Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, Renik, MichalM.Mac, Streeter, emkei, RadimSvidrnoch

Odpovědět
janp
Příspěvky: 3
Registrován: 20 úno 2017 13:33

Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od janp » 20 úno 2017 13:35

Dobrý den, věděl by někdo jak přejít zpět. Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS.
Děkuji

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od ra3662 » 20 úno 2017 13:52

No asi na OSX, ale to je jedno.
Bylo by asi vhodné uvést jaký to je HW, model, rok nebo alespoň něco podle čeho poznáme co je to za stroj.

shotik
Příspěvky: 298
Registrován: 13 úno 2014 10:52
Bydliště: Praha

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od shotik » 20 úno 2017 14:46

CMD+R na startu a hurá na novou instalaci ne ?:)
iPhone X
iPad Mini 5
Apple Watch 4 Nike+ 44mm
Macbook Pro Retina 13 2017
Apple TV 4
Synology NAS

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1424
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od SteveJSF » 20 úno 2017 20:52

Ten název vlákna mě zaujal. :-))))

QW7
Příspěvky: 109
Registrován: 28 led 2017 19:46

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od QW7 » 20 úno 2017 21:13

Počítačová gramotnost tazatele je velmi úsměvná... už jen z titulku příspěvku :lol:
přemýšlím, zda to je velmi špatný troll, nebo je to myšleno vážně :roll:
/// Je to OS-X / macOS
XPS 15 7700HQ, 16GB RAM, 512GB SSD, 1050
AMD 1700X, 16GB DC RAM, 2xKC400 512GB, GTX1070 ACX, 850 Pro 512GB
AMD 1600, 16GB RAM, KC400 512GB, RX580
Custom NAS - 4x WD Red 4TB
Asus ZF3; iPad Pro 9.7" 32GB
MacBook Pro 2011

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od ra3662 » 20 úno 2017 22:27

Vždyť má jeden příspěvek, dejme mu šanci, možná překvapí. :lol: :lol: :lol:

janp
Příspěvky: 3
Registrován: 20 úno 2017 13:33

Re: Mám iMAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na macOS

Příspěvek od janp » 21 úno 2017 08:50

Dobrý den,
ano nemám opravdu žádné zkušenosti. Na stůl se mi dostal 5 let starý iMac 21.5, řekl jsem si, že to zkusím. Je zhruba této konfigurace All In One PC - 1920x1080 LED IPS, Intel Quad Core i5 2.8GHz Broadwell, RAM 8GB, Intel Iris Pro Graphics 6200, HDD 1TB 5400 - teď jsou tam WIN 7 a potřeboval bych to nějak přeinstalovat na správně řečeno macOS. :-)
Pokud pomůžete, budu rád, pokud ne děkuji, ale zbytečně se nezatěžujte negativními řečmi. :-)
Ještě jednou moc děkuji.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od ra3662 » 21 úno 2017 12:02

Řeči k tomu patří, tady jsi na fóru ne v placeném servisu. Služby zde poskytnuté éjsou zdarma a tudíž i s nějakým tím balíčkem navíc.
Podle popisu asi toto: Apple iMac "Core i5" 2.8 27-Inch (Mid-2010)
V základu nainstalovan 10.6.x a tudíž CMD+R nepřipadá v úvahu.
Instalační DVD asi taky není?
Doporučuji sehnat instalační DVD s 10.6.x na e-bay nebo zde. (Zde je to bohužel s kecama) Poté povýšit systém na současný, nebo sehnat opět instalační USB (nebo obraz disku) s požadovanou verzí systému.
Asi ještě uvést odkud jsi, případný majitel DVD se podle toho může rozhodnout.
No a nějaké ty kecy, popsal jsem to doufám slušně, pokud jsem tě urazil tak předem pardon. Život musíš brát s úsměvem, jinak hrozí že ti jebne cévka a budeš tahat nohu. :lol: :lol: :lol:

shotik
Příspěvky: 298
Registrován: 13 úno 2014 10:52
Bydliště: Praha

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od shotik » 21 úno 2017 12:16

já se obávám že má novější kus a to 21.5" late 2015 s iris pro + broadwell kde CMD+R je bez problému


takže vypnout. zapnout a hned po startu stisknout CMD + R a dostaneš se do recovery kde už tě to provede novou instalaci. Nutnost je internet wifi nebo kabel
iPhone X
iPad Mini 5
Apple Watch 4 Nike+ 44mm
Macbook Pro Retina 13 2017
Apple TV 4
Synology NAS

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od ra3662 » 21 úno 2017 12:38

shotik píše:já se obávám že má novější kus a to 21.5" late 2015 s iris pro + broadwell kde CMD+R je bez problému takže vypnout. zapnout a hned po startu stisknout CMD + R a dostaneš se do recovery kde už tě to provede novou instalaci. Nutnost je internet wifi nebo kabel
Je to možné, vycházel jsem z asi 5 let starý kus. Nenapadlo mne se mrknou podrobněji, věřím v dobré víře pisateli.

janp
Příspěvky: 3
Registrován: 20 úno 2017 13:33

Re: Mam MAC s WIN a potřebuji se vrátit zpět na iOS

Příspěvek od janp » 21 úno 2017 13:59

Nebojte, neurazím a neurážím se. Znám ty řeči kolem. :-) Proto ti :-).
Moc děkuji, zkusím CMD + R a uvidím, když tak se ozvu.

Odpovědět