Záloha TM – nefunguje konkrétní část externího disku
Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, AdamVyborny, yonah, Macforum_Admin, Unreed
Záloha TM – nefunguje konkrétní část externího disku
Dobrý den.
Při posledním pokusu o zálohování mi najednou počítač hlásí, že externí disk je určen pouze ke čtení. Nejde provést záloha TM a občas ho MacBook ani nevidí (naskočí až po restartu).
Už jsem provedla "záchranu" v diskové utilitě, ale ta byla neúspěšná, mám data zazálohovat.
Ale co dál?
Mám disk znovu nakonfigurovat?
Podotýkám, že do té doby fungoval bez problémů.
A další zvláštnost, já mám ten externí disk rozdělený na 2 jednotky a ta druhá, na kterou neprovádím TM zálohu, bez problémů funguje. Problém má jen ta TM zalohovací. Z toho usuzuji, že ext. disk je v pořádku.
Díky za radu.
Marta
Při posledním pokusu o zálohování mi najednou počítač hlásí, že externí disk je určen pouze ke čtení. Nejde provést záloha TM a občas ho MacBook ani nevidí (naskočí až po restartu).
Už jsem provedla "záchranu" v diskové utilitě, ale ta byla neúspěšná, mám data zazálohovat.
Ale co dál?
Mám disk znovu nakonfigurovat?
Podotýkám, že do té doby fungoval bez problémů.
A další zvláštnost, já mám ten externí disk rozdělený na 2 jednotky a ta druhá, na kterou neprovádím TM zálohu, bez problémů funguje. Problém má jen ta TM zalohovací. Z toho usuzuji, že ext. disk je v pořádku.
Díky za radu.
Marta
Re: Záloha TM – nefunguje konkrétní část externího disku
Externí disk se jmenuje MacBook Air?
A co začít znova, smazat disk a začít od 0.
A co začít znova, smazat disk a začít od 0.
Dobrý den, díky za reakci. Ano, externí disk se jmenuje MacBook Air, druhá část externího disku, se jmenuje Disk_1.
Na část disku s názvem MacBook Air najednou nelze provádět záloha TM, hlásí, že je určen pouze ke čtení. Ale ta druhý část disku (Disk_1) je v pohodě, tam se "konfigurace" nezměnila (jen na něj neprovádím zálohu TM).
Myslíte, že mám smazat obě části externího disku? Můžete mi prosím napsat přesnější postup? Přes diskovou utilitu? Prostě opravit komplet externí disk, i tu neproblémovou část?
A netušíte, proč ta situace vůbec nastala?
Děkuji.
Marta
Na část disku s názvem MacBook Air najednou nelze provádět záloha TM, hlásí, že je určen pouze ke čtení. Ale ta druhý část disku (Disk_1) je v pohodě, tam se "konfigurace" nezměnila (jen na něj neprovádím zálohu TM).
Myslíte, že mám smazat obě části externího disku? Můžete mi prosím napsat přesnější postup? Přes diskovou utilitu? Prostě opravit komplet externí disk, i tu neproblémovou část?
A netušíte, proč ta situace vůbec nastala?
Děkuji.
Marta
Tak jsem disk smazala (teda pouze 1 část, tu zálohovací – MacBook Air), ale tentokrát TM nemůže najít žádný externí disk, na který bych mohla zálohovat, i když jsou oba (rozuměj jeden externí disk rozdělený na dvě jednotky) vidět ve Finderu. TM je (MacBook Air ani Disk_1) nevidí.
Tlačítko přidat zálohovací disk je nefunkční?
Funkční, ale zjeví se tohle:
Asi bych na to šel jinak.
Disk bych naformátoval a změnil název, čert ví co si pamatuje.
Popř. naformátoval na jiný formát ať si sám naformátuje po přidání.
Disk bych naformátoval a změnil název, čert ví co si pamatuje.
Popř. naformátoval na jiný formát ať si sám naformátuje po přidání.