Připojení síťových jednotek

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, Unreed, yonah, AdamVyborny, Macforum_Admin

Odpovědět
Lukyno
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2019 22:26

Připojení síťových jednotek

Příspěvek od Lukyno » 09 bře 2019 22:28

Ahoj, mám takový dotaz. Zkoušel jsem googlit, nicméně jsem nenašel úplně vyhovující odpověď. Zajímá mě, zda se dají připojit síťové jednotky jako na windows? Prostě ve windows kliknu pravým na tento počítač, dám připojit síťovou jednotku, naklikám \\192.1xx.xxxxxx\ pak hodím heslo a mám tam vše. Máme v práci takto sdílené všechny složky a jde mi o to, abych mohl v práci používat macbook bez otravných parallels... Díky

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od ra3662 » 09 bře 2019 23:13


Lukyno
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2019 22:26

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od Lukyno » 10 bře 2019 14:08

Děkuji za odkaz. Podle tohoto jsem to samozřejmě zkoušel, bohužel neúspěšně..

Uživatelský avatar
MichalM.Mac
Příspěvky: 3279
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od MichalM.Mac » 10 bře 2019 14:46

Connect To dialog ->
smb://ServerName/ShareName

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od ra3662 » 10 bře 2019 15:10

No myslím že IT na firmě určitě poradí. :lol: :lol:

Lukyno
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2019 22:26

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od Lukyno » 13 bře 2019 20:08

Bohužel mi právě nikdo z IT poradit nedokáže, jelikož nikdo nerozumí MacOS... Takže pokud to nejde stylem smb://xxxxxx tak mám smůlu? Pořád mi to hlásí, že se nelze připojit..

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 3850
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od ra3662 » 13 bře 2019 22:28

IT na svém místě :lol: :lol:
Pokud jde PING z OS X tak pak už jsou práva na straně woken a od toho tam jsou IT.
A jsme bohužel zase na začátku a jedeme pořád dookola. :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3103
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení síťových jednotek

Příspěvek od casey » 14 bře 2019 20:34

Lukyno píše:
13 bře 2019 20:08
Bohužel mi právě nikdo z IT poradit nedokáže, jelikož nikdo nerozumí MacOS... Takže pokud to nejde stylem smb://xxxxxx tak mám smůlu? Pořád mi to hlásí, že se nelze připojit..
My to zvládáme, takže se stačí domluvit na feečku a můžeme IT převzít :-D :-D

Ale k věci - pokud jsi ve stejné síti, kde se připojíš s Windows, tak to musí jí i z Macu (viz Michalova odpověď) - ve Finderu CMD-K a "smb://ServerName/ShareName".

Odpovědět