Deaktivovany ucet

Tato sekce je určena všem začínajícím Apple uživatelům, kteří potřebují pomoc a nejsou si jistí, do které ze sekcí jejich dotaz přesně patří. Pokud se Vám nepodařilo pomocí vyhledávání najít řešení pro Váš problém, tak neváhejte a napište svůj dotaz právě sem. Neexistují hloupé otázky, jen hloupé odpovědi.

Moderátoři: Alisczech, RadimSvidrnoch, emkei, MichalM.Mac, Streeter, Renik, zmiy, dandas

Odpovědět
hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 17 pro 2019 23:01

Ahoj/dobry den,

nevim uz kde jinde se poradit a tak jsem nasla toto forum, treba mi nekdo jeste dokaze poradit s moji situaci..

V roce 2014 jsem na webu emimino vyhrala v soutezi s itesco ipad mini. Ipad jsem zaktivovala a uspesne nejaky cas pouzivala.. Pak se mi stalo, ze mi nejaky cas lezel doma nepouzit a kdyz jsem na nej jednou zase po case sahla, muj ucet byl deaktivovan. Chtela jsem si ho zaktivovat, ale dlouho mi trvalo, nez jsem nejakym zpusobem nasla sve apple id (precejen clovek to vyplni jednou a pak uz nikdy, tak jsem si ho nepamatovala, stejne jako nevim kontrolni otazky). Nyni jsem ve fazi, kdy jsem jiz nekolikrat zkousela na support apple strankach obnovovat heslo a deaktivovat ucet. Ale jak jsem jiz psala, kontrolni otazky si nepamatuji. Me apple id konci na ...@icloud.com. Na obnove hesla k deaktivaci uctu mi ale jako druha moznost (po moznosti kontrolnich otazek) nabiha moznost poslat email, je tam ale napsano "h*****@i****.com. Predpokladam, ze to je tedy email, ktery je shodny s mym apple id. Jak se mam ale do tohoto emailu dostat, kdyz neznam heslo? :-((( Proste zacarovany kruh..

Dalsi z moznosti jak ipad nekdy jeste pouzivat bylo dolozeni dokladu o koupi k zarizeni. Ja toto zarizeni ale vyhrala v soutezi. Kontaktovala jsem proto web emimino, bohuzel ti tohle zarizeni jen dostali od itesco do souteze. Kontaktovala jsem tedy itesco, ti bohuzel jiz fakturu takhle starou nedohledali (nebo nechteli, tezko rict). Nabidli mi, ze by mi napsali tedy klidne nejake cestne prohlaseni. Kontaktovala jsem apple support, pan na kontaktni lince mi rekl, co tedy takove prohlaseni musi obsahovat za udaje. Sepsali jsme to, nahrala jsem to, kam mi rekl a zamitli mi to.

Ma prosim nekdo odtud jeste napad, jakym zpusobem mam postupovat, abych ten ipad mohla jeste nekdy pouzivat a nemusela ho hodit do kose? :( :cry: :cry: :cry:

Mnohokrat dekuji vsem, kteri docetli az sem...

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1383
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od Mironet » 18 pro 2019 13:48

Takže, abych to shrnul: Při založení Apple ID jste nepoužila vlastní e-mail, ke kterému máte přístup, ale přímo mail na iCloudu a nevíte jaký. Heslo k němu taky nevíte. Propojení s jiným e-mailem pro případ obnovení tedy nemůžete použít. Kontrolní otázky jsou voleny tak, aby se nedaly zapomenout (ulice, kde jsem vyrostl; jméno prvního psa, apod.), odpovědi na ně také nevíte. Doklad o koupi také nemáte, protože soutěž.

Zkuste se zamyslet. Kdybyste byla na druhé straně podpory a někdo za vámi přišel s iPadem, ke kterému nemá absolutně žádný doložitelný doklad, mohla byste pro něj něco udělat? On je ten systém takto nastavený z určitého důvodu, aby zloději neměli jednoduchý život. Neříkám, že je to Váš případ, ale vypadá to jako byste se aktivně snažila každou úroveň zabezpečení ignorovat, aby jste doma měla místo iPadu těžítko.

Gwaihir
Příspěvky: 495
Registrován: 19 čer 2014 10:20

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od Gwaihir » 18 pro 2019 14:16

Největší problém bude ten deaktivovaný účet, což znamená, že heslo k němu zřejmě ani nefunguje, i kdyby jste si vzpomněla. Zkuste nějaký servis, třeba si poradí, ale nevím....

Zkusil bych toto:
https://support.apple.com/cs-cz/HT204306

O data samozřejmě přijdete, ale to asi není problém.... Předpokládám, že jen chcete tablet užívat....

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od rony » 18 pro 2019 19:56

skuste niekedy zacat k heslam pristupovat ako k peniazom. nezabudat na ne. pouzivatelsky ucet Apple ID je DOLEZITEJSI ako samotne zariadenie.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 19 pro 2019 08:50

@Mironet no jo, je to jak rikate. Ve finale tezko uveritelne :-( Ja ho proste chtela jen na brouzdani po netu, nepouzivala jsem ho nijak moc aktivne a kdyz jsem pak mela novy mobil tak jsem si brouzdala na mobilu a nepouzivala ho. To heslo a tak jsem tam dala proste jednou v zivote. Bylo to me prvni setkani s apple, moc jsem nevedela, co je vlastne Apple ID. Na androidnim telefonu se pouziva jiz zalozeny gmail. U apple jsem zadny email nemela a nevedela, ze tam muzu pouzit cokoli (mam zalozene uz dalsi apple id s emailem @centrum.cz). Proste blba no :( Jen je mi lito ted ten ipad teda jako vyhodit nebo pouzit jak v te reklame misto prkynka na krajeni..

Me ti lidi z tesca napsali i orazitkovane prohlaseni, ze jsem opravdu toto zarizeni s timto seriovym cislem vyhrala u nich v soutezi a ze jsem tohoto zarizeni skutecne jediny a prvni vlastnik ja. Jenze na apple to neproslo. Chteji doklad, fakturu a ten ja nemam a tesco uz taky ne. Uz tam zrejmne po 4 letech ani neni clovek, ktery to pro tu soutez tenkrat nakupoval a tak ani nevim u ktereho prodejce to bylo koupeno :-/ Jeste me napadlo, jestli by mi to tesco tu fakturu nemohlo proste nejakou "vyrobit". Ale to uz zavani podvodem.. chjo... :cry:

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od rony » 19 pro 2019 09:00

viete o tom, ze idealne riesenie je nezakladat appleid pre kazde zariadenie ale pouzivat jedno? jedna osoba jedno appleid.

to neriesi situaciu, no pre buducnost je to toez dobre vediet :)
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

Uživatelský avatar
Mironet
Příspěvky: 1383
Registrován: 02 říj 2012 13:22

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od Mironet » 19 pro 2019 09:56

Naprosto chápu, že někdo, kdo se v tom nevyzná, tápe. Běžně se s tím setkávám v okolí u lidí, co nejsou do techniky tak zapálení. Čemu ale osobně moc nerozumím je mentalita "něco tam zadám a je to." Nezapamatuju si to, nanapíšu si to (i když i to by bylo špatně), neřeším to. Jak se dají zapomenout bezpečností otázky? To jste tam zadala jako odpověď jen "abc," aby mě to neotravovalo? Teď z toho máte pěkné ponaučení do budoucna.

Představte si stejnou situaci s autem na policii ČR. Dojdete tam s tím, že je vaše. Oficiální doklady nemáte, jen nějaký kus papíru od pořadatele soutěže, což může být klidně Váš známý a nemá to žádnou průkazní hodnotu. Klíče jste taky ztratila. Ale výrobce auta myslel dokonce i na takový případ a policie se Vás zeptá na kontrolní otázky, které původní majitel zadal při přebrání automobilu. A vy je nevíte.

Prostě nedokážete nikomu prokázat, že jste majitel. Obávám se, že máte smůlu.

hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 02 led 2020 21:31

Prave no. Asi se to tak stalo, ze jsem tam zadala neco jako "abc" :-/ Proste blba.. S temi ucty.. mate pravdu, ale ja nic jineho od apple nemam, mobily mam s androidem (tam si gmail ucet pamatuji, koneckoncu pouzivala jsem to i jako email, takze tim to bylo lehci) a pro me teda opravdu drsne ponauceni, v ostatnich rucnych uctech ruzne jsem si kontrolni otazky aktualizovala a zkontrolovala. Nikdy jsem to nikde nepouzila... tak ted uz vim, k cemu fakt jsou no. S tim autem je to dobry prirovnani. Tak nic no, asi svuj ipad mini vezmu a hodim ho do kontejneru :-( Smutny pribeh toho zarizeni, ktery nekdo pouzival tak rok dva. Chjo, no nic.. tak i tak dekuji vsem tady...

mike-biker
Příspěvky: 396
Registrován: 09 lis 2014 12:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od mike-biker » 02 led 2020 21:58

Co já vím, účet se sám od sebe nedeaktivuje. Nicméně asi bych se spolehl na technickou podporu od APPLE a pokud ani ona neporadí, pak je to opravdu na náhradní díly.
iPhone 13 Pro 256GB Graphite.
iPhone 13 Mini 128GB as reserve.

Honzajs
Příspěvky: 302
Registrován: 27 úno 2015 06:08
Bydliště: Praha

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od Honzajs » 07 led 2020 10:58

Podle mě jednoznačně pokus o prolomení do kradeného zařízení. Ještě jsem neslyšel, že by Apple sám od sebe deaktivoval účet jen proto, že zařízení není používané. Přístup podpory je tedy naprosto v pořádku.
iPhone 15 Pro Max 512GB Blue
MacBook Air M2 15" Blue
AWatch Ultra2
Airpods Pro

hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 10 led 2020 22:21

Honzajs verte, ze fakt ne. Neukradla jsem ten ipad a ani se ho jako kradeny nesnazim prolomit.. Ja ho proste pouzivala, mela jsem prvni dite, jeste i to dite na nem mela natocene na videu. Pak se narodilo druhe, stehovali jsme se, narodilo se treti. Mezitim jsem mela i lepsi mobil, takze jsem na netu surfovala na mobilua ipad jsem proste treba rok dva nezapnula. Pak jsem ho jednou chtela pustit diteti (protoze uz dorostlo do veku, kdy by bylo schopne ho sledovat) a ejhle. Napsalo mi to, ze ucet deaktivovan..ale to je fuk. Ono na tom asi ani vlastne nezalezi, jestli to, co si myslite, je pravda, nebo ne.. spis me to proste mrzi. Nic, mrsknu to do popelnice nekam a bude.. aspon, ze jsem to za tezky prachy nemusela kupovat :-D holt poprve v zivote jsem neco vyhrala v soutezi no.. tak to je takovy danajsky dar..

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od rony » 12 led 2020 00:41

to nebol danajsky dar

to bola len vasa vlastna blbost

avsak ako tvrdite, bol to dar. takze lehce nabyl lehce pozbyl.

niekto iny by si mozno viac daval pozor na veci ako konta a hesla k nim. vam na to nezalezi, teraz uz snad viete, ze zalezi. snad sa poucite a zacne te tym blbym kontam a heslam davat nalezity vyznam a venujete im pozornost.

a nie, tu neziskate lahky pristup k zablokovanemu ipadu. my sme totiz vcelku radi, ze sa do nich neda dostat inak ako znalostou konta a hesla. snad to chapete.

a nie, nejde o danajsky dar, ten sa dava so zamerom vam sposobit problem. ale ten problem ste si sposobili vy.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 13 led 2020 12:31

rony: no na ucty a hesla davam pozor, ale treba k internet banking, nebo k memu letitemu mailu.. nevedela jsem, ze ipad se da takhle bloknout. brala jsem to spis jako ucet v pc. Heslo kdyz clovek nevi, tak holt se pc da jeste aspon preinstalovat. A ne, necekala jsem ze mi tu nekdo poradi, jak to lehce hacknout. Spis jestli jeste nenapada nekoho nejake reseni :-( jak rikate, lehce nabyl, lehce pozbyl :-/ :-D co uz..

Uživatelský avatar
rony
Příspěvky: 3635
Registrován: 01 srp 2012 07:47
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od rony » 13 led 2020 17:22

reseni = hacknout.

obvykle v tomto pomoze jedine support Apple. a tomu musite preukazat vlastnictvo. to nedokazete.

akykolvek ucet ano aj k PC je dolezity. a ano najsilnejsie previazanie hw s uctom ma Apple.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
 Mac Mini  iPhone 13pro  iPad Pro  Pencil  TV  WATCH  AirPods  Homepod

mike-biker
Příspěvky: 396
Registrován: 09 lis 2014 12:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od mike-biker » 14 led 2020 10:48

Dalo by se ho prodat na díly, rozhodně nevyhazovat. Někomu by se třeba hodil LCD, nebo další díly. Nicméně funkční už asi nebude a vzhledem k tomu, že jde o poměrně staré zařízení, tak už nemá cenu to dále řešit.
iPhone 13 Pro 256GB Graphite.
iPhone 13 Mini 128GB as reserve.

hanzy
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2019 22:51

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od hanzy » 15 led 2020 08:48

rony: no prave jsem se to dokazat snazila, itesco.cz mi bylo ochotne napsat jakekoli prohlaseni, jenze porad to neni faktura(kterou nedohledali) a tak mi to uznano nebylo :-/ ani mi neni nikdo z nich schopny rict, ve kterem obchode to koupili (ze by se treba faktura dohledala tam) no nic..

mike-biker: diky za dobrou radu. To je vlastne fakt, ze je to uz vic nez 4r stare zarizeni a tak to asi bude "zastarale". Ja to chtela hlavne pro decka, nainstalovat jim tam nejakou hru, nebo na pohadky, to by asi stacilo.. Nemate tip, kde by se to dalo aspon inzerovat? Tady na serveru asi inzerce neni, nebo jo? Fakt nemam s apple zkusenosti. Vlastne si s tim systemem ani moc nerozumim :-D Decka holt casem dostanou nejaky maly tablet od androidu radsi..

mike-biker
Příspěvky: 396
Registrován: 09 lis 2014 12:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Deaktivovany ucet

Příspěvek od mike-biker » 18 led 2020 22:25

Prodat se dá na sBazaru, nebo Bazoši. :idea:
iPhone 13 Pro 256GB Graphite.
iPhone 13 Mini 128GB as reserve.

Odpovědět