Příspěvek
od pavliczeck » 07 pro 2017 10:10
Pokud to jen jde, tak reklamace vyřizovat v autorizovaném servisu a nechodit za prodejcem, který ten proces pouze prodlouží.
Já mám nově špatnou zkušenost s iTechnik na Černém mostě. Bylo by to na dlouho, ale ve stručnosti, klient tam šel s utopeným telefonem, který koupil u O2, ten mu nabídl exchange program, který mu zařídil. Za měsíc a půl mu začaly blbnout boční tlačítka s tím, že to chvíli neřešil a pak mi to dal na vyřízení (s náhradním telefonem) a já to tam musel reklamovat (protože prodejce exchange programu byl on). Kromě toho, že po mě chtěl poplatek za diagnostiku, který jsem mu odmítl, ať to pošle do servisu a vůbec se v tom nehrabe (což ho naštvalo), tak mi reklamaci v iOpravně neuznali, protože!
- nemohou řešit reklamaci telefonu, který byl koupený u operátora (hlavně, že mu za prachy provedli výměnu v rámci exchange programu)
- telefon označili za utopený na základě mini flíčků na displeji
Ty flíčky jsem rozporoval, protože i na základě jiných autorizovaných servisů se může jednat o vadu displeje a požadoval jsem důkaz utopení telefonu v podobě rozdělání telefonu zda opravdu došlo k oxidaci. Když se furt nikdo neozýval, tak jsem tam osobně zajel a ujal se mě nějaký jejich technik s tím, že tu reklamaci řešit nemůžou, že to je telefon od operátora a že telefon otevřeli, nic tam nebylo, ale na displeji je údajně jasně voda.
Operátor by mi reklamaci taky nevzal, protože to není kus, který prodal a byl využit jiný, než smluvní servis Britex. Pro klienta zkušenost, že nemá chodit do krámů jako iTechnik, kde si účtují za diagnostiku reklamace peníze a pro mě je to zkušenost, že do iOpravny fakt ne.
V podstatě kdyby ty flíčky, kterých si nikdo nevšiml nebyly a jednalo by se o vadnou baterii nebo co já vím, tak nikdo reklamaci nevyřeší, protože vůbec neměli řešit exchange program, pokud byl telefon koupený u operátora.
Takže asi tak.
Jinak ohledně iStyle, klientka řeší už 51 dní reklamaci... až to bude mít konec, tak se podělím o zkušenost.