UPC modem jako bridge a spomalena sit

Máte téma nebo dotaz, který nevíte, kam zařadit? Vložte jej do této sekce a my pro něj najdeme správné zařazení a snad i odpověď.

Moderátoři: MichalM.Mac, Macforum_Admin, Schumi, Hallfdann

Odpovědět
MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od MICKI2701000 » 03 led 2019 10:18

Ahojte,
Mam tu mensi problem.
Mam UPC modem od myslim LG 74xx neco, je to ten AC wi-fi modem.
Koupil sem si Archer TPlink taky AC.
UPC modem sem nastavil jako bridge.
A ted mam mensi problem.
1. Port kterym vedu kabel do TPlinku chapu v poho.
Ale dalsi myslim ze sou tam 3 porty proc kdyz do nich zapojim kabel tak je nelze pouzit? Je to nejakym blbym nastavneim nebo se da pouzit jen jednen Lan port a ostatni tim, ze je to v bridgi vyuzit nejdou? Prijde mi to jako nesmysl, ale je mozne ze to UPC blokuje, nikde sem na netu na tohle nenasel odpoved, ale dle me by se pro vnitrni sit melo dat vyuzit i ty zbyvajici porty napr. na pripojeni Nasky ne?
2. Nasku mam tedy zatim stejne jako Philips Hue pripojenou k tp-linku ale napr. Hue bych rad mel zapojene do UPC modemu kvuli nedostaktu zasuvek a mista.
Nicmene ted kdyz kopiruju neco na nasku ci mezi 2. pocitacy dostnau se max na 12 mega jakobych jel jen 100 megabitem a nikoli gigabitem drive, kdyz sem to mel zapojene v UPC modemu mi vnitrni sit i mezi 2. pocitaci jela kolem 60, az 80 mega.
Kabelama to uplne byt nemuze resp. nevim jak bych je overil zda-li sou 5E, ale meli by byt.
Nejake tipy? Snad sem popsal co potrebuju srozumitelne.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

lipon
Příspěvky: 1304
Registrován: 03 srp 2012 21:35

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od lipon » 03 led 2019 10:43

A nemůže to být tím, že v bridge režimu nefunguje UPC krabice jako router?
Funkci routeru by měl převzít ten TP link, ne?
Při nedostatku LAN portů mi přijde vhodnější použít switch.
Mám to tak doma, akorát UPC modem mi funguje i jako router, z toho jeden kábl do switche (8 portový Netgear) a do switche jsou pak připojena všechna LAN zařízení.

MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od MICKI2701000 » 03 led 2019 15:56

to je prave ten pruser proc musim mit svuj router UPC modem nema moznost wake on lan nastaveni. Ja myslel, kdyz to dokaze smerovat do routeru ze by se ten druhej prot dal pouzit abych mel vedle modemu Hue Bridge. No skoda stve em, ze ty 3 porty sou nevyuzite :-(.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

iTommy
Příspěvky: 99
Registrován: 07 srp 2014 08:36

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od iTommy » 08 led 2019 16:04

Pokud je UPC modem režimu bridge, tak nedokáže vytvořit vnitřní sit. Vnější iP adresa tak směřuje na zařízení za modemem. Proto se běžně používá Ethernet 1. Pro vytvoření vnitřní sítě je pak nutné, aby za tím modemem bylo něco co převezme funkci routeru. Já to mám například tak, že za modemem od UPC mám Mikrotik. Ten mi v tomhle případě tvoří vnitřní síť a zároveň bezpečnostní vrstvu, Protože je na něm firewall. Veřejná IP adresa je tak směru rovnou do Mikrotiku. Za ním pak může být třeba switch pro rozvedení další kabeláže.
 iMac 27" Late 2013
 MacBook Pro 13” Mid 2009
 iPhone 8 256 GB Black
 iPhone 6 white 128 GB
 iPhone 5s 64 GB
 iPhone 4 32 GB
 TV3
 eMac G4/1.25 2 GB RAM (USB 2.0)
 PowerMac G3 Bondi Blue
 Powerbook 1400cs/133
 PowerBook 540c

MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od MICKI2701000 » 09 led 2019 10:35

Takze abych to shrnul:
V tomhle rezimu kdy UPC modem je jako bridge a TPlink jako router ty 3 zbyvajici porty na UPC nelze vyuzit.
Chapu jeslti pak by neslo nastavit, kdybych do tech portu zapojil napr. hue bridge a dal mu pevnou adresu, bylo by to asi teda vice narocnejsi pro TP-link, ze by to smeroval pak do toho HUE co je zapojen v UPC, ale slo by to takto?
Ono 4 porty je malo kdyz si vemu jeden je nas, 2 compy a pak max zapojim bridge a sem na konci no.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

MichalJ
Příspěvky: 887
Registrován: 31 črc 2012 14:16

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od MichalJ » 09 led 2019 10:55

U mne jdou vyuzit, kazdy dostane svou verejnou IP. Budou to ale oddelene site a je nutne mit na kazdem portu vyresene routovani.

MICKI2701000
Příspěvky: 1767
Registrován: 11 čer 2013 10:43
Bydliště: Brno

Re: UPC modem jako bridge a spomalena sit

Příspěvek od MICKI2701000 » 09 led 2019 13:40

muzes to rozepsat. Lognu se teda do routeru toho upc modemu opisu si pripadne mac adresu zarizeni, ale myslim si , ze krome tplinku tam nic neuvidim a kdyz to hodim do UPC modemu a prihlasim se do tp-linku tak ho tam nevidim tez.
Jde o to, ze kdybych chtel tahnout kabel, nevim kterej idiot vymyslel ze napr. netbox ma pripojku tesne nad vchodovyma dverma, chodba je delana do praveho uhlu s tim, ze sou na jedne strane takove pricky takze asi tahnout cca 20 metru mozna 30 metru kabelu nez se dostanu k obyvaku a abych provrtal do zdi kabel.
UPC mam v obyvaku takze tma s kabelama problem neni.
iPhone 5S 64 GB
Mobile JuicePack
MBA 13 1,7 I5, 8 GB ram 512 SSD
3 TB TimeCapsule
Airport Express
LifeProof Nuud
Aftershokz Sportz M2 Headphones
Plantronics Voyager Legend Bluetooth

Odpovědět