Synchronizace Apple Photos a Google Photos

Sekce pro uživatele iPhoto, Aperture, Lightroom, Photoshopu a všech ostatních foto aplikací pro MacOS X i iOS

Moderátoři: Alisczech, zmiy, dandas, yonah, Macforum_Admin, Keny

Odpovědět
MichalJ
Příspěvky: 1053
Registrován: 31 črc 2012 14:16
Bydliště: Slezsko

Synchronizace Apple Photos a Google Photos

Příspěvek od MichalJ » 11 črc 2019 12:02

Zdravím,
existuje způsob jak synchronizovat Apple Photos a Google Photos tak aby se synchronizovalo i mazání, editace atd?

Dejme tomu že používám iPhone a Macbook, všechno je synchronizované přes iCloud. Teď bych k tomu přidal i Google Photos. Řekněme že kvůli baterii budu do Googly synchronizovat jenom z Macu, tj. do tohoho Google backup toolu nastavím k cestu k mojí Apple Photos knihovně.

1. nová fotka v Apple Photos - > sync do Google Photos - to bude nejsíš fungovat
2. smažu fotku v Apple Photos -> smaže se i na Googlu?
3. editace fotky (ořez, barvy) - sesynchronizuje se do Googlu nová verze nebo tam bude nová i stará?
4. editace metadat v Apple Photos - promítne se do Google Photos?

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1605
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: Synchronizace Apple Photos a Google Photos

Příspěvek od SharkeeCZ » 11 črc 2019 13:43

Smazaná fotka na Applu neznamená smazaná fotka u Googlu, obráceně ano (u iOS).
iPhone14Pro/MBA 2021/iPad Air 2020/iPAD2018/MBA early2014/aTV4/ AirPodsGen3

Jirka_S
Příspěvky: 1377
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: Synchronizace Apple Photos a Google Photos

Příspěvek od Jirka_S » 16 lis 2023 19:34

Otevřu staré vlákno. 😊
Google fotky používám hlavně proto, že tamní AI pro vyhledávání je zatím nepřekonatelná.
Ale: vyfotím iPhonem, vzápětí se fotka objeví v Google Fotkách. To je v pořádku. Když ovšem provedu v iPhonu či iPadu nějakou editaci třeba v PS Express a původní fotku prepíšu, tak se změna pochopitelně projeví v Apple zařízení, ovšem na Google Fotkách se mi objeví kromě toho starého nový, duplicitní, editovaný snímek. Když pak chci v Google Fotkách smazat kterýkoli z nich, dojde v každém případě ke smazání i oné fotky v zařízení, což je frustrující. Nevíte někdo, kudy vede cesta, vede-li ovšem nějaká? Prošel jsem snad všechna nastavení, bezúspěšně.
Ještě mě napadlo, že bych z toho PS mohl tu editovanou fotku uložit jako kopii, ta by se uploadovala na Google Fotky a kdybych tam smazal tu původní, smazala by se i v zařízení, ale ta editovaná kopie by tam (v iPhonu) zůstala.

Odpovědět