Excel na instalaci Ventura

Používáte Mac, iPad či iPhone pro kancelářskou práci? Potřebujete pomoct? Zde je to pravé místo

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Carlooser, ondrejsotek, lukas5

Odpovědět
startakos
Příspěvky: 33
Registrován: 11 kvě 2016 06:28

Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od startakos » 01 lis 2022 09:31

Zdravím, mám prosbu o pomoc. Před 2 dny jsem nainstaloval novou Venturu včetně programů.
Nastal ale problém s chováním Excelu. Když v buňce zadávám číslice a tečky, změní se vlastnosti buňky automaticky na datum. Mám vypnuty snad všechny automatické opravy jak v excel, tak i v systému. Ať dám obecné, vlastní.... vždy se po zadání tečky za číslicí mění na datum.
Díky za pomoc...

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4432
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od ra3662 » 01 lis 2022 10:36

V českém systému se píše za číslo čárka, nikoli tečka. Nebude souvislost někde tady?

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1555
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od SharkeeCZ » 01 lis 2022 10:52

já ten problém nemám, nepozoruji, ale jinak desetinná čárka, nikoliv tečka
iPhone13Pro/iPad Air 2020/iPAD2018/MBA 2021 M1/MBA early2014/aTV4/ AirPodsGen3

startakos
Příspěvky: 33
Registrován: 11 kvě 2016 06:28

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od startakos » 01 lis 2022 14:07

Ne za číslo, ale mezi. Tedy např. 17.10 nebo 6.12
Jediné jak to jde obejít je, dát před první číslo mezeru.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4432
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od ra3662 » 01 lis 2022 18:28

startakos píše:
01 lis 2022 14:07
Ne za číslo, ale mezi. Tedy např. 17.10 nebo 6.12
Jediné jak to jde obejít je, dát před první číslo mezeru.
A nemělo by to být 17,10 nebo 6,12?
Pokud dáš před číslo mezeru tak by mne zajímalo jak ti to potom počítá?

Uživatelský avatar
Korwin
Příspěvky: 200
Registrován: 10 dub 2012 17:41
Bydliště: Praha 4

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od Korwin » 03 lis 2022 11:04

startakos píše:
01 lis 2022 14:07
Ne za číslo, ale mezi. Tedy např. 17.10 nebo 6.12
Jediné jak to jde obejít je, dát před první číslo mezeru.
Pokud to není určeno k počítání, tak nastavit formát buňky na "text"
iPhone13pro_MAX: 128GB_16.1 iPadPRO 11: 256GB_GSM iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM AirPods_pro
MacBook Pro 15"Retina: Late2013 16GB RAM, 512GB SSD MacPRO: Late2013 16GB RAM, 2T SSD

startakos
Příspěvky: 33
Registrován: 11 kvě 2016 06:28

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od startakos » 28 lis 2022 10:19

Není to určeno k počítání. A jak jsem psal výše, mění si to formát samo od sebe. V předchozí verzi OS to nedělalo. Navíc mi teď nejde vysypat koš, musím vynutit ukončení a každý soubor dát "ihned smazat". Asi se vrátím k Monterey.

Uživatelský avatar
Korwin
Příspěvky: 200
Registrován: 10 dub 2012 17:41
Bydliště: Praha 4

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od Korwin » 28 lis 2022 11:03

Obávám se, že to není otázka systému, ale Excelu... mně to dělá už roky a to i na Win...
https://support.microsoft.com/cs-cz/off ... cec11c4ed8
iPhone13pro_MAX: 128GB_16.1 iPadPRO 11: 256GB_GSM iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM AirPods_pro
MacBook Pro 15"Retina: Late2013 16GB RAM, 512GB SSD MacPRO: Late2013 16GB RAM, 2T SSD

startakos
Příspěvky: 33
Registrován: 11 kvě 2016 06:28

Re: Excel na instalaci Ventura

Příspěvek od startakos » 28 lis 2022 20:17

Děkuji za odkaz. Řešil jsem to doposud vytvořením tabulky v google.

Odpovědět