Macintosh hd

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: MichalM.Mac, Renik, dandas, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 17 led 2021 10:02

Macbook Air 2020 M1. U noveho jsem dal obnovu ze zalohy a nemohl jsem zadat heslo, rozhodl jsem se smazat Macintosh hd, ale omylem jsem ho odstranil, ted ho nevidim a neni kam instalovat Big sur

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4159
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Macintosh hd

Příspěvek od ra3662 » 17 led 2021 11:54

Diskové nástroje jej také nevidí?

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 17 led 2021 11:59

Prave ze ne

Uživatelský avatar
marvin.vega
Příspěvky: 108
Registrován: 25 pro 2012 10:58
Bydliště: olomoucký/zlínský kraj

Re: Macintosh hd

Příspěvek od marvin.vega » 17 led 2021 20:33

Můžeš vyfotit jak vypadá v diskové utilitě to rozložení? a zapni si v Zobrazení - Zobrazit všechna zařízení (defaultně je tam jenom svazky)

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 17 led 2021 21:22

7F22E0CE-500E-487B-B420-9C5B97D1C321.jpeg

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4159
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Macintosh hd

Příspěvek od ra3662 » 17 led 2021 22:17

A ten interní nahoře je co?

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 17 led 2021 22:26

Nemam tuseni. Bojim se cokoli udelat

Uživatelský avatar
marvin.vega
Příspěvky: 108
Registrován: 25 pro 2012 10:58
Bydliště: olomoucký/zlínský kraj

Re: Macintosh hd

Příspěvek od marvin.vega » 17 led 2021 22:43

jo to je normální. v tom CONTAINERU jsi smazal partition SYSTEM. Všechny nové M1 to tedka mají tak šalamounsky udělané. 1x container - v tom dvě sekce SYSTEM,DATA. Oba přitom sdílejí jeden prostor ale mountujou se na dvě místa.

Co chceš teď udělat?

Přeinstalovat system? Ty data bych dal taky pryč, bud uplne odstranit, nebo smazat a přejmenoval bych to na SYSTEM, jako bylo předtím.

Na ten jeden oddíl pak můžeš dát čistou instalaci. Ideální si je vytvořit bootovací FLASHdisk, nejaký USB3, ten systém nainstaluje za 35minut. Jinak z netu to trvá 2 hodiny. Pokud to vytuhne, tak to pak musíš znova celý zdlouhavě nastavovat.

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 17 led 2021 22:52

Preinstaluju a zkusim pres internet, necham to pres noc a dam zpravu. Dekuju moc!!!

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 18 led 2021 10:52

ADD98DED-4796-4814-900A-51A30CC6D0DC.jpeg
Stahuje se a pak hodi tuhle hlasku. Nemam jinou moznost nez stahovat z netu

Uživatelský avatar
marvin.vega
Příspěvky: 108
Registrován: 25 pro 2012 10:58
Bydliště: olomoucký/zlínský kraj

Re: Macintosh hd

Příspěvek od marvin.vega » 18 led 2021 11:02

v první řadě pokud máš možnost nachystat si install USB tak to udělej
https://support.apple.com/en-us/HT201372

je k tomu ale potřeba druhý mac, klidně starý jakýkoliv

tahle chyba podle mě vyžaduje reset biosu. dělá se to v recovery consoli,v příkazovém řádku

Enzo
Příspěvky: 7
Registrován: 17 led 2021 09:37

Re: Macintosh hd

Příspěvek od Enzo » 18 led 2021 20:47

Tak jsi měl pravdu, chyba Biosu, sám bych to nedal, nic jsem nedokázal smazat. Podpora iWantu a přímo u nich to servisák dal po 4 hodinách do provozu z jiného masa.
Stejně Ti moc děkuju za rychlou reakci a to se cení.

Uživatelský avatar
marvin.vega
Příspěvky: 108
Registrován: 25 pro 2012 10:58
Bydliště: olomoucký/zlínský kraj

Re: Macintosh hd

Příspěvek od marvin.vega » 19 led 2021 06:07

Nejsi sám, mě po 14ti dnech zkolaboval M1 hned ba prvním updatu. Dal jsem aktualizovat a uz se to neprobralo. Dával jsem to do kupy 2 dny v kuse dnem i nocí..hledal jsem návody a zkoušel několikrát přeinstalovat (proto to USB). Dokonce jsem odebral macbook z icloudu a nakonec asi na dvakrát reset biosu do defaultu v recovery a instalace prošla. Byl jsem zvyklý macbooky dřív normálně přeinstalovávat jak nic, ale tohle bylo peklo. Byl jsem dost vytočený protože aby se ti sesypal nový noťas po dvou týdnech co si ho doneseš z obchodu.. a dáš za něj 30-40k .. hm

Stalo se to i strejdovi od kolegy, zkoušel jsem po telefonu, ale nakonec volal na apple support a davali to nekolik hodin do kupy pres iPad snimal obrazovku maca a psal prikazy.. takze asi tak

Odpovědět