router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod casey » 29 čer 2017 18:49

Jo, tak takový upload by se mi teda móc líbil... :-)
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 3039
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 236 x


Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 18:54

casey píše:Jo, tak takový upload by se mi teda móc líbil... :-)

A vždyť víš jak to mám, optika mi vede přes pozemek tak ten gigabit mám grátis a jsem zaměstnanec TM tak to mám jako s tou optikou no ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2906
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 281 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 29 čer 2017 19:08

Je to kapánek smutné, na okraji městečka, 9km od centra severomoravské metropole, a taková "rychlost". A to donedávna, když ještě nebylo LTE bez FUP, tak upload po pevném připojení byl a je stále cca 150-200kbps. Jj, Amerika řídí joystickem pohyb vozítka po Marsu a tady tohle. 😃
Od ústředny jsem prý 2,5km, k rod. domkům se ještě dlouho nikomu nevyplatí tahat optiku, holt tady je na tom panelák líp. Ale jen v tomhle. :)
Ty limity jsou mi jasné, ale jsem takový renesanční člověk, zájmů mnoho a nové technologie mám rád. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod casey » 29 čer 2017 19:14

O optice si můžu nechat zdát. Příští rok se u nás bude rozkopávat ulice kvůli elektrice, tak jsem se snažil lobbovat, aby tam tam rovnou dali optiku, když už to bude rozkopané... Ale to je jako mluvit do zdi :-(

No a jako dlouholetý zákazník O2 si můžu zuřivě uploadovat dvoumegabitem... :-)
Uživatelský avatar
casey
 
Příspěvky: 3039
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Poděkoval: 2 x
Poděkovali mu: 236 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 29 čer 2017 22:39

Jirka_S píše: Od ústředny jsem prý 2,5km, k rod. domkům se ještě dlouho nikomu nevyplatí tahat optiku, holt tady je na tom panelák líp.

Já žiji v rodinném domě, přes pozemek mi vede páteřní optika, dal jsem k tomu svolení za "určitých" podmínek, to jen na okraj.
A vedení optiky k RD ? 2/3 ISP to již pochopilo, optiku tahají, je to větší investice ale návratnost je jistá. Spokojený odběratel = rychlé připojení + stabilní + rozumný peníz.
Třeba švagr, vesnička v srdci Českého ráje, jede 100/100 Mbps za 450 Kč měsíčně, router Synology.
Zase chápu že jsou místa kde stále vládnou Československé spoje a přesto vlak nejede :-(
Se mi hrozně líbí ta magická věta, jste daleko od ústředny, přeloženo, vaše kabely pamatují 60tá léta, Pepču Zímu v rozhlase po drátě.
vDSL na této infrastrukturní historii nejede, ADSL má pingy jako noty na buben ... a nynější telekomunistický O2 provozovatel si za tohle účtuje nekřesťanské paušály.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2906
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 281 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 30 čer 2017 05:38

100/100, upload 30-40, gigové připojení, byť jsem svým založením optimista, tady se obávám, že o takových hodnotách si mohu nechat jeste hooodně dlouho jen a jen zdát. 😃
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 02 črc 2017 08:07

Na statickou IP čekám, měla by být každým dnem.
Nicméně zjistil jsem, že ten dvojitý WAN u routeru Synology RT2600 AC nefunguje až ta košer. V tom hlavním mám zapojen rychlejší internet z LTE routeru a do LAN1 mám zapojen ADSL jako rezervu, tedy volba Zálohování. Nicméně internet se na ten záložní přepne jen když je ten LTE bez proudu, odpojím káblík apod. Když se třeba přestane hlásit SIMka a je třeba ji vytáhnout a vložit, nebo když teď v tom přechodném období před pevnou IP s tím O2 trochu blbne a LTE mi den nešel, tak to prostě musím v tom Synology přepnout ručně. Asi bych tento dotaz měl směrovat na Tchaj-wan, dle mého laického pohledu by to mělo nějak samo pingovat či jak to nazvat a když by to zjistilo, že net nejde, tak rychle switchnout. Ne že bych tím nějak trpěl, mám to doma a ne v nějaké velké firmě, ten pevný internet je pomalý a jen co mi skončí za rok závazek, tak jej zruším. Ale když už, tak by to mělo IMHO fungovat. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 02 črc 2017 09:46

Jen pro upřesnění, LTE modem je jaký stroj ?
Jestli je to "router se simkou" a Synology je k němu připojený ethernet kabelem do WANu tak pokud zařízení "poběží" tak to bude těžké protože monitoring "výpadku" primárního připojení nemá Synologogy řešené "ping watchdogem" a ani nevím jestli se dá stáhnout v rámci nějaké aplikace ze storu či alternativního repozitáře.
Stálo by za to jim napsat jelikož na všechny připomínky reagují rychle.
OT : Tak jako mě upravili omezení na 100 Mbps WAN portu jako maxima jelikož nepředpokládali na WANu Gbps rychlost ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2906
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 281 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 02 črc 2017 10:03

TP Link Archer MR200.
Napsal jsem jim na support, tak uvidím. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 01 led 2018 18:37

S potěšením mohu konstatovat, že s novou aktualizací firmwaru routeru Synology RT2600 (SRM 1.1.6-6931 Update 1) funguje ten Smart WAN konečně tak, jak má, viz můj příspěvek 02 črc 2017 09:07. Zkoušeli to tehdy i z podpory z Německa vzdáleným připojením, nepodařilo se, já to pak vzdal, teď se jim to podařilo opravit, aniž by teda něco přiznali, no to už je fuk. :)
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 dub 2018 11:16

Včera jsem náhodou zjistil, že v prohlížeči neotevřu seznam.cz či google.cz. Ale třeba google.pl už jo. Zkoušel jsem Safari i Firefox. Bude to něco v nastavení routru (Synology RT2600ac), marně ale hledám co. Když se připojím přímo na zdroj internetu (LTE od O2), tak není problém. Když použiji VPN, tak taky v poho. Je to stejné pro připojení ethernetem i wifi, stejné pro všechna zařízení, tedy Mac i iPhone či iPad. V nastavení routru jsem poslední měsíce nic neměnil. Firmware mám poslední aktuální, číslo teď nevím, jsem mimo. Nemáte někdo tucha?
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod rony » 06 dub 2018 11:22

pozri si v tom zariadeni ake DNS servery tam mas uvedene. Potom ci si nahodou neexperimentoval s roznymi proxyservrami a podobnymi vecami, ktore su viacmenej zbytocne na domace vyuzivanie.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Macbook Air i7  iPhone 1 / 4 / 5S /6S plus  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Uživatelský avatar
rony
 
Příspěvky: 2658
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Poděkoval: 220 x
Poděkovali mu: 248 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Honza.Mac » 06 dub 2018 11:32

@Jirka_S : Mě vše funguje, takže chyba nebude v routeru, resp firmwaru, pokud tam neprovozujete nějaký anonymizér či vlastní proxy ...
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2906
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 80 x
Poděkovali mu: 281 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 dub 2018 11:41

Já tam ale fakt nic neměnil bezmála rok, jsem z toho janek. No ještě na to kouknu, případně obnovím nastavení ze zálohy.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod rony » 06 dub 2018 13:53

a uz si pozrel ake DNSka tam v pocitaci mas nastavene? Vies, toto moze byt skutocna pricina podla priznakov ako popisujes. Kludne napis, ci vies/nevies kde to hladat... Tip: normalne by si tam mal mat DNS tvojho internetprovidera alebo DNS tvojho routera. Ale ak tam mas DNS z toho NAS alebo nebodaj nejaku uplne cudziu DNS, to by mohlo byt problem. Pripadne ak mas viacero zariadeni, tak aj v nich pozri DNS adresy a podla toho posudis, ak su rozdielne alebo rovnake, ci je to zdroj problemov.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Macbook Air i7  iPhone 1 / 4 / 5S /6S plus  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Uživatelský avatar
rony
 
Příspěvky: 2658
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Poděkoval: 220 x
Poděkovali mu: 248 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod Jirka_S » 06 dub 2018 16:47

No, některé věci mají tendenci se řešit samy. Přijdu domů, otevřu Safari na mobilu, zadám seznam.cz a hle, ono to jede. Stejně jako google.cz. Ještě ráno byla situace opačná. To je asi úkol pro šamana nebo zaříkávače. 😀 Teď jsem sednul k Macu a taky vše ok. Tož uvidíme dále. Vidím to na panáka. 😊

DNS server v počítači vím, kde se nastavuje, ale když ono se mně to projevovalo stejně i na mobilních zařízeních připojených přes wifi, ne jen na Macu.
Uživatelský avatar
Jirka_S
 
Příspěvky: 817
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Poděkoval: 75 x
Poděkovali mu: 40 x

Re: router Synology pomoc s nastavením - zaplatím

Příspěvekod rony » 06 dub 2018 20:00

vsak o to slo ak blba dns tak vsade kde bola dana dns rovnaka
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Macbook Air i7  iPhone 1 / 4 / 5S /6S plus  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Uživatelský avatar
rony
 
Příspěvky: 2658
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Poděkoval: 220 x
Poděkovali mu: 248 x

Předchozí

Zpět na Co se jinam nehodí

cron