iPhone a hudba

Věnujete se hudbě nebo práci se zvukem? Hledáte správnou audio aplikaci pro MacOS X nebo iOS? Zde najdete podobně zaměřené uživatele.

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, JKL

Odpovědět
jackadam
Příspěvky: 14
Registrován: 07 pro 2016 10:31

iPhone a hudba

Příspěvek od jackadam » 08 úno 2017 11:31

Ahojky, pořídila jsem si iPhone SE. Nikdy jsem iPhone neměla, takže vůbec nevím jak si mám dát hudbu do iPhonu a nikoho s tímto telefonem neznám, abych se zeptala Starostlivý ed tímto jsem měla jenom WindowsPhone. Už jsem si stáhla do notebooku iTunes....koukala jsem na různé návody, ale moc to nechápu. Není třeba nějaká aplikace, kde se dá hudba přímo stahovat do telefonu? Nebo jak to řešíte vy? Předem děkuji za odpověď.

Tags: descargar tonos para celular gratis, gratis tonos divertidos para celular
Naposledy upravil(a) jackadam dne 09 úno 2017 05:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1383
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od Mironet » 08 úno 2017 11:46

Ano, aplikace existuje. Máte možnost si buďto zaplatit službu Apple music, která je přímo součástí aplikace Hudba, anebo hudbu kupovat v iTunes store, což je v telefonu samostatná aplikace. Oběma těmito způsoby se zcela obejdete bez počítače.

Pokud chcete nahrát existující hudbu z počítače "postaru" přes kabel, je třeba ji importovat do iTunes, pak jen připojit iPhone a vše se bude synchronizovat.

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1608
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od SharkeeCZ » 08 úno 2017 13:10

Další možností je mít hudbu třeba v Google Music a odtud si to stáhnout offline, nebo třeba přes OneDrive, Dropbox, atd. Nebo třeba Spotify.
iPhone14Pro/MBA 2021/iPad Air 2020/iPAD2018/MBA early2014/aTV4/ AirPodsGen3

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3156
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od casey » 08 úno 2017 15:43

Já to řeším tak, že v iPhone nemám vůbec žádnou hudbu. Audioknihy poslouchám přes Google Music a hudbu přes Spotify. Obojí jen streamované.
Pokud jde o datové přenosy, tak většinu času trávím na nějaké WiFi. Plus O2 ještě cca rok nepočítá Spotify do přenesených dat.

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od rony » 08 úno 2017 16:29

jackadam píše:Ahojky, pořídila jsem si iPhone SE. Nikdy jsem iPhone neměla, takže vůbec nevím jak si mám dát hudbu do iPhonu a nikoho s tímto telefonem neznám, abych se zeptala Starostlivý ed tímto jsem měla jenom WindowsPhone. Už jsem si stáhla do notebooku iTunes....koukala jsem na různé návody, ale moc to nechápu. Není třeba nějaká aplikace, kde se dá hudba přímo stahovat do telefonu? Nebo jak to řešíte vy? Předem děkuji za odpověď.
Princip fungovania iTunes.

iTunes je nastroj na katalogizaciu hudby, videa atd. Dalej budem len hudba (ostatne je podobne).

Jadrom toho celeho je, ze hudbu mas v pocitaci a organizovanu pomocou iTunes. To znamena na zaciatku zoberies VSETKY svoje MP3 a myskou ich hodis do iTunes. On ich prechrume a nejako podla znaciek ID3 skatalogizuje (tj. zaradi podla interpretov, zanrov, nazvov albumom atd.).

Pokial ti v katalogu (kniznica, library) s hudbou vznikne chaos, je to len tym, ze tu hudbu nemas s vyplnenymi ID3 tagmi -> to sa da riesit, jednoducho v iTunes si tieto veci povyplnas.

Krasa je potom vidiet na konci - ak mas legalnu hudbu, tak je VZDY vyplnena (a nemusis to robit ty) a v iTunes je to prehladne.

Toto je ten zaklad - mat kniznicu s hudbou. Ak ju uz mas, potom sa do telefonu dostava tak, ze v iTunes TY urcis principy akymi sa do neho bude hudba dostavat.

Obvykle je totiz najpohodlnejsie len prikablovat iPhone k pocitacu, spustis iTunes a iba pockas. Samozrejme ide aj manualne myskou preniest skladby do telefonu.

Toto tu je cele takto spravene preto, ze vela ludi ma DALEKO vacsiu kniznicu ako kapacita iPhone, takze si postupne vymiena hudbu, co je v iPhone a vyber robi prave v katalogu.

Je to v konecnom dosledku omnoho prijemnejsie pracovat s katalogom ako s nejakymi subormi kdesi v pocitaci. iTunes potom totiz aj vie kolkokrat si vypocula kazdu skladbu, kedy, ako je tebou oblubena atd. Lahsie sa orientujes v podla obalov albumov...

Nie je to teda "kopirovanie do iPhonu" ale v skutocnosti v iPhone mas len cast kniznice iTunes SYNCHRONIZOVANU. To slovo synchronizacia je prefikanejsi system, pretoze ked sa zmeni nieco v kniznici na pocitaci, zmena sa ti prenesie do iPhone (a dokonca aj naopak - ked si v iphone vypocujes nejaku skladbu, olajkujes ju a podobne - tak informacia o tom, ze si to urobila sa prenesie do kniznice.)

Pokial sa s tym vsak nechces hrat, zacni pouzivat Apple Music, tam nemas absolutne ziadne starosti, vyberas si uplne akukolvek hudbu, ktora existuje a vobec nespekulujes ako ju do iPhonu dostat.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1419
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od SteveJSF » 08 úno 2017 16:51

... pokud to neohrožuje limity mobilního datového připojení a FUP.

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1608
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od SharkeeCZ » 08 úno 2017 19:30

casey píše:Já to řeším tak, že v iPhone nemám vůbec žádnou hudbu. Audioknihy poslouchám přes Google Music a hudbu přes Spotify. Obojí jen streamované.
Pokud jde o datové přenosy, tak většinu času trávím na nějaké WiFi. Plus O2 ještě cca rok nepočítá Spotify do přenesených dat.
To máš své audioknihy, nebo je lze pujcovat? Hledám něco jako Spotify pro audioknihy.
iPhone14Pro/MBA 2021/iPad Air 2020/iPAD2018/MBA early2014/aTV4/ AirPodsGen3

Uživatelský avatar
Hajnejch
Příspěvky: 2576
Registrován: 10 říj 2013 07:17
Bydliště: Všude zdejší

Re: iPhone a hudba

Příspěvek od Hajnejch » 08 úno 2017 21:32

Jen doplním Ronyho vyčerpávající návod o několik postřehů. Aby jste měla hudbu správně vyplněnou ID tagy tak se to dělá kliknutím pravám tlačítkem myši na album a volbou Informace. Nebo rychleji CTRL + i. Na Macu je to CMD + i Tam si vyplníte co potřebujete a pak to ručně přetáhnete do telefonu nebo si zaškrtnete co chcete máte na výběr jednotlivá alba, Interpreta, žánr nebo vlastnoručně vytvořené playlisty. Vše jde udělat v iTunes. Navíc i tunes lze použít i pro správu aplikací co máte v telefonu a dalšího multimediálního obsahu. Pokud se s iTunes naučíte pracovat tak je to velice mocný nástroj a vynikající pomocník. Přikládám pár snímku jak postupovat.

Tady začněte vyplňovat informace o desce
Informace o desce.png
Tady potom o jednotlivých písničkách z dané desky
Informace o skladbě.png
Tady si nastavte způsob synchronizace s telefonem
Synchronizace hudby.png

Odpovědět