nevim jak to lip popsat:)
Prosím o nějaký jednoduchý návod, jak to mam správně udelat aby to fungovalo. (Na netu jsem nic nenašla) Moc dík!:)

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1383
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od Mironet » 05 pro 2016 17:38

Z Vašeho popisu se dost těžko dá určit, kde přesně je problém, resp. co je problém a co je běžné chování. Zkusím odpovědět v několika bodech nejlíp, jak to půjde.

Obecně, pokud blbne synchronizace iCloudu v jakékoli jeho službě, je prvním pravidlem odhlásit se zcela z iCloudu a opět se přihlásit. To by mohlo některé problémy vyřešit.

Defaultním místem, kam Pages na iPadu ukládáají dokumenty je složka Pages, která JE přímo na iCloudu a nemůže být jinde. Není tedy třeba dokumenty nikam přesouvat. Pokud tedy uložíte dokument v Pages na iPadu, musí se objevit v Pages na iPhonu. Aplikaci iCloud Drive ignorujte. Předpokládám, že Pages na všech zařízeních mají v nastavení povoleno používat iCloud.

Pokud najedete do Předvolby –> Pages, můžete si zvolit, zda chcete stahovat pouze dokumenty na vyžádání, tzn. dokument se stáhne až po jeho otevření, anebo se mají stahovat automaticky všechny dokumenty.

Pokud vím, tak ke stahování a aktualizacím dokumentů na pozadí nedochází a vše se aktualizuje dle nastavení buď při otevření konkrétního dokumentu, anebo vše při otevření Pages. Apple má obecně ve svých aplikacích filozofii, že jsme všichni neustále online. Stejné je to např. u Photos - změny provedené ve fotkách se stáhnou do zařízení až při novém otevření, nikoli na pozadí. Pokud tedy víte, že budete delší dobu mimo internet, musíte si požadované dokumenty otevřít a tím si stáhnout aktuální verzi. Když na nich pracujete, ukládají se změny pouze do místního zařízení a po připojení k internetu se změny nahrajou na iCloud.

Zkuste napsat, zda něco z toho pomohlo, příp. konkrétně, co máte za problém a uvidíme, jestli se s tím dá dělat něco dalšího.

Romana
Příspěvky: 14
Registrován: 28 zář 2015 10:23

Re: Radu prosím-iCloud Drive Pages, kontakty ze sim

Příspěvek od Romana » 14 pro 2016 15:34

Z iCloudu jsem se zatím neodhlásila, nevim kdyz se odhlasim jestli se me nemůžou smazat fotky nebo neco jiného. (Tak si chci fotky stáhnout, ale nějak mě to pres iTunes v PC nejde.) Jak si fotky stahnu, odhlášení zkusím.

Ano, mam v nastavení povoleno používat iCloud. Uz jsem pochopila, ze nic nemusím přesouvat, dekuji za upřesnění.

Stahování na vyžádání mam zapnuté. To znamená, ze se mi do druhého zařízení neulozi vse,ze? (To jste psal minule, pochopila jsem to správně, ne?:) )

To je mi jasné, ze pokud nebudu mít přístup k netu, ze si dokument musím stáhnout:) Fotky do fotostreamu druhého zařízení se mi stahují bez problému.

Moc dekuji za pomoc
-----------------
Jak píšete, že pokud neco uložím v tabletu mělo by se mi to ukázat v mobilu, tak se tak neděje (jeste jsem nezkusila to odhlášení z iCloudu).
Myslím (kdyz nebudu řešit iCloud) ted jen zobrazování a pracovani s dokumentem v jednom zařízení (je jedno jestli v tabletu nebo mob, nejde to v obojím)
Dříve kdyz jsem neměla zaple iCloud Drive, nedělalo to.
-vytvorim dokument v tabletu (nebo i v mob) a nemam zaplou Wi-Fi a pak pages otevru znovu, dokument tam je. Pri zaple Wi-Fi a dalším otevřením Pages, tam dokument již neni.
nebo
-vytvorim dokument v tabletu (nebo i v mob) a mam zaplou Wi-Fi a pak pages otevru znovu, dokument tam je. Pri vynute Wi-Fi a dalším otevřením Pages, tam dokument již neni.

Včera jsem tam dokumenty měla dnes uz zas ne:(

Odpovědět