název plochy

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: Renik, MichalM.Mac, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
Paranormal
Příspěvky: 5
Registrován: 14 bře 2019 09:15
Bydliště: Praha

název plochy

Příspěvek od Paranormal » 14 bře 2019 11:47

Dobrý den.Na internetu jsem viděl,že lze pojmenovat jednotlivé plochy vlastními názvy a nevím jak na to.Snažil jsem se k tomu něco najít a bohužel nikde ani slovo. Pojmenování ploch mi docela chybí a označení Plocha 1 atd je nedostačující. Poradíte mi prosím jak na to? Děkuji David

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1079
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: název plochy

Příspěvek od Mironet » 14 bře 2019 12:21

Nemyslím si, že to jde. Plochy jsou v macOS vnímány jako krátkodobé nastavení, ne že mám trvale nastaveny tři plochy s pevným uspořádáním aplikací. Žádné nastavení, co by šlo uložit, tam není.

lipon
Příspěvky: 1297
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: název plochy

Příspěvek od lipon » 14 bře 2019 12:30

To musela být nějaká rozšiřující aplikace.
Vím, že třeba Total Spaces to umí. Vyzkoušel jsem, odinstaloval, zjistil jsem, že mi stačí, jak to funguje standardně v systému. Mám jen 5 ploch.

chodec
Příspěvky: 43
Registrován: 04 čer 2013 15:30

Re: název plochy

Příspěvek od chodec » 14 bře 2019 16:29

Mironet: proč krátkodobé? Já tak jedu roky. Vybrané aplikace se spouští na vybrané ploše (to nastavit jde).

Paranormal
Příspěvky: 5
Registrován: 14 bře 2019 09:15
Bydliště: Praha

Re: název plochy

Příspěvek od Paranormal » 14 bře 2019 18:21

Já mám neustále otevřené různé aplikace a přepínám se mezi nimi přejížděním z plochy na plochu a naprosto mi to vyhovuje.

lipon
Příspěvky: 1297
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: název plochy

Příspěvek od lipon » 14 bře 2019 18:42

taky nerozumím použitému termínu "krátkodobé"
aplikaci přece jde natvrdo nastavit, na jaké ploše se má otvírat, zůstane to tak i po restartu/znovuzapnutí počítače

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1079
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: název plochy

Příspěvek od Mironet » 14 bře 2019 18:55

Ok, beru. ;)

111pepino
Příspěvky: 47
Registrován: 24 lis 2013 19:21

Re: název plochy

Příspěvek od 111pepino » 14 bře 2019 20:11

lipon píše:
14 bře 2019 18:42
taky nerozumím použitému termínu "krátkodobé"
aplikaci přece jde natvrdo nastavit, na jaké ploše se má otvírat, zůstane to tak i po restartu/znovuzapnutí počítače
Jak se to prosím nastavuje?
Macbook Pro
Iphone XS
Ipad Air

Paranormal
Příspěvky: 5
Registrován: 14 bře 2019 09:15
Bydliště: Praha

Re: název plochy

Příspěvek od Paranormal » 14 bře 2019 20:26

Tady to más ... ja mám asi 12 ploch a na každé mám přesně rozmístěná okna a po každém spuštění macbooku se mi to otevře uplně stejně i na stejné pozici a velikosti.
Přílohy
Snímek obrazovky 2019-03-14 v 20.29.41.png
Snímek obrazovky 2019-03-14 v 20.24.16.png

lipon
Příspěvky: 1297
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: název plochy

Příspěvek od lipon » 15 bře 2019 10:28

Paranormal mě předběhnul, je to přesně tak
jen upřesním, že na tu nabídku se dostaneš pravým klikem na ikoně aplikace v docku

jediné, kdy se umístění oken trochu zpřehází v rámci každé plochy je v situaci, kdy mám vše nastaveno na velký monitor v kanclu a pak vezmu notebook do terénu a jedu jen na malém displeji; což se mi nestává tak často, že bych to potřeboval řešit jinak, než ručním úklidem
tady mi zas hodně pomáhají klávesové zkratky aplikace Magnet

a pojmenovat/přejmenovat plochy nevím, že by bez externí aplikace šlo

EDIT: tak opravuji - po odpojení NTB od externího monitoru, práce v terénu a zapojení zpět k monitoru bez restartu, jen ze spánku, 95% aplikací se na všech plochách obnoví do původní velikosti nastavené pro velký monitor, na Kapitánovi a MBP mid 2012 to tak nešlo
jedinou výjimkou je Vivaldi

Odpovědět