VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Pokud řešíte fungování Windows na Macu (bootcamp i virtualizace), zde je Vaše forum.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin

Odpovědět
jablecnysvet
Příspěvky: 86
Registrován: 31 říj 2017 13:47

VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od jablecnysvet » 28 bře 2018 08:44

Zdravím, jelikož se mi povedlo vymazat některé VMWare soubory, musel jsem VMware přeinstalovat. No potíž je v tom, že jsem tam měl již vytvořen virtuální počítač s Windows a nyní přemýšlím, jak ho importovat včetně dat. Nevim kterou z možností zvolit. Poradíte mi? Zbytek už zvládnu jen nevím jakou možnost zvolit, abych tam mohl nahrát předchozí Virtuální mašinu do té přeinstalované verze.

Děkuji mnohokrát za radu

EDIT: doplňuji otisk, abyste věděli co myslím.
Přílohy
možnosti na výběr.png
Je tu nějak hodně možností. :)

mberdych
Příspěvky: 1112
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Re: VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od mberdych » 28 bře 2018 08:54

Import an existing VM?

jablecnysvet
Příspěvky: 86
Registrován: 31 říj 2017 13:47

Re: VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od jablecnysvet » 28 bře 2018 08:59

Díky moc za rychlou odpověď, vyzkouším a dám vědět. Váhal jsem mezi import an existing VM a migrate your PC

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3017
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od Honza.Mac » 28 bře 2018 09:17

Ne ne, stačí tohle okno zrušit, při zobrazené Virtual Machine Library dát v horní liště File —> Open ... a proklikat se k uložené virtuálce a tu vybrat, no a pak potvrdit Open .... žádný import není potřeba ... pokud je balík VMBundle, tedy virtuální stroj OK a konzistentní objeví se ve VM Library seznamu ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3017
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od Honza.Mac » 28 bře 2018 09:34

Jo taaaakhle; jestli jde o “přetažení” dat z nabourané virtuálky do nové a soubor *.vmwarevm té staré virtuálky existuje, stačí na tomto souboru dát pravý klik, pak si v kontextové nabídce vybrat Zobrazit obsah balíčku, pak si vybrat *.vmdk soubor a pomocí VMDK Mounteru jej připojit a data odkopírovat jinam.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red

jablecnysvet
Příspěvky: 86
Registrován: 31 říj 2017 13:47

Re: VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od jablecnysvet » 28 bře 2018 16:18

Honzo díky moc zabralo to. Už jsem si řikal že o všechno přijdu. No, ale zase mě to naučilo něco novýho. :) Jednalo se právě o přetažení dat z nabourané virtuálky do té nově vytvořené. Jen jsem to špatně napsal, tak se omlouvám za špatný popis problému. :) Děkuju!

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3017
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

VMWare Fusion 10 potřebuji pomoc

Příspěvek od Honza.Mac » 28 bře 2018 18:11

Pravidlo číslo jedna :
Dělejte si snapshoty virtualizovaného systému !!!
Pravidlo číslo dvě :
Kopírujte jednou za čas celou virtuálku jinam (externí disk), samozřejmě je lepší kopírovat *.vmwarevm soubor když jsou virt Windows vypnuté aby neobsahoval *.lck soubory. Obrázek
Není zač Obrázek

Edit :
Návod jak udělat snapshot zde
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-115j, DS-216play 4TB WD Red

Odpovědět