Čtení zašifrovaných disků Bitlocker pod MacOS Mojavi

Pokud si nevíte rady s operačním systémem MacOS X, jeho nastavením nebo aplikacemi týkajícími se právě práce s počítačem, tak zde můžete vznést svůj dotaz

Moderátoři: MichalM.Mac, zmiy, dandas, AdamVyborny, yonah, Macforum_Admin, Unreed

Odpovědět
dave1x
Příspěvky: 4
Registrován: 24 pro 2018 10:51

Čtení zašifrovaných disků Bitlocker pod MacOS Mojavi

Příspěvek od dave1x » 24 pro 2018 11:06

Zdravím všechny,
jsem tak trochu začátečník v tomto směru a tak se raději zeptám zkušenějších. ;)

Potřebuji na Macbooku přečíst data ze zašifrovaného disku, který je navíc chráněn přístupovým heslem. Disk je naformátován v NTFS a zašifrován Bitlockerem. Macbook takový disk tak logicky nenačte (vidím jej v diskové utilitě). Se čtením klasických NTFS disků však nemám problém.

Zajímá mě, nevíte o nějakém rychlém a elegantním řešení? Našel jsem zatím pouze komerční program M3 Bitlocker Loader for Mac. Existuje něco dalšího?

Obecně, potřebuji přenášet zašifrovaná data chráněná heslem mezi MacOS a Windows. Napadlo mě používat šifrovaný APFS, jenže ten nepřečte v základu Windows 10 a je potřeba další program. Napadlo mě, co kdybych tak vytvořil jeden malý NTFS oddíl s nějakým programem, který čtení umožňuje i pod Windows, a na zbytek disku dal oddíl s APFS. Jen nevím, jestli to bude fungovat. Nemáte někdo zkušenost?

Zeggjk
Příspěvky: 836
Registrován: 15 bře 2013 11:17
Bydliště: Děčín

Re: Čtení zašifrovaných disků Bitlocker pod MacOS Mojavi

Příspěvek od Zeggjk » 24 pro 2018 12:32

Pokud se chcete obejít bez finanční investice do M3 Bitlockeru, tak to chce něco, co lze nainstalovat bezplatně jak na Win tak na Mac. Co VeraCrypt? Je to "nástupce" TrueCryptu.
https://www.veracrypt.fr/en/Downloads.html

Na USB flešce s extFAT si uděláte pomocí VeraCryptu šifrovanou virtuální partition, kterou si pak dle potřeby připojíte na PC nebo na Macu.
iPhone 15 pro 128GB
Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro, 512GB SSD, 16GB RAM
Mac mini 2014, Intel i5 1,4GHz, 250GB SSD, 4 GB RAM
AW Nike+ Series 4 GPS 44mm
Apple TV 4K

Odpovědět