Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, dandas, RadimSvidrnoch, MichalM.Mac, emkei, Streeter, Renik

Odpovědět
urazeny pedal
Příspěvky: 7
Registrován: 21 úno 2017 17:22

Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od urazeny pedal » 19 bře 2020 20:06

Zdravím. Jak na Mac OS zajistím naformátováni SD karty zpět na plnou kapacitu, když jsem tam předtím přes terminál na ní nahrál boot image pro LibreElec? Karta Má 8gb a ted jí mam jen jako 500mg a zaboha se neumim vrátit.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3949
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od ra3662 » 19 bře 2020 21:17

Naformátovat znova?

urazeny pedal
Příspěvky: 7
Registrován: 21 úno 2017 17:22

Re: Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od urazeny pedal » 19 bře 2020 22:35

Naformatuje se vždy jen ta malá část.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3949
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od ra3662 » 20 bře 2020 06:44

A smazat nejdříve tu velkou nejde?

urazeny pedal
Příspěvky: 7
Registrován: 21 úno 2017 17:22

Re: Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od urazeny pedal » 20 bře 2020 08:55

VYŘEŠENO KRKOLOMNĚ:Musel jsem kartu smazat ve foťáku...Jinak nešlo.

lipon
Příspěvky: 1391
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: Neviditelný oddíl na SD Card a jeho znovupřipojení

Příspěvek od lipon » 20 bře 2020 09:22

až by to někdo někdy hledal:
v Disk Utility je potřeba v nabídce View mít zvoleno Show all devices, pak jsou vidět v seznamu všechna fyzická zařízení, i ta, která nemají vytvořené Volume (svazek), tam pak jde přeformátovat celá jednotka a ne jen existující volume

Odpovědět