iMessage

Cestujete, sportujete, máte koníčky a našli jste nebo hledáte aplikace, které Vám pomohou strávit život aktivněji? Zde je místo pro takto zaměřené uživatele MacOS X a iOS.

Moderátoři: Unreed, Macforum_Admin, bradka

Odpovědět
petry.15
Příspěvky: 2
Registrován: 30 bře 2014 23:04

iMessage

Příspěvek od petry.15 » 30 bře 2014 23:13

Ahoj, mám takovou prosbu. Mám iPhone 5s a když chci komunikovat se 4s přes iMessage, tak já posílám normálně modré iMessage a 4s posílá zelené SMS. Jde nějak nastavit na 4s posílání přes iMessage? Samo se to nenastavilo :D Ze 4s na ostatní iPhony iMessage funguje normálně. Problém je jen u komunikace s mým 5s. Děkuji

tlacenka
Příspěvky: 8013
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: iMessage

Příspěvek od tlacenka » 31 bře 2014 05:51

Je to v nastaveni /zpravy

Iphone 4s ma zapnuty datovy tarif?

petry.15
Příspěvky: 2
Registrován: 30 bře 2014 23:04

Re: iMessage

Příspěvek od petry.15 » 31 bře 2014 08:14

právě, že v nastavení/zprávy jsme nic nenašli, čím by to mohlo být. A datový tarif má zapnutý. S ostatními iPhony 4s komunikuje přes i Message normálně...

tlacenka
Příspěvky: 8013
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: iMessage

Příspěvek od tlacenka » 31 bře 2014 09:01

nemate spatny format kontaktu ? (na tom 4S ze ktereho vam to posila jako sms)

Uživatelský avatar
Kobra23
Příspěvky: 1605
Registrován: 19 bře 2013 09:59

iMessage

Příspěvek od Kobra23 » 09 dub 2014 08:02

Mel bych taky dotaz k iMessage. Proc se mi v Macu objevuje u nekterych zprav foto a nazev kontaktu a u nekterych ne? Pritom v iOS ten kontakt ma jmeno. I OS X i iOS si berou informace z kontaktu v iCloudu kde je vse vyplneno (foto, jmeno, prijmeni)
Mac mini Late 2012 s BenQ 32" a Fujitsu 23", Macbook Late 2013 Retina, iPhone 8 64GB, iPad mini 2 32 GB LTE, Apple TV 2 i 3, Airport Time Capsule, Airport Express, Parrot Bebop Drone,

Uživatelský avatar
Mailo
Příspěvky: 740
Registrován: 31 říj 2013 07:39
Bydliště: Zlín

Re: iMessage

Příspěvek od Mailo » 22 lis 2014 19:50

Mám takový malý dotaz :arrow: V čem by mohl být problém, nebo spíš jestli jste se s tím někdo nesetkal.

Kamarád z Chorvatska (má chorvatské číslo) má iPhone, povolené iMessage a data. I tak mu ale nemůžu poslat iMessage. U jeho kontaktu vůbec nevidím možnost iMessage nebo Facetimu. Jeho číslo mám uložené jako iPhone, ale psát mu můžu jen SMS.

Přičemž když já jsem v Chorvatsku a používám moji chorvatskou SIMku tak normálně posílám iMessage i do ČR. Mě je jasné že lokace na iM nemá vliv. Nezkoušel jsem mu ještě psát na email, který má přiřazený k iM, ani on nezkoušel psát mě. Jde spíš jen o to jestli jste to už někdo neviděl ...
iOvce co ráda běhá a jezdí na kole. Momentálně blázen do HomeKitu :)

haveja
Příspěvky: 150
Registrován: 28 srp 2012 07:35
Bydliště: Benešov

Re: iMessage

Příspěvek od haveja » 23 lis 2014 09:04

tak bych zkusil vypnout imessage a pak zapnout... je spravne cislo? nebo i email pres imessage? je mu poslat nekomu jinemu nez vam? a nema to nejak blokovany?
iPhone 7 128GB
Macbook Pro 15 - 2013
iPad Air 2 64GB, WiFi
Apple TV 4nd generation
Apple Watch Series 2

Uživatelský avatar
Mailo
Příspěvky: 740
Registrován: 31 říj 2013 07:39
Bydliště: Zlín

Re: iMessage

Příspěvek od Mailo » 24 lis 2014 08:14

Jsem tady oživil takové staré téma a ani jsem si nevšiml že je ve špatné "kategorii".

Nicméně, můj problém je vyřešen, nic jsme nedělali a dnes mi už hlásí systém že po dvou dnech je kamarádovo číslo pod iM registrováno a je možno mu psát ;)
iOvce co ráda běhá a jezdí na kole. Momentálně blázen do HomeKitu :)

Sbn
Příspěvky: 9
Registrován: 09 čer 2015 01:02

Re: iMessage

Příspěvek od Sbn » 09 čer 2015 01:38

Někdy ještě hraje roli uložit čísla správně s mezinárodní převolbou.
Tzn. "bez nuly", přestože je v iPhonu v jakési závorce.

Např. FR číslo se musí uložit "+336. . . . " namísto přímého "06. . . . " nebo "+33 (0) 6. . . ."

Odpovědět