Nejde mi změnit font

Používáte Mac, iPad či iPhone pro kancelářskou práci? Potřebujete pomoct? Zde je to pravé místo

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, lukas5, Carlooser, ondrejsotek

Odpovědět
Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 07:33

Ahoj, jsem trochu zoufalá, mám Microsoft office na Macu, ca půl roku vše v pohodě, poslední týden se mi děje, že píšu (píšu hodně) a když si něco zkopíruju z jiného dokumentu/webové stránky, rozhodí se mu formátování celého dokumentu, a to tak, že to nejde změnit. Z Calibri 11p. se mi to přehodí na Helveticu, něco občas i na TNR 12 p. a ať klikám jak klikám, nevrátí se mi to na Calibri 11. Zkoušela jsem možnost Paste Special, nic, jsem trochu zoufalá, děkuju moc všem za rady!

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3405
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od ra3662 » 05 pro 2017 08:54

Dle mého se zkopíruje něco co nejde převést do daného písma.
Takto z hlavy doporučuji zkopírovaný text který nejde změnit vložit do Texteditu a převést na prostý texrt a poté vložit do MSW.
To by mělo tyto problémy odstranit.
Jen tak na okraj pokud použiji paste special a dám tam unformatted text tak je to to samé, to opravdu nefunguje?

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 09:00

Bohužel je to to samé, nejhorší je, že se mi změní třeba všechny uvozovky v textu na Helveticu... Takže kopírovat na dvakrát? Děkuju!

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 09:04

Tak jsem to zkusila přes TextEdit, pořád to nefunguje, zase když to chci přehodit na Calibri, tak mi to spadne do Helveticy. Pak i kdybych si otevřela nový dokument, tak se mi to furt bude takhle divně měnit. Upgradeovala jsem před nedávnem na High Sierra, je možný, že to je tím?

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3405
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od ra3662 » 05 pro 2017 09:20

První postup přes text edit by byl kopírovat na dvakrát.
Poprvé do text editu a pak z text editu do MSW.
To byl ale pouze pokus. Jak jsem psal.
Uplně na stejno vyjde použít v MSW paste special a dám tam unformatted text.
Musí to být zrovna ten uvedený font Calibri? Nejde si nastavit jiný?

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 10:12

Asi budu muset změnit font no, už to dělalo i to, že když jsem napsala např. ó nebo ď, tak mi to automaticky skočilo na Helveticu... Takže si musím zvykat na jiný font než na Calibri...

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3405
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od ra3662 » 05 pro 2017 10:14

A nebude to tím že Calibri není po aktualizaci systému "česky"?

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 10:54

Asi je to možný... Dá se to nějak jednoduše opravit?

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1424
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Nejde mi změnit font

Příspěvek od SteveJSF » 05 pro 2017 11:44

Taky občas zápasím s podobnými změnami a ani to nemusí být na Macu. Což si otevřít prázdný wordový dokument, ten kopírovaný text vložit nejdřív do něj, tam tomu přiklepnout ten správný formát, pak ho označit a teprve kopírovat do cílového dokumentu? Jen prozatímní řešení, ale kdyby fungovalo...

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 11:47

Bohužel, nefunguje...

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3405
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od ra3662 » 05 pro 2017 11:59

Tak na to půjdeme od lesa.
Pokud mám prázdný dokument a zvolené písmo Calibri, můžů psát česky?
Pokud ano tak bude potřeba najít ktarý znak to dělá.
Pokud ne ta seřženeme český font.

Pokud najdu písmo Calibri a kliknu na něk 2x zobrazí se mi sada znaků, ta je s češtinou nebo bez?

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1424
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od SteveJSF » 05 pro 2017 12:00

Tak to chápu tu zoufalost. Někdy mám pocit, že mi to přidělá víc práce než užitku a občas radši něco dopíšu ručně, než abych s tím několikanásobně delší dobu zápasil. Jasně, ne vždycky to jde.

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 12:07

Můžu psát česky, nechytá mi to některé ty znaky jako ě, ó, ď, ť, po nich mi to změní i části dokumentu (ne celý dokument) na Helveticu. Když dvakrát na písmo kliknu, tak se mi nezobrazí nic...

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3405
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od ra3662 » 05 pro 2017 12:14

No nejsem si jist správností provedení dvojkliku na písmo. Upřesním.
Najdu soubor s písmem Calibri, asi někde v systému podle verze MSO.
Pak dvakrát kliknu a uvím buď český nebo český zmršený text.

Kateff
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2017 10:02

Re: Nejde mi změnit font

Příspěvek od Kateff » 05 pro 2017 12:49

Tak už vyřešeno, děkuju moc za pomoc, ale jsem kráva a vypla jsem automatické aktualizace wordu, takže když jsem pak aktualizovala OS, ten Word se mi měl zaktualizovat taky... Takže už můžu psát ď a všechny ostatní písmenka. Jsem blbá, fakt. Díky!

Odpovědět