Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, Renik, MichalM.Mac, Streeter, emkei, RadimSvidrnoch

Odpovědět
Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 30 čer 2018 17:37

Zdravím,
potřeboval bych poradit jakým způsobem mohu rozšířit wifi síť v rodinném domku. Používám router této značky Apple Airport Time Capsule 802.11ac 3TB a na tento router bych potřeboval napojit nějakou základnu na rozšíření sítě.
Kdo ví jak na to?
Děkuji za odpověď

MichalJ
Příspěvky: 834
Registrován: 31 črc 2012 14:16

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od MichalJ » 30 čer 2018 19:30

Zkustre si někde sehnat jeden nebo dva Airport Express.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3454
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od ra3662 » 30 čer 2018 19:38

Nemá už "Airport" ukončenou podporu ze strany Apple?
Uvažoval bych spíš nový router a Airport přidat k němu.

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 2799
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od rony » 30 čer 2018 20:17

mesh routre?
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Macbook Air i7  iPhone 1 / 4 / 5S /6S plus  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods

Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 30 čer 2018 20:23

ra3662 píše:Nemá už "Airport" ukončenou podporu ze strany Apple?
Uvažoval bych spíš nový router a Airport přidat k němu.

to nevim, porad se ale prodava, akorat kdyz jsem chtel koupit nejaky vysilac do zasuvky tak uz je neprodavaj.
Kdybych vymenil router, tak co pak s tim 3Tb diskem da se pouzit na ukladani?
Naposledy upravil(a) Zdenda93 dne 30 čer 2018 20:27, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3454
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od ra3662 » 30 čer 2018 20:26


Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 30 čer 2018 20:30

ra3662 píše:Tak třeba tady:
https://support.apple.com/cs-cz/ht202056
diky za snahu ale jsem pouze uzivatel:-D a kdyz jsem si cetl tento odkaz tak tam neni jmenovite co si mam koupit aby to fungovalo:-D

MichalJ
Příspěvky: 834
Registrován: 31 črc 2012 14:16

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od MichalJ » 30 čer 2018 20:41

ra3662 píše:Nemá už "Airport" ukončenou podporu ze strany Apple?
Uvažoval bych spíš nový router a Airport přidat k němu.
Ano, nový už se neprodává, nicméně dokud funguje je škoda se ho zbavovat. Nějaký použitý Airport express půjde sehnat celkem levně a zapojení je pak hodně jednoduché.

Nicméně kdybych to chtěl řešit z gruntu použil bych Unify od Ubiquity - USG a na každé patro jedno AP, mezi patry kabel.

Mesh sítě vypadají fajn, ale pro mně je nepřekonatelná překážka že je to často spojené s nutností s ovládáním přes cloud, to je pro mně nepřijatelné.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3454
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od ra3662 » 30 čer 2018 20:48

Zdenda93 píše:
ra3662 píše:Tak třeba tady:
https://support.apple.com/cs-cz/ht202056
diky za snahu ale jsem pouze uzivatel:-D a kdyz jsem si cetl tento odkaz tak tam neni jmenovite co si mam koupit aby to fungovalo:-D
To bohužel nebudou psát nikde. I jiní si chtějí něco zarobit. :lol: :lol:

Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 30 čer 2018 20:52

MichalJ píše:
ra3662 píše:Nemá už "Airport" ukončenou podporu ze strany Apple?
Uvažoval bych spíš nový router a Airport přidat k němu.
Ano, nový už se neprodává, nicméně dokud funguje je škoda se ho zbavovat. Nějaký použitý Airport express půjde sehnat celkem levně a zapojení je pak hodně jednoduché.

Nicméně kdybych to chtěl řešit z gruntu použil bych Unify od Ubiquity - USG a na každé patro jedno AP, mezi patry kabel.

Mesh sítě vypadají fajn, ale pro mně je nepřekonatelná překážka že je to často spojené s nutností s ovládáním přes cloud, to je pro mně nepřijatelné.
Airport express se prodava https://istyle.cz/wi-fi-zakladna-airport-express.html , da se pouzit?

Kabel mezi patry jiz neni mozny, musi se to resit pres wifi a nechce se mne vyhodit 10 tacu z okna, tak se pokousim nejak to s Vami vyresit:-D

MichalJ
Příspěvky: 834
Registrován: 31 črc 2012 14:16

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od MichalJ » 30 čer 2018 22:05

Ano, dá se použít. Dáte ho někam kam ještě dosauje signál z Airport Extreme a pak v aplikaci vyberete že chcete rozšířit současnou sí't. On pak bude posílat signál dál. Je tam ale několik ale:
- tím "přeposláním" se sníží rychlost, tj. to co bude připojené přes ten Express bude připojené nižší rychlostí
- má pomalejší wifi než Extreme (nemá AC).

Něčeho podobného pravděpodobně dosáhnete i s nějakým jiným wifi repeaterem (https://www.czc.cz/repeater-opakovac/pr ... qqijggj6kf), ale tam bude konfigurace složitější.


Uživatelský avatar
Jirka_S
Příspěvky: 882
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: Ostrava

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Jirka_S » 01 črc 2018 06:58

Taky jsem před víc jak rokem řešil něco podobného, tahat ethernet v RD bylo problematické, pročež jsem pořídil Devolo Powerline - mám jich v domě několik, jednu i s dvoupásmovou WiFi na konci, funguje bezvadně, až jsem z toho překvapený. Je-li na stejné fázi, pak je rychlost přes giga, na jiných fázích to ukazuje kolem 350 - 400 Mbit/s. Naprosto dostačující rychlosti pro mé domácí použití, za celou dobu ani jeden výpadek.

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 949
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Mironet » 01 črc 2018 10:10

U nás v bytě to samé. Vrtat jsem nechtěl, Wi-Fi prodlužovat kvůli zanesenosti kanálů z okolí taky nebylo nejlepší řešení. Teď to vedu přes elektřinu a zcela bez problémů.

Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 02 črc 2018 15:04

to by bylo za super prachy ale Capsule nema WPS takze asi se to neda naparovat s Capsuli
Naposledy upravil(a) Zdenda93 dne 02 črc 2018 15:12, celkem upraveno 1 x.

Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 02 črc 2018 15:11

Tak jsem si objednal z Alzy Aiport Express 2 ks, tak snad to bude fungovat, jeste to naparovat s AirPort Time Capsule 3TB a budu spokojen:-D

To bude orisek:-D

Zdenda93
Příspěvky: 7
Registrován: 30 čer 2018 17:27

Re: Jak rozšířit stavajíci wifi síť

Příspěvek od Zdenda93 » 10 črc 2018 17:19

Zdravim,
tak se mne to podarilo zapojit. Kdyz jsem chtel zapojit Capsuli s Expresem bezdratove tak v 1 fazi se to hlasilo ze vse jede ale cca po kazdych 30 sekundach Capsule restartovala a byla bez pripojeni internetu. Nakonec jsem dole v pokoji to zapojil na LAN a vse jede a signal se pokryl i na zahradu kam jsem to potreboval :D
Akorat mne neni jasny proc se porad restartovala Capsule ;)

Dekuji Vsem za projevenou snahu o pomoc

Odpovědět