Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Sekce pro uživatele iPhoto, Aperture, Lightroom, Photoshopu a všech ostatních foto aplikací pro MacOS X i iOS

Moderátoři: Alisczech, yonah, Macforum_Admin, Keny

Odpovědět
musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 16 říj 2018 14:06

Ahoj!
Nemáte náhodou někdo nějaký ověřený postup, jak platit za Adobe Cloud (Photography Plan) v dolarech? Co je pro to potřeba a zda to vůbec jde?
Resp. jde mi o to srazit cenu co nejníže, takže s ohledem na kurz platit v dolarech a bez VAT. To se mi s českým účtem nedaří, cena je pochopitelně v EUR a včetně DPH, což už dělá ve výsledku slušný rozdíl.
Bohužel mi model předplatného příliš nevoní, ale s Adobe dnes nemám jinou možnost :(
A po částkách, které jsem utratil za všechny verze od verze 3 bych ty náklady rád nějak minimalizoval :)
Díky za případné rady či nápady!

cinges
Příspěvky: 64
Registrován: 09 kvě 2017 16:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od cinges » 16 říj 2018 14:58

You cannot pay in a different currency. The country of your Adobe ID and bank credit card must match.
MacBook Pro 15" 2015 512GB
iPhone 7 128 GB
Apple Watch 4 Nike+ 44mm

musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 16 říj 2018 15:06

Thanks for the confirmation!
Do you know, is it possible to pay without VAT in case I want to use the software for my company?

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3072
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od casey » 17 říj 2018 20:46

Ano :-) Platím bez DPH. Stačí zadat VAT.

musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 17 říj 2018 20:49

A kde se Ti ho povedlo zadat?
V profilu mám možnost zadat pouze název firmy, ale žádné IČO?

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3072
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od casey » 17 říj 2018 21:00

Já už to mám pár let, takže se od té doby mohlo hodně změnit.
Ale zkusil jsem nápovědu https://helpx.adobe.com/cz/manage-accou ... tries.html

musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 17 říj 2018 21:31

No a já tam taky hledal a našel kulový. Zjevně mám v hledání značné mezery :)
Mockrát díky, zkusím to!

musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 18 říj 2018 10:57

Tak nakonec to u mě nešlo ani podle návodu a musel jsem kontaktovat podporu.
Ti mi to nastavili a teď už se mi cena zobrazuje bez VAT.

Uživatelský avatar
Alisczech
Administrátor
Příspěvky: 1695
Registrován: 11 črc 2012 14:34
Bydliště: Praha, CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od Alisczech » 28 říj 2018 14:39

Měna je pevně svázána s adresou a adresa zase s platební kartou. Adobe si to hodně hlídá, protože má regionálně různé ceny a slevové akce
 Certified Trainer, ACE, fotograf a žurnalista
http://jbrezina.cz http://ilumio.cz http://4foto.cz http://fripito.com

syky01
Příspěvky: 313
Registrován: 31 črc 2012 09:36

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od syky01 » 07 lis 2018 17:36

A země nejde u účtu ani změnit. Takže jediný způsob jak změnit zemi je změnit na účtu email a založit nový účet na původní email.

A variantou pak zůstává koupit kod třeba z BH photo.
Mac (Mini 2012) Macbook Pro (2016 TouchBar), iPad (Air), iPhone (4S, 6, 6S), iPod (nano 6G), aTV (2,4), Watch (S2)

musashi
Příspěvky: 799
Registrován: 08 srp 2012 11:24

Re: Adobe CC - jak na platbu v dolarech?

Příspěvek od musashi » 07 lis 2018 17:37

Díky za info.
Vyřešil jsem to nakonec tak, že zůstanu u Capture One :)

Odpovědět