Office 2016

Používáte Mac, iPad či iPhone pro kancelářskou práci? Potřebujete pomoct? Zde je to pravé místo

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, lukas5, Carlooser, ondrejsotek

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3025
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: Office 2016

Příspěvek od Honza.Mac » 13 led 2018 06:48

mberdych píše:Mají vážně pocit, ze mají legální licenci? Ze kdyby ten žalobce byl, ze jim tohle někdo uzná?
Ano mají a ano bude “asi” uznáno.
Tomu se říká “institut dobré víry”, v případě zakoupení licencí bez COA štítku, tedy. Toho bych se bál, člověk neví jestli tam mají keygen a nebo jestli je ten key fakt pravej.

@casey : Ty vole tak ten je dobrej ... :D
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

mberdych
Příspěvky: 1213
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Re: Office 2016

Příspěvek od mberdych » 13 led 2018 07:09

Jasne, proto Microsoft prodává Office za 3.5 litru, ale na eBay jde za 200. No nic, myslím, ze téma už je vyčerpáno.

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3025
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: Office 2016

Příspěvek od Honza.Mac » 13 led 2018 07:32

No za 3,5 litru jednorázově bych je bral ... :D
Já platím za Office 365 roční výpalný 2699 ... ;-)
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

mberdych
Příspěvky: 1213
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Office 2016

Příspěvek od mberdych » 13 led 2018 08:44

https://www.alza.cz/media/microsoft-off ... 908279.htm

Pravda, domácnosti pouze. Já si také platím Office 365, vždycky když má někdo akci kolem 1000 CZK, tak koupím jeden kupon. Už to mám do roku 2020 Obrázek

Jirka_S
Příspěvky: 1036
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: Office 2016

Příspěvek od Jirka_S » 13 led 2018 09:31

Btw, opravdu se lze takto "předzásobit"? Taky mě to už napadlo, ale jak dlouho to bude Microsoft akceptovat? V CZC mají teď taky Office 365 pro domácnosti za 1111 s daní, to je dost dobré, 918,-/rok bez daně, když si jich vezmu na firmu pár a pakliže nezemřu, budu si je rok po roku prodlužovat, bude to tak fungovat? Co když Microsoft, byť to není pravděpodoné, časem zlevní, nebo bude dávat ne 5x 1TB, ale třeba 5x 5TB cloudu, nepřijdu takhle zkrátka? Chápu, že tohle mně nikdo asi neodpoví či nezaručí, spíš je to taková řečnická otázka.

mberdych
Příspěvky: 1213
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Office 2016

Příspěvek od mberdych » 13 led 2018 09:33

Na MS jsem našel, ze kód lze použit po dobu tuším pěti let od koupě. Zadat jde hned, mám to do 2020. Ale kupuji to postupně, ne hned najednou. Par měsíců rozpětí.

When you add an Office 365 subscription plan to an account that already has an Office 365 for home subscription, any remaining time from your current subscription is added to the new one. For example, if you have 6 months left on your current Office 365 Home subscription plan and you add a new yearly Office 365 Home subscription to your account, we’ll extend it to 18 months.

If you try to add too many subscriptions at once to the same account, you’ll get a Redemption Failed error because you can’t exceed the 5-year limit.

Takže z toho vyplývá, ze lze jich dat více najednou, ale ne více než 5 let dopředu.

Jirka_S
Příspěvky: 1036
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: Office 2016

Příspěvek od Jirka_S » 13 led 2018 09:55

Jednu jsem už měl, tak jsem vzal ještě 3. Na pár let bude vystaráno. :D

mvaldo
Příspěvky: 40
Registrován: 22 dub 2015 13:57

Re: Office 2016

Příspěvek od mvaldo » 13 led 2018 12:13

cena je 777Ck Obrázek

mberdych
Příspěvky: 1213
Registrován: 30 srp 2012 12:14

Re: Office 2016

Příspěvek od mberdych » 13 led 2018 12:29

Licence pro zaměstnavatele a pedagogy.

Jirka_S
Příspěvky: 1036
Registrován: 08 čer 2015 18:39
Bydliště: CZ

Re: Office 2016

Příspěvek od Jirka_S » 13 led 2018 15:37

Stejně v tom mám trochu hokej. Jedno přebytečné sdílení Office 365 pro domácnosti jsem před časem koupil na rok od jedné dobré duše, hlavně kvůli 1TB cloudu, no a podle toho, co čtu, tak by každý z těch pěti členů mohl používat Excel, Word atd. jen na jednom PC/Macu plus teda nějaká ta mobilní zařízení. Leč já to mám v poho na 3 PC a jednom Macu, jak to teda je?

mrzic
Příspěvky: 427
Registrován: 30 črc 2012 10:27

Re: Office 2016

Příspěvek od mrzic » 18 lis 2018 20:46

Jak se vám líbí dark mode v MS Office?
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.14
iPhone X, iOS 12
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 5
Apple TV4

Anndy
Příspěvky: 157
Registrován: 18 zář 2012 12:07

Re: Office 2016

Příspěvek od Anndy » 19 lis 2018 11:57

Ale zatial je dark-mode v insider rezime, v obycajom este nie je?

mrzic
Příspěvky: 427
Registrován: 30 črc 2012 10:27

Re: Office 2016

Příspěvek od mrzic » 19 lis 2018 13:02

Ano, v insider programu. Nějak si pořád nemůžu zvyknout.

https://ibb.co/eEaHKf
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.14
iPhone X, iOS 12
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 5
Apple TV4

Anndy
Příspěvky: 157
Registrován: 18 zář 2012 12:07

Re: Office 2016

Příspěvek od Anndy » 19 lis 2018 18:40

A zbytok - teda napr tabulky v exceli, ci text vo worde je standard - biele? Lebo tak by to slo. Komlplet cierne asi nie.
A dark rezim sa da zapnut/vypnut bez ohladu ako je nastaveny macOS?

mrzic
Příspěvky: 427
Registrován: 30 črc 2012 10:27

Re: Office 2016

Příspěvek od mrzic » 19 lis 2018 18:54

Word. https://ibb.co/eeQPFL

Excel. https://ibb.co/jdiY9f

Powerpoint https://ibb.co/bPP1vL

Outlook viz předchozí post (nechci dávat screen své pošty)

Tmavý režim se řídí systémem, nejde změnit v aplikaci
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.14
iPhone X, iOS 12
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 5
Apple TV4

r.eno
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019 10:47

Re: Office 2016

Příspěvek od r.eno » 08 led 2019 11:02

Ahoj, mám dotaz ohledně Office 2016, ale tochu z jiného soudku než se tady ve vlákně zatím řešil.
V práci používáme Exchange server 2016 a na MBA 2018 mám macOS 10.14.2 a nainstalovaný Office 2016. Problém mám s tím, že se mi v Outlooku nesynchronizují složky s poštou. Synchronizace funguje pouze u složky Doručená pošta, ale u žádné další uživatelsky vytvořené ne.
Řešili jste už někdo tento problém, zatím jsem se kloudného výsledku nedopátral a nevím jestli někde dělám chybu já nebo to tak je "by design" u Microsoftu.
Stejný problém mám i s mobilním outlookem na iPhone.

Díky za jakékoliv rady

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3102
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Office 2016

Příspěvek od casey » 08 led 2019 18:41

Nemáš ty složky lokálně?
Jsou vidět ve webovém Outlooku?

mrzic
Příspěvky: 427
Registrován: 30 črc 2012 10:27

Re: Office 2016

Příspěvek od mrzic » 08 led 2019 19:30

Mám to taky tak, ale složky se mi synchronizují. Ale mám je jako podsložky v Doručené poště.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.14
iPhone X, iOS 12
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 5
Apple TV4

MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

Re: Office 2016

Příspěvek od MICKI2701000 » 09 led 2019 10:32

Nevite pry udajne office nejsou pro 5 uzivatelu ale pro 6. A jak je to, kdyz kolega psal teda, ze ma office na 3 zarizenich to by pak eli fungovat uz jen 2 licnece ne?
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

r.eno
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019 10:47

Re: Office 2016

Příspěvek od r.eno » 09 led 2019 10:37

Ve webovém outlooku složky mám a vše funguje korektně. Na Windows stanici v outlooku to funguje, problém je opravdu jen na Macu a iPhone/iPad (jak aplikace outlook tak i nativní email klient).
Složky jsou jako podsložky Doručené pošty.
Ještě abych se vyjádřil úplně správně, obsah složek se synchronizuje, ale až ve chvíli, kdy na ni kliknu a otevřu ji, neprovádí se to automaticky a tudíž nejde vidět notifikace číslicí u dané složky, že mám doručenou a nepřečtenou poštu. A jelikož mám něco přes 80 složek a nastenevy možná i stovky pravidel, které mi příchozí poštu automaticky zařazují, tak je pro mě outlook a defakto jakýkoliv poštovní klient na apple zařízeních nepoužitelný (nativní email, outlook, spark atd.).

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3102
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Office 2016

Příspěvek od casey » 09 led 2019 11:12

Je divné, že to nejde jak na Macu, tak na iPhone.
Nemáš v názvu některé složky nějaké české znaky, mezery, speciální znaky?

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3102
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Office 2016

Příspěvek od casey » 09 led 2019 11:16

MICKI2701000 píše:
09 led 2019 10:32
Nevite pry udajne office nejsou pro 5 uzivatelu ale pro 6. A jak je to, kdyz kolega psal teda, ze ma office na 3 zarizenich to by pak eli fungovat uz jen 2 licnece ne?
Záleží na licenci. "Business" jsou pro jednoho uživatele na pět zařízení. "Pro jednotlivce" je jenom jedna. A "pro domácnost" je pro šest lidí.

r.eno
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019 10:47

Re: Office 2016

Příspěvek od r.eno » 09 led 2019 11:25

V názvu několika složek mám české znaky a mezery, ale v drtivé většině ne a nefunguje to ani na jdné z nich.

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3102
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Office 2016

Příspěvek od casey » 09 led 2019 11:42

Osobně složky nepoužívám.
Ale řešil jsem u klienta na starší verzi Office, že se mu složky nezobrazovaly. A vyřešil jsem to až přejmenováním všech složek. Musel jsem je projít všechny, protože u některých měl na konci jména ještě mezeru a to se dost blbě hledá. :-)

r.eno
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019 10:47

Re: Office 2016

Příspěvek od r.eno » 09 led 2019 11:54

Zkusím to přejmenovat. Díky za radu a pokud to nezabere, tak se budu muset holt smířit s webovým outlookem.

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1191
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: Office 2016

Příspěvek od SharkeeCZ » 09 led 2019 18:47

zkusil bych ještě odhlášení a přihlášení účtu na macbooku v outlooku, u mne vše funguje bez problému a to mám ten účet na pracovním PC, iphonu i MacBooku (Business licence)
iPhone8/iPad mini2/iPAD2018/MBP2018TB/MBAearly2014/AW3Nike+42/aTV4/BeatsSolo3WL / AirPods2019WC

Uživatelský avatar
casey
Příspěvky: 3102
Registrován: 30 črc 2012 16:56
Bydliště: ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Office 2016

Příspěvek od casey » 09 led 2019 20:08

Pokud má stejný problém i na iPhone, tak mu odhlášení / přihlášení na MacBooku moc nepomůže :-(

Uživatelský avatar
SharkeeCZ
Příspěvky: 1191
Registrován: 09 lis 2015 17:57

Re: Office 2016

Příspěvek od SharkeeCZ » 09 led 2019 20:53

Aha, to jsem přehlédl. Pak tedy vůbec netuším, tedy pokud se nejedná o nějaké nastavení v rámci firmy v podobě omezení, nebo hodně staré verze exchange serveru.
iPhone8/iPad mini2/iPAD2018/MBP2018TB/MBAearly2014/AW3Nike+42/aTV4/BeatsSolo3WL / AirPods2019WC

MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

Re: Office 2016

Příspěvek od MICKI2701000 » 10 led 2019 07:31

Kdyby nekoho zjimalo:
Zjistoval sem jak je to s tema poctama na infolince Microsoftu.
Od Lonskeho Rijna misto 5 licenci pro domacnost je tam 6 uzivatelu s tim, ze kazdy ma narok na 5 zarizeni pod svou mailovou adresou je jedno jeslti je to 5 PC, 3 Maci 2 PC, # maci, 1 PC 1 telefon.
takze defacto jakoby 30 zarizeni pod jednim uctem.
To by odpovidalo tomu, proc Jirka S muze vyuzivat Mac, Winy i Virtualku ma este 2 licence ktere muze pod svym ID pouzit.
Toz tak.
Jen me mrzi, ze nejde rozsirit onedrive 1 TB uz mi nestaci a klicne bych si i priplatil.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

r.eno
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019 10:47

Re: Office 2016

Příspěvek od r.eno » 21 led 2019 07:45

Ještě k té synchronizaci nebo spíše notifikaci o doručené poště v podsložkách...
Exchange máme 2016, omezení tam dle kolegy není nastaveno žádné (navíc na Win to funguje normálně).
A jenom takový poznatek, když jsem zkoušel přejmenovávat ty podsložky, aby tam nebyly české znaky, tak změna názvu těch podložek se promítla v řádu sekund (možná do 30s byl název podsložky změněný). Ale informace o poště v podsložkách pořád žádná, ani po opětovném přihlášení a odhlášení k účtu.
Dále jsem zjistil, že když na Macu už vstoupím do nějaké podsložky s nepřečtenou poštou a označím ji jako přečtenou, tak synchronizace tohoto stavu proběhne taky celkem rychle za pár vteřit a v Outlooku na Win zprávu vidím jako již přečtenou.

Odpovědět