Obnova dat z time machine

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: dandas, MichalM.Mac, Renik, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
Hruska
Příspěvky: 4
Registrován: 19 led 2020 00:18

Obnova dat z time machine

Příspěvek od Hruska » 19 led 2020 00:34

Dobry den,
porouchal se mi Macbook, nyni je v servisu, oprava se nevyplati. Poctive jsem zalohovala na Time Machine.
Nyni mam novy Macbook a chtela jsem jej obnovit ze zalohy pres Pruvodce prenosem dat, abych mela vse jako na starem pocitaci. Nejdriv to vubec tu zalohu nenaslo, tak jsem prepsala koncovku (.backupbundle na .sparsebundle), pak uz to tu zalohu naslo. Nicmene mi to tvrdi, ze mam malo mista na disku. Podarilo se mi jen obnovit aplikace. Muzete mi prosim poradit, jak se dostat k mym souborum? Chtela bych je vytahnout po castech.

P.S.: Kdyz kliknu na nabídku Time Machine > option > prochazet dalsi zalohovaci disky... tak se mi ty disky sice zobrazi, ale je tam jen prazdna slozka "dnes" a "nyni"

martas38
Příspěvky: 32
Registrován: 03 srp 2019 00:23

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od martas38 » 19 led 2020 01:11

Na čem ta záloha je? NAS, externí disk? Mně to normálně fungovalo a skoro vše se obnovilo. Akorát jsem udělal jednu chybu, že jsem systém před obnovou aktualizoval a pak teprve provedl obnovu a (patrně) díky tomu některé aplikace neungovaly a musel jsem je odinstalovat a znovu nainstalovat. Data se ale obnovila všechna.

Hruska
Příspěvky: 4
Registrován: 19 led 2020 00:18

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od Hruska » 19 led 2020 19:46

Je to na Time Capsule.

martas38
Příspěvky: 32
Registrován: 03 srp 2019 00:23

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od martas38 » 20 led 2020 21:54

Předpokládám, že to bylo děláno dle tohoto postupu?
https://support.apple.com/cs-cz/HT203981

Hruska
Příspěvky: 4
Registrován: 19 led 2020 00:18

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od Hruska » 21 led 2020 23:45

Ano. Nejdriv pri prvnim zapnuti pocitace, to se nepovedlo, tak jsem vytvorila novy ucet a chtela prevest data pres pruvodce prenosem dat a pak jsem jeste zkousela ten cmd+R. To vypadalo trochu jinak ale vysledek byl stejny...

Slysela jsem ze by mozna pomohlo propojit capsuli s windowsovskym pocitacem. Pry se to tam chova jako normalni slozka se soubory. Nemate s tim zkusenost?

martas38
Příspěvky: 32
Registrován: 03 srp 2019 00:23

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od martas38 » 25 led 2020 20:23

U mě má ten soubor se zálohou koncovku .backupbundle a na normálně jsem to obnovil (NAS Synology).
A na Time Capsule je dost místa? Provádělo to vůbec zálohy?
Když teď nějaký soubor smažeš, lze ho obnovit ze zálohy?

Hruska
Příspěvky: 4
Registrován: 19 led 2020 00:18

Re: Obnova dat z time machine

Příspěvek od Hruska » 10 úno 2020 21:00

Tak uz mi to jeden zachrance pomohl vyresit. Pro ostatni, kdo by s tim meli pripadne taky problem, prikladam reseni:

Pripojte se na wifi pres Capsuli (i kdyby tam nebyl internet).
Pak se k ni pripojte jeste ve finderu, pokud je to treba (vpravo nahore).
Pak ten soubor se zalohami otevrete (.sparse nebo jiny bundle).
Problikne to a vypada to, ze se nic nestalo, ale v levem sloupci dole (ve finderu) se ta zaloha objevi, takze na ni kliknete a muzete ji pak normalne prochazet soubor po souboru a den po dni...

Vypada to banalne, ale me fakt nenapadlo, ze se to otevre nekde "natajno", misto aby se mi to otevrelo rovnou nebo alespon v novem okne... A dokonce i v opravne a prodejne Applu mi tvrdili, ze pry v zadnem pripade prochazet soubory nelze, ze se to musi obnovit cele, ze to jinak nejde :roll: . No hlavne, ze vyreseno... Diky vsem za participaci.

Odpovědět