Zdravím,
vlastním MacBook Pro s čipem M2Pro. Teď vyvstala situace, kdy se potřebuji k internetu přes LAN, zakoupil jsem tedy adaptér RJ45 do USB-C, konkrétně tento: https://www.alza.cz/axagon-ade-25rc-2-5 ... 270717.htm Když adaptér strčím do notebooku s Windows, sytém ho okamžitě rozezná, po chvilce se na adaptéru i ve switchi rozblikají kontrolky a vše funguje, jak má. Když adaptér strčím do MacBooku (zkoušeno na dvou), tak systém zařízení najde, objeví se v síťových připojeních, kontrolky na adaptéru i ve switchi jen probliknou a dál nic, kontrolky jsou zhasnuté, v sítích u adaptéru svítí "nepřipojeno" a internet samozřejmě nejde.
Nějaký nápad jak to rozchodit?
LAN adaptér pro MacBook
Moderátoři: Alisczech, MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin
Re: LAN adaptér pro MacBook
Pred rokmi som podobny adapter kupoval, siel do kosa hned po zisteni, ze mam instalovat volaky driver.
Presiel som na trosku drahsie riesenie.
Presiel som na trosku drahsie riesenie.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
Mac Mini iPhone 13pro iPad Pro Pencil TV WATCH AirPods Homepod
Mac Mini iPhone 13pro iPad Pro Pencil TV WATCH AirPods Homepod
To je divné, protože macOS by měl mít drivery na RTL8156, který je v tom adaptéru. Mělo by to tedy fungovat po zapojení.
MacBook Air 13.6" M2 8/10 512GB 24GB RAM + Keychron M3 Mini 4K/MacMouseFix + Samsung U28R550
iPhone 14 Pro Max 128GB + Garmin Epix Pro 51mm Sapphire
iPad 2021 64GB
HomePod Mini AirPodsPro
iPhone 14 Pro Max 128GB + Garmin Epix Pro 51mm Sapphire
iPad 2021 64GB
HomePod Mini AirPodsPro
Já mám přesně tohle z Ali, stejný Realtek a na Mac Mini M1 s macOS Sonoma funguje bez problémů, běží i 2.5G rychlost.
Zkusila bych v Nastavení/Síť adaptér povolit a případně nakonfigurovat.
Zkusila bych v Nastavení/Síť adaptér povolit a případně nakonfigurovat.