Problém s čistou instalací

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: Renik, MichalM.Mac, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
Propiska88
Příspěvky: 8
Registrován: 24 říj 2014 10:04

Problém s čistou instalací

Příspěvek od Propiska88 » 02 pro 2017 20:00

Ahoj,

mám problém s vymazáním disku a následnou čistou instalací. Po stáhnutí mi to vyhazuje tuhle hlášku. Nevíte někdo, co s tím?
Přílohy
24174165_10208215192497750_2387080868690017330_n.jpg
Foto
iPad 2
iPhone 7
MacBook Pro 13" TB (2016)

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3359
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od ra3662 » 02 pro 2017 20:55

Myslím že HW nepodporuje HS.
Bylo by vhodné uvést HW.

Propiska88
Příspěvky: 8
Registrován: 24 říj 2014 10:04

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Propiska88 » 03 pro 2017 10:34

Macbook Pro 13 Touchbar 2016, 2.9ghz, 8GB Ram, 256gb. Takže v tom asi problém nebude.
iPad 2
iPhone 7
MacBook Pro 13" TB (2016)

Uživatelský avatar
Hajnejch
Příspěvky: 2550
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Hajnejch » 03 pro 2017 14:58

To děláte v diskové utilitě po restartu nebo jste si stáhl High Sierru a jen chcete aktualizovat systém?
Doporučuji k pročtení Jak používat Macforum

Propiska88
Příspěvky: 8
Registrován: 24 říj 2014 10:04

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Propiska88 » 03 pro 2017 17:15

Ano, v diskové utilitě po restartu. Povedlo se mi nakonec nainstalovat Sierru přes Internet recovery. Ale High Sierra mi pořád vyhazovala tuhle chybu.
iPad 2
iPhone 7
MacBook Pro 13" TB (2016)

Uživatelský avatar
Hajnejch
Příspěvky: 2550
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Hajnejch » 03 pro 2017 22:59

A když si High Sierru stáhnete ze storu a jen aktualizujete tu čerstvě nainstalovanou Sierru tak to taky vyhodí tu chybu. Zkuste nepřevádět disk na APFS ale zachovat starší HFS
Doporučuji k pročtení Jak používat Macforum

Propiska88
Příspěvky: 8
Registrován: 24 říj 2014 10:04

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Propiska88 » 05 pro 2017 14:07

To jsem už nezkoušel, ani se k tomu zatim nechystam. High Sierra mi dělala problémy s Touch Barem. U Sierry to vypadá, že to celkem funguje.
iPad 2
iPhone 7
MacBook Pro 13" TB (2016)

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3011
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Problém s čistou instalací

Příspěvek od Honza.Mac » 05 pro 2017 15:25

Já si myslím že bude problém v APFS.
Já HS provozuji na HFS+.
Upgradoval jsem ze El Capitana a zrušil jsem konverzi HFS+ na APFS, po stažení updatu HS ze Storu, dával jsem sem postup v jiném tématu.
Co se týká TB na novějších MB Pro tak pokud jedou na HS s HFS+ tak si zatím grafici co to testují nestěžují.
Ten návod na instalaci HS na HFS+ jsem uvedl zde :

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_ ... are_type=t
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red

Milos
Příspěvky: 67
Registrován: 31 črc 2012 08:47

Re: Problém s čistou instalací

Příspěvek od Milos » 06 pro 2017 15:43

Ahojte, tak přesně toto jsem dával sem na forum, když vyšla HS . Update Sierry na H. Sierru jsem vyzkoušel a vše O.K. Přebootoval do recovery a čistý výmaz disku. Systém se stáhl, začal se instalovat a ... ta samá hláška. Několik pokusů a stále stejný výsledek. Protože nebyl jiný systém a byla jen Recovery, tak jsem zkusil HS na klasický disk a vše šlo, jasně že na HFS+. Protože z instalátoru staženého z AppStoru se prvý update z Sierry na HS povedl, tak jsem spustil instalátor HS ze systému na „klasickém“ disku a „pustil“ jej na SSD a vše proběhlo O.K. Tak jestli mohu poradit instalace HS proběhne O.K. z instalátoru staženého z AppStoru. Nevím, proč se tak dělo, jen má zkušenost se stejným problémem. Instalováno na Mac Pro5.1 - podporováno HS.

Odpovědět