Bacha na Swappie - podvod

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

Odpovědět
Zeggjk

Bacha na Swappie - podvod

Příspěvek od Zeggjk » 06 srp 2024 18:27

Tak jsem manželce před 2 lety zakoupil na Swappie iPhone 12 mini a po známejch doporučoval - nižší cena, telefon k nerozeznání od nového a za příplatek i s baterií ve 100% kondici. Cca před týdnem začal telefon zlobit. Nabít šel max na 94%, po odpojení z nabíječky do 2 minut 80%, pak to během chvíle naskákalo na 70.... a asi po 2 hodinách okolo 50 až 60% se telefon náhodně restartoval, aby po restartu nahlásil 10%.

Co bylo podivné, že kondice baterie i po 2 letech pravidelného nabíjení byla 100%. To si myslím je blbost .... očekával bych třeba 95 ale rozhodně ne 100.

Dnes jsem dal telefon do autorizovaného Apple servisu, kde mi řekli, že baterie není originál, ale i to, že v cestě mezi baterií a základní deskou byl přidán čip, který telefonu tvrdil, že se jedná o originální baterii a že má kondici 100%. Takže od Swappie pěkný šméčko.
iPhone 15 pro 128GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

pavliczeck
Kontaktovat uživatele:

Re: Bacha na Swappie - podvod

Příspěvek od pavliczeck » 07 srp 2024 12:28

Dle mých zkušeností (mám půjčovnu telefonů) se při výměně baterie využívá "čip" z původní baterie kvůli tomu, aby telefon nehlásil neoriginální díl/baterii a ukazoval tu kondici. Nikdy jsem s tím neměl problém a upřímně, kdo by investoval peníze do originální baterie u starého modelu?

Pokud 2 roky fungoval telefon v pořádku, úplně bych z toho nedělal závěry, baterie prostě odešla jako u každého jiného mobilu.

Že jste dával 2 roky starý telefon do autorizáku mi přijde taky prazvláštní, to jste jim zaplatil za diagnostiku problému u téměř 4 roky starého modelu? Měnil jste u nich baterku za originální? Vždyť ta stojí půlku hodnoty toho telefonu.

Chci jen říct, že prodejce (ať to byl kdokoli) tam tu novou baterku určitě dával, jinak by se nedrbali s předěláním čipu z původní baterky. Pak tu máme ty 2 roky stáří... a že blbne kondice? To už jsem zažil v tom množství telefonů 2x a prostě jsem to jenom reklamoval v servisu, kde to dali dohromady. Stát se to může....
Půjčovna iPadů https://www.iPadPujcovna.cz  BLOG http://www.APPLIK.cz

 iPhone 15 Pro MAX  Macbook Pro 16" M1  Apple Watch 7  Display Studio ....

pavliczeck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavliczeck » 07 srp 2024 12:29

Ještě bych si dovolil k tomu "podvodu". Vy jste si na začátku myslel, že vám prodejce prodává repasovaný telefon s novou, originální baterkou? To vás mohlo trknout, že by z toho prodeje nic neměl....

Zeggjk

Příspěvek od Zeggjk » 08 srp 2024 11:02

Výměna stála 2290,- za originální baterii ( s DPH včetně práce, prostě konečná cena) Pošlete mi prosím odkaz, kde koupím iPhone12 mini 128GB za 4600,- Sám sem hledal a pod 8900,- jsem se nedostal. Děkuji

Nechápu, proč bych měl vyhodit zařízení, které je v perfektním stavu, má stále podporu od Apple, manželce vyhovuje (právě i díky mini rozměru), jen proto, že má K.O. baterku.

Po 2 letech takto baterka neodchází, telefon třeba vydrží jen 3/4 dne, ale ne, aby po odpojení z nabíječky vydrželo 2 hodiny, náhodně se restartovalo. po restartu hlásilo 10% nabití.

K výměně baterie, ano v té době měl Swappie že za příplatek 1500,- dostanete zařízení s originál baterií ve 100% kondici. A ano, aby to vypadalo, že tam je originál baterie a na displeji nevyskakovalo upozornění na neoriginální díl, tak tam cpal ten čip. Jenže problém je, že telefon si stále i po 2 letech pravidelného nabíjení myslí, že ta baterie má 100% kondici, proto se k ní chová že jinak nabíjí atp. takže se i rychleji zničí. Takže toto je pěkná prasárna a podvod směrem ke kupujícímu.

Dnes když se podíváte na jejich stránky, tak od této praxe již ustoupili. Mají tam vysvětleno, proč když si u nich připlatíte za novou baterii (příplatek stále 1500,- ale už bez slova originální), objevuje se vám varování na obrazovce o neoriginálním dílu. Cituji z jejich stránek: "V každém případě varovná zpráva zmizí ze zamykací obrazovky a centra oznámení za 4 dny a z nabídky nastavení za 15 dní. A pak už jde život dál. A vy můžete všem vyprávět, jak jste svým rozhodnutím o opětovném použití ušetřili 78 % emisí oxidu uhličitého při nákupu nového telefonu. Takže si nedělejte starosti!"

Ono totiž když se podíváte na recenze, tak se cca po těch 2 letech zobrazilo pěkně velké množství negativních recenzí a to právě v souvislosti s baterkou. Systém hlásí originál díl, stále 100% kondice ale baterie blbne, náhodně se vypíná atd. Takže trvám na tom, že to byl z jejich strany podvod.
iPhone 15 pro 128GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

pavliczeck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavliczeck » 13 srp 2024 17:19

Já bych tomu už tolik energie nevěnoval. Je super, že dnes stojí originální baterka 2 290 Kč. Pokud telefon funguje i po 2 letech suprově, byl bych rád. Lepší, než kdyby odešlo něco z telefonu a baterka naopak držela. Podvod, nepodvod, baterka je spotřební materiál a 2 290 Kč po 2 letech, to je krásná investice za to, že bude žena spokojena.

Každopádně, já použité telefony nekupuji, takže já potenciálním zákazníkem swapie nikdy nebyl. Jenom mi to přijde trošku přitažené za pačesy.

Hezký den :)

Odpovědět