hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční trh

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

Odpovědět
jablecnysvet
Příspěvky: 109
Registrován: 31 říj 2017 13:47

hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční trh

Příspěvek od jablecnysvet » 14 úno 2018 10:32

Zdravím,

stala se mi taková věc, že můj poskytovatel mailových služeb má velké problémy, kdy nelze odesílat maily. Respektive ono vám to ukáže ,,odesláno", ale když jdete do složky odeslané, mail co jte před minutou psali tam nenajdete.
Nejdříve jsem si myslel,že jde o problém v počítači, protože používám mailového klienta a když jsem to zkoušel poslat na svůj druhý mail, tak mi to přišlo, z čehož jsem usoudil, že problém s providerem není a začal používat jejich webovou verzi. Tam jsem zjistil po odesílání asi 11 mailu, že dvanáctý email se už neodeslal.

Teď potřebuji co nejdříve náhradu. Potíž je v tom, že jich je mnoho a já potřebuji takový, který bude mít na dnešní dobu velmi dobré šifrované zabezpečení, alespoň 25 GB prostoru a klidně placenou zákaznickou podporu, která rychle zasáhne v případě problémů.
Vyloučil jsem Gmail, jelikož často padá do spamu, což je přesně věc, které se chci vyhnout (jasně když jeden z 100 mailů padne do spamu tak to neřešim).
Můžete mi prosím něco z osobních zkušeností doporučit? Používám klienta, takže je mi jedno jak vypadá nebo jak je přístupné webové rozhraní.
Děkuju moc a přeji vám pěkný den.

swenak
Příspěvky: 2217
Registrován: 03 kvě 2014 16:43

Re: hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční t

Příspěvek od swenak » 14 úno 2018 10:39

Opravdu potřebujete nového poskytovatele? Nestačí jiný SMTP server?

jablecnysvet
Příspěvky: 109
Registrován: 31 říj 2017 13:47

Re: hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční t

Příspěvek od jablecnysvet » 14 úno 2018 10:45

swenak Možná... Mám mail.com a oni mají smtp.mail.com. Nikdy s nima nebyl problém - až poslední 4 dny. Občas pošta ani nedojde. Koukali na to z podpory a řekli, že je vše nastavené tak jak má být.

Přešel jsem na webovou verzi a maily nedocházeli zákazníkům ani z té webové verze. Proto uvažuji o změně.
Z maiového klienta AirMail a Apple Mail pošta přes tento server neodchází vůbec. A občas ani nepřijde. Internetové připojení nejeví žádné známky spomalení nebo výpadků, takže internetem to určitě nebude.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4638
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční t

Příspěvek od ra3662 » 14 úno 2018 11:16

Zeptám se blbě? Seznam, google , centrum, odtamtut maily chodí do aplikace bezproblémů?
Osobně si myslím že je něco blbě nastaveno nebo povoleno. Kdysi jsem podobné problémy řešil se svým poskytovatelem internetu.
Internet šlapal na jedničku, ale pošta to byla epizoda sama pro sebe. Prý je chyba u mne a přes toto tvrzení nejel vlak.
Pozval jsem si známeho IT a ten ho utloukl argumenty přimo na místě. Jediné co jsem si změnil bylo SMTP a používám vnphosting.cz.
Od té doby aplikace Applke Mail šlape jako holínky k naprosté spokojenosti. Více mailových účtů, tři uživatelé, POP i IMAP a vše šlape.

jablecnysvet
Příspěvky: 109
Registrován: 31 říj 2017 13:47

Re: hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční t

Příspěvek od jablecnysvet » 14 úno 2018 12:13

já mám také více mailových účtů. S poskytovatelem internetu dneska budu mluvit je to můj kamarád, takže vždycky počítá i s možnou chybou na jeho straně. Mám pak ještě icloud účet a tam mi chodí úplně všechny maily - gmail, seznam, centrum...
Mně spíš šlo o to, že tady šla nastavit vlastní doména a SMTP zůstal jejich. Hlavně nastavení se neměnilo - celou dobu to bylo takhle a poslední už 4 dny to blbne.

edit
Hlavně: poslední dobou se mě to pořád ptá na certifikáty (kvůli bezpečnosti). Přičemž tyto certifikáty tam jsou napevno daný v mailovém klientovi a až doposud si je bral v pohodě, aniž by se pořád ptal ,,chcete se opravdu připojit přes tento cerifikát?" a nebo ještě lepší hláška ,,Certifikát nenalezen, vyberte prosím cestu k certifikátu" (tak nějak to tam píše). Přičemž rozbalim roletku s certifikáty a vyberu hned ten první, pak enter a už neremcá.
Certifikáty začaly blbnout už no možná před 2 měsíci. Teď tedy ty maily nejdou posílat vůbec... Proto potřebuji rychlou náhradu za službu, která většinou nepadá do spamu (jako gmail). Napadl mě aol nebo yahoo, ale neznám je.

jablecnysvet
Příspěvky: 109
Registrován: 31 říj 2017 13:47

Re: hledám ideálního mailového poskyovatele pro zahraniční t

Příspěvek od jablecnysvet » 14 úno 2018 13:30

Nakonec jsem to vyřešil Yahoo! mailem. Adresa je pořád stejná, jen se stal poskytovatelem služeb Yahoo. Od této doby už mi zase jdou posílat maily, aniž by to chtělo nějaké certifikáty nebo potvrzení.

Jen by mě teda zajímalo jestli jsem skutečně pod Yahoo, vzhledem k tomu, že jsem v mailovém klientovi nic neměnil (v AirMail ani Apple Mail) a zprávy mi normálně chodí a dokonce už můžu i posílat, ale kdo je tedy mým poskytovatelem? 1&1 nebo už Yahoo.
Pokud Yahoo, byl by převod skutečně velmi rychlý. Nicméně abych se mohl přihlásit do Yahoo webmail, potřebuji prý adresu adresa@yahoo.com tak teda nevim... :D Ale je pozoruhodné, že už zprávy po 4 dnech opět odchází a přicházejí a kupodivu ani nepadají do spamu...
--
při přihlašování do Yahoo webmail mám tuto hlášku

Přepněte prosím účty

Jste přihlášeni jako jmeno@mojedomena.com.
Pokud chcete používat Yahoo Mail, potřebujete e-mailovou adresu Yahoo. Proto se právě ptám co teda vlastně mám? :D

Odpovědět