Připojení Mac Mini M1 k monitoru přes DP
Moderátoři: Alisczech, emkei, MichalM.Mac, Streeter, Renik, zmiy, dandas
Připojení Mac Mini M1 k monitoru přes DP
Zdravím, existuje možnost, jak připojit Mac Mini M1 k monitoru přes DP (display port)? Na monitoru jsou velké DP, Mac Mini DP podle všeho podporuje, ale je to přes USB-C/TB3. Takže nějaká redukce? Nenašla jsem, poradíte prosím? Děkuji.
Re: Připojení Mac Mini M1 k monitoru přes DP
[bludy]
Naposledy upravil(a) rony dne 13 úno 2024 09:33, celkem upraveno 1 x.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
Mac Mini iPhone 13pro iPad Pro Pencil TV WATCH AirPods Homepod
Děkuju, nevím jak jsem hledala, ale teď se mi to povedlo. Může to být třeba tenhle? https://www.alza.cz/axagon-rvc-dpc-prev ... 70.htm?o=2
Totiž, mám teď připojení Mac Mini přes HDMI a PC přes DP, Mac jde jen na 100 Hz, PC na 144 Hz, Mac má divné barvy na HDR (hrozně přepálenou červenou a třeba lidé ve filmech vypadají, jako kdyby usnuli na pláži při opalování...), PC je má normální. Pomůže s tímhle připojení přes DP?
Totiž, mám teď připojení Mac Mini přes HDMI a PC přes DP, Mac jde jen na 100 Hz, PC na 144 Hz, Mac má divné barvy na HDR (hrozně přepálenou červenou a třeba lidé ve filmech vypadají, jako kdyby usnuli na pláži při opalování...), PC je má normální. Pomůže s tímhle připojení přes DP?
[bludy]
Děkuji. Proč je ale ten, co jsem vybrala, špatný? Mě to přijde podle popisu stejné, akorát je o něco dražší.
Jinak Apple TV 4k a 65" 4k telku máme, ale pro mě je většinou pohodlnější počítač.
edit: jinak jsem se v diskuzi dočetla, že ten vámi doporučovaný Vention za 299 czk je také jednosměrný. Vadí to moc, když chci dát USB-C do Macu Mini a do monitoru DP? V monitoru USB-C nemám a zrovna tak Mac Mini nemá DP, takže to ani obráceně připojit nemohu.
Jinak Apple TV 4k a 65" 4k telku máme, ale pro mě je většinou pohodlnější počítač.
edit: jinak jsem se v diskuzi dočetla, že ten vámi doporučovaný Vention za 299 czk je také jednosměrný. Vadí to moc, když chci dát USB-C do Macu Mini a do monitoru DP? V monitoru USB-C nemám a zrovna tak Mac Mini nemá DP, takže to ani obráceně připojit nemohu.
[bludy]
Dvacet lidí ti tam napíše, že jim to funguje, tak jak tazatelka zamýšlí a ty tady paní cpeš do hlavy bludy, že funguje opačným směrem.
Samozřejmě, že to bude fungovat, klidně ho kupte.
Samozřejmě, že to bude fungovat, klidně ho kupte.
Díky. Jinak právě značka Axagon mi je sympatičtější než Vention, proto jsem si vybrala takhle. Dám vědět, jestli to bude fungovat podle mých představ
Hrozné barvy na macOS s HDR je obecný problém. Řeší se to všude na forech. Doporučuji HDR vypnout, sám to tak používám. Žádná redukce na to nemá vliv.
MacBook Air 13.6" M2 8/10 512GB 24GB RAM + Keychron M3 Mini 4K/MacMouseFix + Samsung U28R550
iPhone 14 Pro Max 128GB + Garmin Epix Pro 51mm Sapphire
iPad 2021 64GB
HomePod Mini AirPodsPro
iPhone 14 Pro Max 128GB + Garmin Epix Pro 51mm Sapphire
iPad 2021 64GB
HomePod Mini AirPodsPro
-
Já používám na Mac Mini M2 (a to bude stejné jako M1)
https://www.alza.cz/axagon-rvc-dpc-prev ... 08070.htm
jede 4K@60Hz.
Druhý monitor mám přes HDMI a ten jede také 4K@60Hz.
Vyzkoušel jsem několik variant kabelů a převodníků a tohle chodí podle očekávání.
jede 4K@60Hz.
Vyzkoušel jsem několik variant kabelů a převodníků a tohle chodí podle očekávání.
Děkuju, to je super. Předpokládám, že jednoduché (pokud vůbec) řešení neexistuje. Ale v tom případě proč je v macOS podporované HDR, když to vypadá tak hrozně...
Děkuji, přesně tenhle kabel jsem si vybrala a bylo mi řečeno, že ten fungovat nebude. Ale už je na cestě, zítra dorazí. Jinak mě HDMI funguje ve 3440x1440 100 Hz.jemnostpan píše: ↑19 úno 2024 15:46Já používám na Mac Mini M2 (a to bude stejné jako M1)
jede 4K@60Hz.
Tak ten kabel funguje bezvadně a zpracování je taky dost na úrovni, takže 3440x1440 při 144 Hz je v pohodě. A dokonce jsou i lepší barvy v HDR než při použití HDMI, není to tak přepálené a dá se na to líp koukat (i když teda ve Windows je HDR pořád takové přirozenější). Takže spokojenost
Mimochodem nabízí mi to variabilní frekvenci 48-144 Hz, má to k něčemu smysl? Nebo je lepší nechat stabilně 144 Hz? Úspora energie mě nezajímá, stejně by byla zanedbatelná. Díky.
Mimochodem nabízí mi to variabilní frekvenci 48-144 Hz, má to k něčemu smysl? Nebo je lepší nechat stabilně 144 Hz? Úspora energie mě nezajímá, stejně by byla zanedbatelná. Díky.