MacBook Pro Retina 2014

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: dandas, MichalM.Mac, Renik, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
zuluff
Příspěvky: 3
Registrován: 26 pro 2019 06:24

MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od zuluff » 26 pro 2019 06:28

Zdravím, měl jsem možnost chvíli pracovat s MacBook Pro 2014 Retina - konfigurace: i5 2,6Ghz 2 jádrový, 8GB RAM DDR3, Intel Iris 1536mb, 128GB SSD
Uchvátila mě rychlost a jednoduchost. Známý ho chce prodávat, tak se ptám, jestli je to stále dobrý MacBook? Myslíte, že udělám chybu? Nadělá ještě dost parády?

Děkuji.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3914
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od ra3662 » 26 pro 2019 10:00

Parády udělá určitě dost. Na co jej chceš používat? RAMky je dost, ale dal bych si pozor na velikost disku, 128 není nic moc, pracovat se na tom ale dá.

zuluff
Příspěvky: 3
Registrován: 26 pro 2019 06:24

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od zuluff » 26 pro 2019 13:17

Projíždění netu, hlavně pracuji s Office. Také ale třeba natáčím videa, takže nějaký střihy a spojování videií občas a úpravu fotek.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3914
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od ra3662 » 26 pro 2019 23:23

Tady bude asi těch 128 málo. Záleží na délce videí.

souko
Příspěvky: 101
Registrován: 21 úno 2015 19:56
Bydliště: Pardubice

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od souko » 28 pro 2019 19:23

Ssd se dá koupit externí na střih videa. Případně vyměnit interní. https://forums.macrumors.com/threads/up ... e.2034976/

zuluff
Příspěvky: 3
Registrován: 26 pro 2019 06:24

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od zuluff » 03 led 2020 09:56

Chci se ještě zeptat, zvládne MB Pro 2014 v této konfiguraci střih 4K videa a export? Nebo to je neproveditelný?

Díky

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3914
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: MacBook Pro Retina 2014

Příspěvek od ra3662 » 03 led 2020 11:03

Za mne ano, zvládne.
Ono to asi zvládne každý počítač kde půjde nainstalovat SW ve kterém chceš pracovat. Problém pak nastává v očekávané rychlosti a skutečné rychlosti.
Co si to u známého otestovat? Nebylo by to nejlepší?

Odpovědět