Yosemite blbne při kopírování souborů

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Unreed, yonah, AdamVyborny

Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod Krtek » 17 srp 2017 15:40

Už delší dobou se potýkám s následujícím problémem.... Teda vlastně od přechodu ze zlatý 10.6ky na tenhle novej hnusnej paskvil:

Chci si uložit na svuj NAS nějaký souboy. Je jedno jestli filmy nebo videa. A v 90% nejde hodit ve finderu ikony z místního disku do adresáře na NASu. Vyskytne se chyba že "Operaci nelze dokončit protože položka XY je používána". Nemusim zmiňovat že soubory ke kopírování nikde otevřené nejsou. Prostě mam fotky na disku a na NAS je cpu po jedný na 20 pokusů :-( Zkoušel jsem na obou místech v zobrazení zrušit náhledy i počítání velikostí ale nic nepomáhá :-( Na jinym počítači v síti (ty maji ale rozumný OS 10.4 - 10.6 nebo Wokna XP a 7) se to neděje takže NASem a domácí sítí to nebude. Díky za rady co s tim.
Přílohy
Snímek obrazovky 2017-08-17 v 16.37.16.jpg
MacPro 4.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Grape, G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 233
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x


Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod ra3662 » 17 srp 2017 16:28

Přístup na nas přes afp nebo smb?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2753
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod skyppy2000 » 17 srp 2017 16:39

Je to chyba OS X dela nam to parkrat denne taky pri kopirovani velkeho poctu souboru na podnikovy nas. Nevim proc to Apple jeste neopravil.
Existuje reseni, ktere opravdu funguje, ale je to velmi velmi bolestne reseni. :)

Pouzivam sdileni SAMBA z QNAP a pokud se pokusite kopirovat vice souboru do QNAP, pak se pokazde nezdari...
Resenim je vytvorit si slozku v umisteni, kde jsou vsechny vase mistni soubory. Pote presunte vsechny soubory, ktere chcete na NAS presunout do vytvorene slozky na mistnim ulozisti.
Nasledne slozku presunte do sdilene slozky na NAS.

Neni to uplne idealni reseni, ale funguje to... ;) Jo halt nikdo neni dokonaly, ani Apple ne... :D
Pokud pouzivate AFP, tak tam to bude asi jine.
Naposledy upravil skyppy2000 dne 17 srp 2017 16:40, celkově upraveno 1
skyppy2000
 
Příspěvky: 362
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 30 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod Krtek » 17 srp 2017 16:40

To vědět... prostě je na síti NAS na kterej se proklikam (mam odkazy v dokumentech) a vidim ho jako sdílenej disk na všech kompech. Ale páč tam lezou i PCčka tak asi SMB ? Je to ten pojmenovaný dataserver.
MacPro 4.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Grape, G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 233
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod Krtek » 17 srp 2017 16:44

skippy2000: a to je nová chyba ? 10.4, 10.5 ani 10.6 s tim problémy nemaj. Další verze jsem přeskočil a přišel jsem až k Yosemmitu jak slepej k houslím :-(
Dík za návod, to to příště radši hodim přímo na sdílenýho eMacka a budu to na NAS cpát z něj.
MacPro 4.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Grape, G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 233
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod skyppy2000 » 17 srp 2017 16:51

krtek Delal to hlavne Yosemite. Do Mavericka nas vubec nenapadlo, ze by se tohle mohlo dit. Osobne mne nejvice vyhovoval OS X 10.6 10.7 a 10.8. Ty dalsi jsou no... ehmm.. pro deti :D
skyppy2000
 
Příspěvky: 362
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain
Poděkoval: 30 x
Poděkovali mu: 25 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod Honza.Mac » 17 srp 2017 18:27

Já používám pro kopírování souborů nad 4GB sftp protokol v FTP klientovi, sambu jsem zavrhl co všechny NASka přešli na 4 verzi samby.
Honza.Mac
iPhone 6s 128 GB SG (N71mAP)
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red
Uživatelský avatar
Honza.Mac
 
Příspěvky: 2505
Registrován: 11 kvě 2015 22:12
Poděkoval: 71 x
Poděkovali mu: 243 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod ra3662 » 17 srp 2017 19:17

a co použít nějaký SW který synchronizuje složky?
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2753
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod Krtek » 17 srp 2017 20:01

To asi ne, tom bych musel mít celou adresářovou struktůru 2x - na NASu a v pracovnim MACku, nehledě na to že by se tim asi i umazávaly soubory z NASu pokud bych je smazal na Mackovi. Tohle mně vytáčí už dlouho ale dneska to vygradovalo páč před dovolenou jsem probral, roztřídil a potřeboval nacpat na NAS fotky za poslední půlrok.
Ono tejně po tom jak Apple zmrvil Fotky místo iPhota budu se fotkama zabejvat radši na starších kompech místo tohohle moderního paskvilu.
MacPro 4.1 s prokletym Yosemitem, iMac G3 Grape, G3 Blue Dalmation, G4 17", G4 20", PowerMac G3 B&W, G4 AGP, G4 Cube, G4 QS, G4 MDD + párek Sonnetů.
Uživatelský avatar
Krtek
 
Příspěvky: 233
Registrován: 20 zář 2012 10:56
Bydliště: Příbram
Poděkoval: 29 x
Poděkovali mu: 8 x

Re: Yosemite blbne při kopírování souborů

Příspěvekod ra3662 » 17 srp 2017 20:46

Proč mít strukturu 2x? Existuje možnost po překopírování smazat. Dokonce i směr kopírování, jako z A na B, nebo A=B, atd..
Byl to jen návrh. Vždy záleží na uživateli co si zvolí. Já požívám rsync přes kalendář a mám o zálohy postaráno automaticky.
Uživatelský avatar
ra3662
 
Příspěvky: 2753
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava
Poděkoval: 26 x
Poděkovali mu: 198 x


Zpět na MacOS X