Ahoj,
prosím o radu. Od minulého týdne, kdykoliv chci provést "Rychlou akci" u nějakého souboru, objeví se hláška "Při provádění akce se vyskytl problém". Nemáte někdo tušení, v čem může být problém?
Příklad: chci z jpeg vytvořit soubor pdf, normálně stačilo dvojklikem vybrat "Rychlé akce" a "Vytvořit PDF" a bylo to. Teď se objeví chybová hláška. Zatím jsem nepřišel na žádné řešení (OS Ventura 13.2.1).
Totéž je když chci "převést obrázek" nebo provést jakoukoliv z "rychlých akcí".
Moc díky za radu!
J.
Rychlé akce: při provádění akce se vyskytl problém
Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, AdamVyborny, yonah, Macforum_Admin, Unreed
Rychlé akce: při provádění akce se vyskytl problém
Iphone 12 Max Pro Macbook Air M2 Ipad Air M1 Apple Watch Ultra AirPods Pro 2 Apple Pencil 2 AirTag
Re: Rychlé akce: při provádění akce se vyskytl problém
Je to akce Vase nebo systemova?
Respektive, delal jste si ji v automatoru nebo tam byla defaultne?
Respektive, delal jste si ji v automatoru nebo tam byla defaultne?
iPhone (SE, 8, 11 Pro) 13 Pro, Watch (5) Ultra, AirPods (Pro) Pro 2022, MacBook Air M1, iPad (9) Air 2022, Pencil (1) 2
Nefungují právě ty defaultní/systémové akce. Když si vytvořím podobnou akci v Automatoru tak funguje, ale bohužel to neumím nastavit přesně tak, jak je to defaultně - tj. vygeneruje se mi sice automaticky pdf z obrazků, ale už to neumím udělat tak, aby se soubor jmenoval stejně jako výchozí a uložilo se to automaticky vždy do složky, kde jsou soubory, které spojuji/konvertuji. :/ Může to být nějaká chyba po aktualizaci, ale nevím, jestli má někdo podobnou zkušenost. Nikde jsem to nenašel - resp. na anglických fórech se podobná (nikoliv totožná) chyba objevuje i několik let zpět, ale vždy bez řešení.
Iphone 12 Max Pro Macbook Air M2 Ipad Air M1 Apple Watch Ultra AirPods Pro 2 Apple Pencil 2 AirTag
Tak s defaultnimi akcemi to bude spis na nahlaseni bugu, pokud se tu nenajde nejaky guru teda… 
Ja mam s podporou dobrou zkusenost u iPhonu, ale s MB zatim zadnou.

Ja mam s podporou dobrou zkusenost u iPhonu, ale s MB zatim zadnou.
iPhone (SE, 8, 11 Pro) 13 Pro, Watch (5) Ultra, AirPods (Pro) Pro 2022, MacBook Air M1, iPad (9) Air 2022, Pencil (1) 2