Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Pokud řešíte fungování Windows na Macu (bootcamp i virtualizace), zde je Vaše forum.

Moderátoři: MichalM.Mac, dandas, Macforum_Admin

Odpovědět
MaJez
Příspěvky: 5
Registrován: 25 srp 2020 17:51

Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od MaJez » 25 srp 2020 18:05

Ahoj, mám koupený Parallels Desktop 15 a zakoupenou licenci pro WIN 10 PRO, za boha se mi nedaří zadat v MACu kód pro aktivaci windows. Zkoušel jsem už různé postupy a vždy se mi nainstaluje WIN 10home N a zakoupený klíč nejde nijak zadat. Už jsem zkoušel i stáhnout instalační program na HDD a spustit v paralles a pořád nic. Potřebuji WIN 10 pro svoji práci (software je pouze pro WIN) vrazil jsem do toho už dost peněz a mám MAC jen na parádu. Popř pomohl by upgrade na parallels 16?

Druhak se mi zdá MAC strašně zabržděnej. Kupovaný 2019/10 (nový desktop all in one 21,5 CZ 2017, 1920 × 1080, Intel Core i5, Intel Iris Graphics 540, RAM 8GB DDR4, HDD 1 TB) a kam se s rychlostí hrabe na mého starého della. Popř není někdo v okolí Loun, Chomutova i Prahy, kdo by byl ochoten na to kouknout. V mém okolí jsou samí windowsáci, popř uživatelé a já jsem z toho už zoufalej. Díky

mberdych
Příspěvky: 1411
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od mberdych » 25 srp 2020 19:52

Klíč po instalaci zadáte ve windows v nastaveni, tuším systém a tam je aktivace. Tam se zadá kód a si windows se dle kódu aktivují. Zadání probíhá v běžících windows, klidně Home, pokud máte kód na verzi pro, tak se Vám přepnou dle kódu.

Co se rychlosti tyče, problém bude v obyčejném HDD, bohužel je pomalý, SSD by problém řešil. Ten disk bude systém brzdit opravdu hodně.

Tady přesněji k aktivaci:

During installation, you'll be prompted to enter a product key. Or, after installation, to enter the product key, select the Start button, and then select Settings > Update & Security > Activation > Update product key > Change product key.

MaJez
Příspěvky: 5
Registrován: 25 srp 2020 17:51

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od MaJez » 26 srp 2020 07:04

Ahoj. Moc diky. SSD jsem vcera taky odhalil jako mozny problem. Domluvil jsem se s firmou na pridani SSD 120GB snad to problem vyresi

S tema woknamam je prave problem, ze mi aktivacni klic neustale odmitaji. Uz jsem koupil home i pro a porad to nejde. Zkusim po pridani SSD znovu nainstalovat maca jako novy a pujdu i na cistou instalaci parallels. Vcera jsem koupil 16 a pokud to nepujde, tak maca dame diteti a vezmeme mu jeho notes :-)

KarelP
Příspěvky: 133
Registrován: 17 úno 2013 21:24

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od KarelP » 26 srp 2020 07:55

Ono i těch 8 GB RAM nebude úplně optimálni.

MaJez
Příspěvky: 5
Registrován: 25 srp 2020 17:51

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od MaJez » 26 srp 2020 08:30

Co jsem koukal, tak zvetsit ram u tohohle maca bude asi problem.

lipon
Příspěvky: 1451
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od lipon » 26 srp 2020 09:32

optimální možná ne, ale dělat se s tím dá, záleží samozřejmě na tom, co ve Win děláš

s Parallels jsem skončil někde u verze 12, upgrade už se mi nevyplatil
na těch pár zbývajícíh prográmků, které tu a tam pustím, mi stačí VirtualBox, který běhá slušně i s 8GB, nepouštím ve win ale nic extra náročného a mám samozřejmě SSD (MBP 2016 s TB)

aktivace ve VirtualBoxu proběhla normálně, není důvod, aby to nešlo i v Parallels

Jirka_S
Příspěvky: 1186
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od Jirka_S » 26 srp 2020 12:05

@MaJez: Nemyslíte to tak, že na tom 128 GB SSD budete mít macOS i Parallels s Winy, že ne?

MaJez
Příspěvky: 5
Registrován: 25 srp 2020 17:51

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od MaJez » 07 zář 2020 13:30

Myslel jsem že jo, ale přesvědčili mě :-) takže tam nadělíme 1TB SSD a bude vymalováno. Zkusím ještě kouknout na ten virtual box, protože už mám s tím parallelsem fakt nervy a další prachy jim cpát nechci - potřebuju na tom spustit jeden jediný program pro správu ordinace - požadavky win XP/vista a zobrazení 1024x768 bodů a neběhá mi to na novym macu :-D

Uživatelský avatar
chodec
Příspěvky: 84
Registrován: 04 čer 2013 15:30

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od chodec » 10 zář 2020 14:00

Paralles 15 a Win10 jedou normálně včetně aktivace.
Odkud máte aktivační klíč? Z eBay za pár babek anebo OEM verzi z CZ obchodu? Tak jako tak bych použil lék, který mi Win aktivuje. Peníze jste zaplatil, svědomí můžete mít čisté.

MaJez
Příspěvky: 5
Registrován: 25 srp 2020 17:51

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od MaJez » 10 zář 2020 14:03

Sakra to mě nenapadlo a pořád jsem se je snažil zaktivovat :-) kupoval jsem ho na vyhodnysoftware.cz samozřejmě mám fakturu a vše okolo
Díky za tip

Uživatelský avatar
chodec
Příspěvky: 84
Registrován: 04 čer 2013 15:30

Re: Parallels Desktop 15 nelze aktivovat WIN

Příspěvek od chodec » 10 zář 2020 17:58

Občas zaslechnu, že ty 5 USD licence z eBay nefungují jak mají, kupující kontaktuje prodejce a ten mu pošle nový kód. Stále se mi nechce věřit, že prodejce negeneruje ty kódy stejně, jako si to můžete udělat sám ;-)

Odpovědět