Mám ale pár dotazů k macOS a jeho fungování, které bych rád, kdyby mi někdo před koupí Macbooku objasnil (možná pár dotazů přidám později)
1) Jak funguje na macu zachytávání oken? Nebo jak obecně funguje okno? Vídám spoustu lidí, že mají okno "jen tak" prostě roztažené přes plochu. Funguje třeba uchycení vpravo, vlevo, nějaký fullscreen, tak jak to funguje na windows?
2) Díval jsem na nějaká videa pro začátečníky a dost mě zklamalo, že i když macOS funguje jako iOS se správou aplikací (tzn. odinstalace křížkem z dashbordu), tak i tak po aplikaci prý zůstavá bordel v souborovém struktuře. Jak se to pak odstraňuje? Je nutné jako u windows jednou za čas udělat čistou instalaci a začít od znova?
3) Teď takový rýpavý dotaz - k čemu je u aplikací ten řádek nabídek vedle jablíčka? Co tam mám hledat? Třeba u Applích aplikací jsem to pochopil, že tam je obecné nastavení aplikace (třeba safari) a šetří to pak okno aplikace, ale u aplikací třetích stran (třeba adobe) je vidět, že to moc nerespektují a stejně nabídky cpou do okna aplikace. Zdá se mi to pak zbytečné a rozhraní takové nekonzistentní (že jsou věci u každí aplikace někde jinde), ale třeba je to jen můj názor před vyzkoušením, pak bych mluvil jinak.
To bude zatím asi vše. Kdyby byl někdo tak hodný a zodpověděl mi dotazy, budu rád a předem děkuji