Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Vše, co se týká, monitorů, externích disků, tiskáren, sítí a veškerého příslušenství pro Apple produkty.

Moderátoři: Alisczech, MichalM.Mac, Macforum_Admin

Odpovědět
skyppy2000
Příspěvky: 430
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od skyppy2000 » 11 zář 2018 09:51

Zdravím,

mám dilema. Poslední dobou mi dost zlobí Time Capsule, která slouží jako router + jsou na ní ještě nějáká data. Začaly se mi na TC občas odpojovat disky, pak se nejde nalogovat a tak po 10-15 minutách to zase jde normálně. Disky už jsou pomalejší (nákup TC byl 2013) a já si myslím, že je nejvyšší čas na výměnu. Druhá věc je ještě náhrada za Synology 412+, který je dokonce z roku 2012 a začíná taky zlobit...

Omouvám se za tento výrok, ale ,,sere se to všechno najednou".

Varianty náhrady jsou buď znova Synology nebo QNAP. QNAP mám ve firmě a maximální spokojenost. Potíž je, že je to firemní server s cenovkou 8499 EUR. Na data a jejich streamování a jako NAS mi stačí něco levnějšího. Řekl bych že takových 600 EUR (asi 17 000) by mohlo na doma stačit. Platím si veřejnou IP, tak od tohoto řešení požaduji, abych se k datům dostal i z venku.

Co byste mi doporučili? QNAP X Synology. Ještě dodám, že v síti jsou jak iMacy s Macbooky Pro 13/15, tak i počítače s Windows 7/10. Proto žádám kompatibilitu SW (pokud by k tomu nějaký byl) na tyto všechny systémy.

MichalJ
Příspěvky: 831
Registrován: 31 črc 2012 14:16

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od MichalJ » 13 zář 2018 09:11

Co presne znamena ze DS412 "zacina zlobit"? Neni to zase tak stary model aby nevydrzel jeste nekolik let.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3391
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od ra3662 » 13 zář 2018 10:39

Spíše bych se zeptal. Zlobí Synology nebo disky?
Byla provedena obnova Synology do firemního nastavení a znovu zadány potřené informace?

skyppy2000
Příspěvky: 430
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od skyppy2000 » 16 zář 2018 09:32

U Synology se mi stává že třeba včera bylo na 100% dostupné celý dden a předevčírem a dnes je úplně, ale úplně nedostupné. Nejde na něj zálohovat, nemůžu na něj přes webový rozhraní (vypršel časový limit žádosti) přes Windows přes Mac vůbec... Neodpovídá na ping, nedostupný i přes Telnet ani SSH. Včera vše v pohodě, noční zálohování proběhlo úspěšně a předevčírem se opakoval dnešek... Nevim co s tim. Diody jsou jedna modrá a 4 zelené tak fakt nevim už... Proto jsem se ptal na alternativu za 412+ jo a ještě se neukáže ani v synology Assistant. Prostě jeden den je to úplně mrtvý, druhej den funguje, třetí funguje tak napůl, čtvrtej zase nefunguje a tak dál... Obnova do továrního nastavení byla provedena už 2x, vše potřebné bylo také 2x zadáno a nic, pořád zlobí... :(

noelos
Příspěvky: 46
Registrován: 12 led 2015 16:18

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od noelos » 16 zář 2018 18:51

A co říkají logy?


Sent from my iPad using Tapatalk

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3391
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od ra3662 » 16 zář 2018 19:28

A co router, není na vině on? Jak je Synology adaptováno do sítě?

skyppy2000
Příspěvky: 430
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od skyppy2000 » 16 zář 2018 21:47

Logy říkají, že je problém s diskem v druhé pozici. Všechny disky jsou od WD RED 4x 3TB, takže jsem vyjmul disk 2 a přes sata kabel ho připojil ke stolnímu počítači ve firmě. Po asi 7mi hodinách byl výsledek nalezeno 0 problémů... Tak nevím... Současně jsem testoval i ostatní 3 disky a všechny jsou úplně v pořádku, nevykazují problém a hned po připojení sata kabelem a nastartování systému se ukážou, i když logy říkají, že je problém s diskem 2... Co by to už sakra mohlo být? A proč se někdy ten NAS "vypne" a je úplně nedostupnej a žádný počítač/telefon ho nevidí a všechny diody přitom svítí?? :o

K tomu routru, ten jsem nedávno měnil za nějakej TP-Link, ale teď nevim model teda... K němu je připojen Synology a Switch ubiquity, ke kterému mám připojený ten zbytek (Time Capsule, tiskárna, další router pro širší pokrytí propojený 50 m kabelem a jiné příslušenství). Síť už je taky rychlá, konečně nám tady vybudovali vysokorychlostní optickou síť, takže tu mám krásných 200/200 místo původních 10/5. Fakt nevím, kde by mohl být problém, ale mám za to, že to v routeru nebude, protože předpokládám, že by to zlobilo i na jiných zařízeních a mimojiné jsem zkoušel přepojit i zařízení připojený k tomu TP-Linku a všechno zdířky fungujou...
IP adresy se určitě nepřou o tom bych hned věděl a navíc jsem to i kontroloval.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3391
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Náhrada za Synology 412+ a Apple Time Capsule

Příspěvek od ra3662 » 17 zář 2018 09:09

Vypíná se Synology i když je vyndaný jeden disk z pozice? Pokud ne viděl bych problém ve zdroji.

Odpovědět