virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, dandas, Unreed, yonah, AdamVyborny, Macforum_Admin

Odpovědět
skyppy2000
Příspěvky: 519
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od skyppy2000 » 29 pro 2019 15:31

Zdravim drazi radcove,

mam tu takovou zvlastnost. Mam aktualni VMWare Fusion 11.5.1 a v nem mam nainstalovane starsi verze OS X a mimo jine take Windows. Vec se ma tak, ze tu mam virtualku Mac OS ktera ma:

4 jadrovy procesor
16 GB RAM
128 GB mista na SSD disku
spravne nainstalovane VMWare Tools a 2 GB graficke VRAM
----
A ted ten problem. Vec se ma tak, ze to desne laguje. Pro predstavu po stisknuti klavesy F4 se ma spustit launchpad a na ,,realnem Macu" mam reakci okamzitou a netrva to ani vterinu. Tady cekam kolikrat i 5 vterin nez se neco objevi a pri pohybu se to strasne seka a 2 vteriny trva nez se neco posune na dalsi stranku. Prirovnal bych to k pocitaci s jednim procesorovym jadrem. No jenze po zkontrolovani tam stale jsou tyto vyse popsane parametry. Na 11.5.0 stejna virtualka litala jako vitr ve srovnani s timhle.
Virtualky pouzivam pro specificky zastaraly software, za nichz nemam jeste nahradu, ktera nejspis ani v nejblizsi budoucnosti jen tak nebude. Virtualky ale take pouzivam k testovani a simulaci problemu nasich zakazniku pri reseni jejich potizi.

Nicmene nyni potrebuji dat do pohybu tuto virtualku tak, aby se tolik neloudala... Nevite, kde by mohl byt zakopany pes? Dekuji.
iMac 5K - 27'' (2017) - 3,8 GHz Intel Core i5 - 64 GB 2400 MHz DDR4 - Radeon Pro 580 8192 MB - 4 TB SSD

Macbook Pro 16" - 2,3 GHz Intel Core i9 - 64 GB 2666 MHz DDR4 - AMD Radeon Pro 5500M 8 GB GDDR6 - 8 TB SSD

iPhone 11 Pro 256 Space Grey

Uživatelský avatar
MichalM.Mac
Příspěvky: 3277
Registrován: 30 črc 2012 11:03
Kontaktovat uživatele:

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od MichalM.Mac » 10 led 2020 09:56

A když se vrátíš k 11.5.0?
Nebo vyzkoušíš konkurenční řešení?

Na fyzickém Macu jsou animace počítané na grafické kartě.
Ve virtuálu jsou animace počítané na procesoru.
Vzhledem k tomu, že Apple má nulový zájem jakkoliv řešit virtualizovaný macOS, je to vždy nic moc.

Ideální řešení by bylo využití GPU macOS virtuálem, ale to žádný z virtualizačních nástrojů neumožňuje a je otázka, zda by to rozumně mohl implemtovat bez součinnosti Apple.

skyppy2000
Příspěvky: 519
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od skyppy2000 » 12 led 2020 09:42

A když se vrátíš k 11.5.0?
Jaaj! tak uz se to chova stejne i na 11.5.0 :)
Nebo vyzkoušíš konkurenční řešení?
zkousel jsem Parallels, ale nejak mi to nesedlo. Jako rozhrani a instalace fakt suprovy, vsechno krasne pristupny, nemusely se stahovat dokonce ani obrazy disku, protoze uz to tam bylo pripraveny... Jenze to melo jednu mensi chybu. Prestoze jsem mel licenci (chtel jsem i kupovat Business licenci), porad mi tam vyzkakoval nejakej myslim Parallels Toolbox ci jak se to jmenovalo ze si ho mam koupit. Snad to bylo i predplatny nevim uz si presne nevzpominam. Bylo to ihned po spusteni Parallels Tools. Ale jinak nastroj je to v nekterych vecech lepsi nez VMWare Fusion minimalne co se MAC OS tyka... Ale i u Windows to sporebovavalo mene prostredku (od procesoru po RAM). Ale jak rikam - nemel jsem nervy na vyskakovaci okenko Parallels Toolbox kazdych 10 minut, takze jsem to po dvou dnech odstranil. Ale jinak nastroj fakt dobrej a nebyt tehle chybicky, asi bych i presel... No, ted se musim nejak poprat s tou virtualkou ve VMWare...
Ideální řešení by bylo využití GPU macOS virtuálem, ale to žádný z virtualizačních nástrojů neumožňuje a je otázka, zda by to rozumně mohl implemtovat bez součinnosti Apple.
Souhlas a presne na toto cekam...
iMac 5K - 27'' (2017) - 3,8 GHz Intel Core i5 - 64 GB 2400 MHz DDR4 - Radeon Pro 580 8192 MB - 4 TB SSD

Macbook Pro 16" - 2,3 GHz Intel Core i9 - 64 GB 2666 MHz DDR4 - AMD Radeon Pro 5500M 8 GB GDDR6 - 8 TB SSD

iPhone 11 Pro 256 Space Grey

Jirka_S
Příspěvky: 1167
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od Jirka_S » 12 led 2020 14:42

Ty Tools se dá nějak docela lehce zrušit, pak už to neopruzuje. Při opětovné instalaci Parallels jsem už to ani nezaškrtával a nebylo co řešit.

skyppy2000
Příspěvky: 519
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od skyppy2000 » 18 led 2020 11:27

A funguje Vam tam pak vsechno korektne? Ja totiz kdyz treba do VMWare nenainstaluji VMWare Tools, tak mi nejde nastavit rozliseni a spoustu dalsich veci. Bude toto v Parallels po zruseni instalace Parallels Tools fungovat? Jde mi o to, abych si mohl kazdy system prizpusobit podle sebe tak, jako to delam nyni ve VMWare. Trva to sice nejakou chvili, ale pak to uz nema chybu a neni potrba uz nic nastavovat.
iMac 5K - 27'' (2017) - 3,8 GHz Intel Core i5 - 64 GB 2400 MHz DDR4 - Radeon Pro 580 8192 MB - 4 TB SSD

Macbook Pro 16" - 2,3 GHz Intel Core i9 - 64 GB 2666 MHz DDR4 - AMD Radeon Pro 5500M 8 GB GDDR6 - 8 TB SSD

iPhone 11 Pro 256 Space Grey

Jirka_S
Příspěvky: 1167
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od Jirka_S » 18 led 2020 12:30

Žádný problém jsem nezaznamenal. Ovšem je faktem, že v těch Winech se moc nehrabu, neřeším rozlišení apod., takže 100% informaci podat nemohu.

skyppy2000
Příspěvky: 519
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od skyppy2000 » 18 led 2020 13:08

Diky jeste jednou to vyzkousim...
iMac 5K - 27'' (2017) - 3,8 GHz Intel Core i5 - 64 GB 2400 MHz DDR4 - Radeon Pro 580 8192 MB - 4 TB SSD

Macbook Pro 16" - 2,3 GHz Intel Core i9 - 64 GB 2666 MHz DDR4 - AMD Radeon Pro 5500M 8 GB GDDR6 - 8 TB SSD

iPhone 11 Pro 256 Space Grey

skyppy2000
Příspěvky: 519
Registrován: 23 pro 2014 10:35
Bydliště: Cabo de Gata, Almería, Andalusia, Spain

Re: virtualni OS X mojave laguje ve VMWare Fusion 11.5.1 s dostatkem prostredku

Příspěvek od skyppy2000 » 02 úno 2020 10:39

Tak tohle fakt nechapu... Mam v Parallels nastavenou 2 GB graficke pameti a system Catalina mi ukazuje Monitor: 256 MB?? :o :lol: Muze mi nekdo vysvetlit, jak je to mozne, kdyz Parallels Tools jsou nainstalovane spravne a v nastaveni virtualky se zda vse v poradku...? Prikladam jeste screen. Za jakoukoliv radu budu fakt vdecnej uz se o snazim vyresit par dni, protoze jsem zjistil, ze diky tomu nedostatku te graficke pameti to tolik laguje... A proc u frekvence RAM je jen 667 MHz, kdyz tyto RAMky disponuji 2400 MHz? Nevim nejak se v tom Parallels nevyznam. VMWare mi toto vsechno ukazoval spravne...
Přílohy
Screenshot 2020-02-02 at 10.37.24.png
iMac 5K - 27'' (2017) - 3,8 GHz Intel Core i5 - 64 GB 2400 MHz DDR4 - Radeon Pro 580 8192 MB - 4 TB SSD

Macbook Pro 16" - 2,3 GHz Intel Core i9 - 64 GB 2666 MHz DDR4 - AMD Radeon Pro 5500M 8 GB GDDR6 - 8 TB SSD

iPhone 11 Pro 256 Space Grey

Odpovědět