Správa více Ipadů
Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Carlooser
Správa více Ipadů
Dobrý den,
do menší školy jsem nakoupili 10 Ipadů. Jak nejjednodušeji tyto Ipady spravcovat? Jak vytvořit účty, aby žáci neměli přístup k některým aplikacím. Lze nějak dělat správu na dálku? Nemáte nějaké typy jak začít?
do menší školy jsem nakoupili 10 Ipadů. Jak nejjednodušeji tyto Ipady spravcovat? Jak vytvořit účty, aby žáci neměli přístup k některým aplikacím. Lze nějak dělat správu na dálku? Nemáte nějaké typy jak začít?
- MichalM.Mac
- Kontaktovat uživatele:
Re: Správa více Ipadů
Zeptejte se 24U, kteří se specializují na školství.
Apple na to má nástroje.
Apple Configurator 2.
Profile Manager (případně jiné MDM).
Apple School Manager.
O prvních dvou něco vim, protože řešim Apple pro firmy. School Manager jsem zatim neřešil.
Začal bych nějakým nástřelem, jak iPady mají být používany a co je potřeba spravovat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Apple na to má nástroje.
Apple Configurator 2.
Profile Manager (případně jiné MDM).
Apple School Manager.
O prvních dvou něco vim, protože řešim Apple pro firmy. School Manager jsem zatim neřešil.
Začal bych nějakým nástřelem, jak iPady mají být používany a co je potřeba spravovat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ipady maji být využity jako nástroj pro výuku tzn. aplikace na ČJ, M, online aplikace. Vše je zatím v řešení a objevování. Spravovat by se měly aktualizace, instalace aplikací, nastavení např. přístupu do aplikací a na nějaké uložiště. Určitě bude nutné vyřešit omezení aplikací, změny nastavení.
- MichalM.Mac
- Kontaktovat uživatele:
Určitě si chcete zařídít VPP účet pro EDU. https://volume.itunes.apple.com/cz/store
Slouží k nakupování multilicesncí iOS aplikací. "Nakupujete" i licesnce free aplikací (stojí 0,-).
Z požadavku na omezení aplikací a zamezení změn nastavení tuším case, kdy iPad jeden používá víc studentů.
Tohle se dá řešit dvěma způsoby.
1) Apple Configurator 2 + USB hub.
Před každou hodinou/výukou se iPad smaže do požadovaného stavu. Veškerá data studentů jsou na nějakém úložišti v cloudu.
2) Sdílený iPad a Apple school manager
Na iPadu se studenti mohou přihlašovat do svého účtu. Probíhá synchronizace dat aplikací se serverem.
<- Toto nemam vyzkoušené. Jen jsem viděl zběžně loni prezentaci na WWDC. Pro tento case bych doporučoval kontaktovat právě firmu, která se na EDU v Česku specializuje.
V obou případech můžete restrikcemi vynutit, aby uživatel nemohl instalovat další aplikace a spoustu dalšího
Slouží k nakupování multilicesncí iOS aplikací. "Nakupujete" i licesnce free aplikací (stojí 0,-).
Z požadavku na omezení aplikací a zamezení změn nastavení tuším case, kdy iPad jeden používá víc studentů.
Tohle se dá řešit dvěma způsoby.
1) Apple Configurator 2 + USB hub.
Před každou hodinou/výukou se iPad smaže do požadovaného stavu. Veškerá data studentů jsou na nějakém úložišti v cloudu.
2) Sdílený iPad a Apple school manager
Na iPadu se studenti mohou přihlašovat do svého účtu. Probíhá synchronizace dat aplikací se serverem.
<- Toto nemam vyzkoušené. Jen jsem viděl zběžně loni prezentaci na WWDC. Pro tento case bych doporučoval kontaktovat právě firmu, která se na EDU v Česku specializuje.
V obou případech můžete restrikcemi vynutit, aby uživatel nemohl instalovat další aplikace a spoustu dalšího
Zdravím,
u nás na ZŠ máme již zmiňovanou kombinaci VPP + Apple School Manager + MDM řešení, které potom opravdu funguje jako hromadná správa zařízení.
Vše probíhá bezdrátově a takřka okamžitě (aktualizace OS, hromadné instalace aplikací či jednotlivé restrikce pro uživatele).
Solidní MDM řešení jsou asi dvě a to MERAKI od CISCA a MOSYLE. Obě tyto MDM jsou v základním provedení zdarma.
Mě osobně přijde MOSYLE jako výrazně lepší, robustnější a hlavně přehlednější.
U nás v současné době takto spravujeme více jak 135 zařízení a musím říci, že si to bez MDM vůbec nedokážu představit.
Pokud budete mít zájem klidně dejte vědět a pokusím se poradit nebo nasměrovat.
u nás na ZŠ máme již zmiňovanou kombinaci VPP + Apple School Manager + MDM řešení, které potom opravdu funguje jako hromadná správa zařízení.
Vše probíhá bezdrátově a takřka okamžitě (aktualizace OS, hromadné instalace aplikací či jednotlivé restrikce pro uživatele).
Solidní MDM řešení jsou asi dvě a to MERAKI od CISCA a MOSYLE. Obě tyto MDM jsou v základním provedení zdarma.
Mě osobně přijde MOSYLE jako výrazně lepší, robustnější a hlavně přehlednější.
U nás v současné době takto spravujeme více jak 135 zařízení a musím říci, že si to bez MDM vůbec nedokážu představit.
Pokud budete mít zájem klidně dejte vědět a pokusím se poradit nebo nasměrovat.
- MichalM.Mac
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Mosyle za posledních několik let hodně vyrostlo. Hlavně zvládají docela dobře držet tempo s novinkami Applu.